Vihkisormukset

Vihkisormukset

Yleistä vihkisormuksesta 

Hää- ja kihlasormusta on käytetty rooman valtakunnassa. Tässä sormuksen muoto – ympyrä ilman alkua tai loppua – symboloi ikuisuutta ja uskollisuutta. Tapa imeytyi katoliseen kirkkoon ja levisi myöhemmin ympäri maailmaa kristinuskon kanssa. 1300-luvulla tämä tapa vaihtaa vihkisormuksia saavutti myös pohjoisen, mutta vain aatelisten kanssa. Vasta noin vuonna 1900 tapa oli tullut laajalti käyttöön. Nykyään harvat ihmiset eivät vaihda sekä kihla- että vihkisormuksia. Mielipiteet jakautuvat siitä, mihin käteen vihkisormuksen tulisi istua. Yksi sääntö on, että sen on istuttava vasemman käden sormussormella, koska uskottiin muinaiseen uskomukseen, että laskimo juoksi suoraan sydämestä sormeen. Toiset uskovat, että vihkisormuksen tulisi istua oikealla puolella, koska sitä käytetään uskollisuuslupaukseen kirkossa. 

vihkisormukset kultaa

Tanskassa on normaalia, että vihkisormus on oikeassa kädessä ja mahdollinen kihlasormus vasemmassa kädessä.  Perinteisin vihkisormusvalinta on täysin sileä kiinteä värillinen rengas molemmille avioliiton osapuolille, tyypillisesti päivämäärän ja kumppanin nimen kaiverrettuna sisäpuolelle. Viime aikoina on kuitenkin tullut normaalimmaksi, että naiset valitsevat sormuksen, jossa on yksi tai useampi kivi, ja sekä naisten että silakoita on saatavana monissa eri ja mielikuvituksellisissa malleissa. Samoin valitset myös, minkä tekstin haluat kaivertaa renkaisiin, jos haluat kaivertaa ollenkaan. Jotkut valitsevat, että lainaus, sananlasku tai lyhyt lause on kaiverrettu, jolla on erityinen merkitys pariskunnalle. 

doubledouble

Mitkä vihkisormukset sinun pitäisi valita? 

Sinun on käytettävä vihkisormuksiasi joka päivä, ja siksi on tärkeää, että löydät oikeat sormukset. Ensinnäkin, harkitse, mikä tyylisi on. Haluatko yksinkertaisen ja käytännöllisen sormuksen, vai pitäisikö se täyttää jalokivillä? Ei ole sääntöjä siitä, miltä vihkisormuksen pitäisi näyttää, joten voit valita minkälaisen mielestäsi sopii sinulle parhaiten. 

Jos haluat helmiä renkaisiin, sinun on myös selvitettävä, mitkä niistä. Yleisimmin käytetty jalokivi vihkirenkaissa on timantti. Lisäksi käytetään rubiineja, safiireja, smaragdeja tai turmaliinia. Timantit voivat olla kalliita, ja siksi voit edullisesti valita useita pieniä timantteja yhden suuren sijasta. Se voi antaa sormukselle eksklusiivisen ilmeen.  Seuraavaksi sinun on harkittava, mitä jauhamista haluat, ja suosittelemme, että tämä ei ole paikka, jossa teet kompromisseja. Hionta saa valon heijastamaan, antaen kivelle kuohuvan ilmeen. On olemassa useita erilaisia leikkauksia, joista voit lukea Voren timanttioppaasta. 

Se, mitä metallia haluat renkaille, on myös tärkeä päätös. Kulta on yksi kestävimmistä metalleista, ja se voi siksi olla hyvä valinta. Valkoinen kulta on kirkkaampi ja voi antaa todella mukavan taustan, jos olet valinnut kiviä renkaissa. Jos pidät valkoisen kullan kirkkaasta väristä, mutta haluat säästää vähän, voit helposti valita hopean. Tämä metalli on kuitenkin hieman pehmeämpi ja saa siksi patinan helpommin. Vihkirenkaissamme käytetään 925 hopeaa, mikä on erittäin puhdasta seosta. Voit myös valita titaanin, joka on halvempi vaihtoehto. Titaani on kestävä ja kirkas, mutta ajan myötä voi saada tummemman värin kuin platina ja valkoinen kulta. 

Joten on paljon asioita, jotka on otettava huomioon vihkisormuksia valittaessa. Se on tärkeä päätös, koska koruja on käytettävä loppuelämänsä ajan. Suosittelemme, että ostat näytelaatikon mukaasi, joten olet varma, että olet valinnut oikeat koot ja paksuudet. 

Vihkisormukset CHANTI

CHANTI: lla olemme tietoisia siitä, että vihkisormusten ostaminen on suuri ja tärkeä päätös, ja tällä perusteella tarjoamme, että voit saada näytelaatikon ilmaiseksi ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Näytelaatikko koostuu seuraavista osista:  

- Näytesarja renkaista, joista olet kiinnostunut. Nämä renkaat ovat vakiokokoisia, joten niillä ei ole mitään tekemistä syötettyjen kokojen kanssa. Näytesarjaa käytetään yksinkertaisesti suunnittelun tarkastelemiseen.  

- Sormen mitat, joiden leveys on sopiva kokojesi mittaamiseen. Renkaat voidaan toimittaa koossa 46-75, ja voimme tehdä puolikokoja. Huomaa kuitenkin, että jos tilaat erittäin suuria kokoisia renkaita, hinta voi olla hieman korkeampi kuin verkkosivustolla mainostetaan, koska niiden valmistuksessa on käytettävä enemmän kultaa. Jos näin on, sinuun otetaan yhteyttä ja sinulle annetaan mahdollisuus peruuttaa osto.  

- Palauta kirjekuori ja pakettietiketti, joten sinun ei tarvitse maksaa palautusrahtia. Paketti on yksinkertaisesti jätettävä postiin. Muista pitää kuitti seurantanumerolla, jotta voit pitää silmällä sitä, että vastaanotamme näytelaatikon takaisin.  

- Tilauslomake, jossa valitset, haluatko renkaat tuotantoon vai et. Kaiverruksen täyttämiseen on myös kenttiä. Kaiverrus on ostettava erillisenä tuotteena ja se maksaa 150 Tanskan kruunua kahdelle renkaalle. Näytelaatikon toimitusaika on yleensä muutama päivä, mutta odotusaika voi olla pidempi, jos näytesarja lainataan. Valmiiden renkaiden tuotantoaika on 2-3 viikkoa. 

Löydä vihkisormuksemme täältä. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä vihkisormuksista

Kuka valitsee ja ostaa vihkisormukset?

Vihkisormukset valitaan usein pari yhdessä. Täällä voit mahdollisesti mennä jalokiviliikkeen luo ja kokeilla useita sormuksia, kokoja jne. CHANTI saat näytelaatikon, mikä tarkoittaa, että voit kokeilla kokoja yhdessä kotona ja sen jälkeen löytää vihkisormuksesi CHANTI.fi.

Miltä vihkisormus näyttää?

Ei ole olemassa tiettyä sormustyyppiä, joka näyttäisi, miltä vihkisormus näyttää. Monet ostavat sarjan siten, että kaksi sormusta sopivat yhteen, mutta on myös mahdollista ostaa kaksi yksittäistä sormusta niin, että molemmat toiveet täyttyvät. Jos valitset setin kahdella samankaltaisella sormuksella, voi vaihtoehtona olla sellainen, jossa on esimerkiksi kiviä yhdessä, jolloin siitä tulee naiselle naisellisempi. Tietysti on hyvin yksilöllistä, miltä vihkisormuksista haluat näyttää. CHANTI on laaja valikoima vihkisormuksia kaikissa hintaluokissa, joten jokaiselle löytyy jotakin. Valikoiman löydät täältä.

Mitä eroa on kihlasormuksella ja vihkisormuksella?

Kihlasormus on tähän asti käytetty sormus ja vihkisormus kirkossa häiden aikana annettu sormus symbolina, että pari on nyt mennyt naimisiin.

Miksi sinulla on vihkisormus oikeassa kädessäsi?

Näyttää siltä, että on useita eri syitä, miksi meillä Tanskassa vihkisormukset ovat oikealla puolella. Tämä johtuu osittain siitä, että sitten näytämme sormusta kätteleessämme. Lisäksi sanotaan myös, että oikea käsi on "kaupan käsi". Se voi liittyä siihen, että kun mennään naimisiin, pariskunta lupaa toisilleen ikuista rakkautta ja uskollisuutta.

Missä kädessä sormuksen tulee olla naimisissa?

Ei ole oikeaa tai väärää kättä sormuksen asettamiseen. Monet valitsevat kuitenkin perinteisen ratkaisun, jossa kihlasormus on vasemmalla ja vihkisormus oikealla. Kaikki eivät halua ostaa sekä kihlasormusta että vihkisormusta, ja siksi on täysin parin itsensä päätettävissä, missä he haluavat käyttää sormuksiaan. Molemmat kädet ja kaikki sormet voivat toimia oikein, jos pariskunta niin haluaa.

timanttisormuksia käsillä

Pitäisikö vihkisormuksen olla kultaa vai hopeaa?

Vihkisormus voi näyttää juuri sellaiselta kuin haluat. Klassinen vihkisormus on punakulta, mutta yhä enemmän nähdään, että pariskunnat valitsevat sormuksia muista jalometalleista. Vihkisormuksia valittaessa voi olla hyvä idea valita sormus aidosta kullasta tai hopeasta. Näin saat sormuksen, joka kestää eliniän ja joka ei leviä tai menetä väriään.

Voiko vihkisormuksessa olla timantteja?

Timantti voi auttaa antamaan sormukselle erittäin tyylikkään ja naisellisen ilmeen. Siksi vihkisormuksessa olevat timantit voivat olla oikea ratkaisu joillekin. Vihkisormuksessa ei kuitenkaan tarvitse sisältää tietyntyyppisiä kiviä. Riippuu täysin sormuksesta, ja onneksi on olemassa lukemattomia sormuksia, joita voidaan käyttää vihkisormuksina, ja niitä on jokaisen makuun, riippumatta siitä, pidätkö yksinkertaisesta vai kuin sormuksesta, joka on näyttävä. .

Mitä vihkisormus symboloi?

Vihkisormus on sormus, joka laitetaan käteen häiden aikana ja joka symboloi, että pari on nyt mennyt naimisiin.

Missä vihkisormuksen pitäisi istua?

Se on täysin pariskunnan päätettävissä, missä vihkisormus istuu. Tanskalaiset perinteet sanovat, että sen pitäisi istua oikean nimetön sormessa, mutta molemmat kädet ja kaikki kymmenen sormea voivat olla täysin oikeassa.

Mitä tehdä kihlasormuksella?

Jos olet sormuskihloissa, mutta haluat myös vihkisormuksen, voit tehdä kihlasormuksellasi useita asioita. Jotkut haluavat pitää sen vasemmassa nimettömässä sormessa ja sitten vihkisormuksen oikeassa kädessä. Vaihtoehtona on myös löytää vihkisormus, joka voidaan yhdistää kihlasormukseen, jotta molemmat voivat olla samassa sormessa. Monet haluavat myös käyttää kihlasormustaan vihkisormuksena niin, että yhteensä heillä on vain yksi sormus symboloimaan molempia.

doubledouble

Mitä vihkisormus maksaa?

Vihkisormuksen ei tarvitse olla kallis, CHANTI on laaja valikoima vihkisormuksia eri hintaluokissa, jotta kaikki voivat liittyä. Hinta ja laatu liittyvät usein toisiinsa, kun on kyse koruista. Siksi sormuksen hinta on korkeampi, jos sormukseen halutaan esimerkiksi timantteja tai muita jalokiviä.

Millä sormella miehillä on sormus?

Useimmat miehet pitävät vihkisormustaan nimettömässä sormessa osoittaakseen parhaiten, että hän on naimisissa. Vaikka nimetön sormi on tyypillisin vihkisormukseen käytettävä sormi, voit helposti valita toisen sormen, jos se sopii mielestäsi paremmin.

Miksi käyttää vihkisormuksia?

Monet ihmiset pitävät vihkisormuksia symbolina kahden ihmisen välisestä rakkaudesta ja siitä, että pari on nyt mennyt naimisiin.

Mitä vihkisormuksessa pitäisi olla?

Monet haluavat kaivertaa yhden tai useamman asian sormuksensa sisään. Se ei ole välttämättömyys, mutta se voi tehdä sormuksesta henkilökohtaisemman. Usein ihmiset haluavat kaivertaa hääpäivänsä sekä puolison nimen. On kuitenkin mahdollista kaivertaa myös suloinen tervehdys, symboli tai jotain aivan muuta. Vihkisormuksessa ei myöskään tarvitse olla kaiverrusta.

Kuinka paljon vihkisormukseen pitäisi kuluttaa?

Vihkisormusten hinnat vaihtelevat hyvin paljon riippuen siitä, mitä haluat ja mistä niitä ostaa. CHANTI meillä on laaja valikoima sormuksia kaikissa hintaluokissa. Täältä löydät kaikkea hyvin yksinkertaisista sarjoista suuriin sormuksiin, joissa on muun muassa timantteja ja muita kiviä. Joten mitä haluat vihkisormuksista, voit löytää ne CHANTI täältä.

Kenen pitäisi käyttää vihkisormusta?

On hyvin tyypillistä, että molemmat avioliiton osapuolet saavat vihkisormuksen häiden aikana. Vihkisormus ei ole välttämättömyys mennä naimisiin tai olla naimisissa, mutta se on hieno rakkauden symboli. Vihkisormuksia näkee miehillä useammin kuin kihlasormuksia. Tämä johtuu siitä, että useimmiten miehet kosivat naisia ja he antavat sormuksen, eivätkä saa sitä.

Voiko kihlasormusta käyttää vihkisormuksena?

Tietysti. On täysin normaalia "uudelleenkäyttää" hänen kihlasormustaan. Voi olla useita syitä, miksi pari päättää käyttää kihlasormuksiaan vihkisormuksenaan. Monet parit haluavat ostaa vain yhden sormuksen rakkauden symboliksi.

Tarkista uusimmat postauksemme!