Kuinka löydän renkaan koon?

Kun sinun on selvitettävä rengaskoko, peliin tulee useita tekijöitä. Oikean ja vasemman käden välillä on ero siinä, ovatko kätesi kylmät vai kuumat, ja mihin aikaan päivästä mitat. Siksi sinun tulisi mitata rengaskokosi useita kertoja päivällä sekä käsien ollessa lämpimät että kylmät.

Myös renkaan leveydellä on merkitystä. Mitä leveämpi rengas, sitä suurempi renkaan koon tulisi olla. Suosittelemme, että kokeilet useita menetelmiä ja vertaat tuloksia, jotta vältät mittaamisen väärin jollakin menetelmällä.

CHANTIn mittaustyökalu

CHANTI tarjoaa edulliseen hintaan erilaisia ​​mittaustyökaluja, joita voidaan käyttää yhä uudelleen. Sormuskoko voi muuttua samalla tavalla kuin kengän tai vaatteen koko. Siksi mittaustyökalulla on hyvä olla, jotta tulevaisuudessa voit aina helposti mitata renkaan koon. Chanti myy teräksisiä sormimittareita kahdella eri renkaan leveydellä ja teräsrenkaan mittaria.

Sormimittari

Sormimittaria on saatavana kahtena versiona. Kapea rengas, jonka rengasleveys on 2 mm ja joka peittää renkaan koot 48–62, ja leveys, joka on 5,5 mm renkaan leveydellä ja peittää renkaan koot 50–65. Kapeaa suositellaan alle 4 mm renkaille, leveä 5 mm renkaille. Jälleen kerran, muista ottaa huomioon myös kylmät / kuumat kädet, kellonaika jne.

Voit ostaa täältä:
https://www.chanti.fi/t-koruale-puhdistusliina_muovinen_sormus

Rengasmitta

Rengasmitta mittaa renkaan koon, jonka tiedät sopivaksi. Se näyttää 4 erilaista rengaskokoa. CHANTI-käyttäjä on punaisella ja siirtyy renkaan koosta 41 renkaan kokoon 76.

Voit ostaa täältä:
https://www.chanti.fi/chanti-ring-i-metal-15003

Menetelmät renkaan koon mittaamiseksi

Mittaus paksuudella

Kuvassa näkyy, kuinka mitataan renkaan sisähalkaisija paksuudella. Kerro renkaan sisähalkaisija millimetreinä pi: llä, 3,1415. Jos esimerkiksi sisähalkaisija on 17 mm, se vastaa renkaan kokoa 53,40 (17 x 3,14159 = 53,40). Tältä sivulta löydät kaavion renkaan koosta, jonka sisähalkaisija vastaa.

Rengasmittari

CHANTI-rengasmitta näyttää hyvin tarkasti renkaan renkaan koon, jonka tiedät sopivaksi. Huomaa, että mitä leveämpi rengas, sitä enemmän se täyttää rengasmittarin, aivan kuten sormellakin. Oletetaan siis hyvin leveillä renkailla koko, jolla renkaan alareuna lepää.

Myös viivainta voidaan käyttää

Jos sinulla ei ole jarrusatulaa tai rengasmittaria, löydät sisähalkaisijan viivaimella tai mittanauhalla. Mittaa renkaan sisähalkaisija millimetreinä ja mene kohtaan 3.1415 tai käytä renkaiden kokotaulukkoa alaspäin.

Mittaus rengasmittarilla

Teräsrenkaan mittarissa on eri asteikot renkaan koossa. CHANTI käyttää sitä punaisella rengasmittarissa, joka on 41: stä 76: een.

Kuvassa on rengas sisään ulottuvassa olevasta sormimittarista koossa 59. Leveille renkaille se on renkaan alareuna, ts. reuna, joka on lähinnä tarvitsemasi rengasmittaimen kahvaa, tässä nähdään, että rengasmittarissa se on numero 59.

Mittaus rengasmittarilla

CHANTI-teräksen sormimittarit osoittavat tarkalleen minkä renkaan koon tarvitset, ja ne ovat helpoin ja tarkin tapa. Niitä on saatavana kahtena versiona, yksi leveä ja toinen kapea. Kapeat ovat renkaan leveydessä 2 mm, leveät 5,5 mm renkaan leveydessä. Ne kattavat vastaavasti. renkaan koot 48-62 ja 50-65.

On erittäin tärkeää ottaa huomioon, ovatko sormesi kylmiä vai kuumia, ja mitata useita kertoja päivällä. Esimerkiksi, jos mittaat kädet kylmänä, saatat vaarantaa renkaan liian pienen tai päinvastoin. Ja sitten sinun on tietysti mitattava sormi, jolla renkaan on istuttava.

Sormuskokotaulukko

Sisähalkaisija Koko Muut koot
14,65 mm 46  
14,96 mm 47  
15,28 mm 48  
15,60 mm 49 XXS
15,92 mm 50  
16,23 mm 51 XS
16,55 mm 52  
16,87 mm 53 S
17,19 mm 54  
17,51 mm 55 M
17,82 mm 56  
18,14 mm 57 L
18,46 mm 58  
18,78 mm 59 XL
19,10 mm 60  
19,42 mm 61  
19,71 mm 62  
20,05 mm 63  
20,37 mm 64  
20,69 mm 65  
21,01 mm 66  
21,33 mm 67  
21,65 mm 68  

Kuinka kauan kaulakorun tulisi olla?

On hyvin yksilöllistä, kuinka kauan haluat kaulakorun olla, tai pikemminkin kuinka haluat kaulakorun istua kaulan ympärillä ja kuinka pitkälle rintaan sen pitäisi ripustaa. Voit ottaa narun, langanpalan tai vastaavan ja sijoittaa sen suunnilleen siihen paikkaan, missä haluat kaulakorun olla, ja mitata se.

Jos aiot ostaa kaulakorun lahjaksi etkä ole aivan varma, mitä vastaanottaja haluaa, tässä olevan kuvan yleiskatsaus on hyvä opas. Lapset tai jos se istuu lähellä kaulaa, käyttävät yleensä 36-38 cm. Aikuisille naisille yleisin on 42 tai 45 cm. Jos pidät kaulakorusta ripustettuna hieman alaspäin, valitse 50 tai 55 cm tai enemmän. Huomaa kuitenkin, että pitkät, ohuet kaulakorut ovat hauraampia ja siksi alttiimpia rikkoutumiselle, joten jos haluat käyttää sitä ison tai raskaan riipuksen kanssa, kaulakorun tulisi olla vahvempi.

Täältä löydät CHANTIn valikoiman kaulakoruja

Kysymyksiä sormusten koosta:

Kuinka selvittää sormuksen koko?

Jos olet kotona ja haluat tietää sormuksen kokosi, voit helposti selvittää sen käyttämällä lankaa. Kierrä lanka sormen ympärille kahdesti ja kiristä sitä hieman, jotta se sopii sormeen. Kun lanka on paikallaan, voit ottaa kuulakärkikynän tai vastaavan. ja merkitse lankakohta. Kun ompelulanka avataan uudelleen, voit mitata kahden merkin välisen etäisyyden. 55 mm vastaa kokoa 55 jne. CHANTI voimme helpottaa koko prosessia käyttämällä kyselypakettiamme, jonka löydät täältä.

Kuinka mitata sormuksen koko kotona?

Voi tuntua melko hämmentävältä, että sinun täytyy löytää sormuksen koko, kun olet kotona. Mutta se ei itse asiassa ole niin raskasta kuin voisi mennä suoraan . Ohuella langalla, kuulakärkikynällä ja viivaimella löydät sormuksen kokosi muutamassa minuutissa. Lanka tulee kiertää sormen ympärille kahdesti. Kun lanka ylittää, voit tehdä merkin kuulakärkikynällä. Kun lanka on avattu, voit mitata kahden merkin välisen etäisyyden. Määrä mm. kuten etäisyys on, vastaa sormuksen kokoa.

Voitko mitata sormuksen kokoa itse?

Sen sormuksen koko on melko helppo selvittää mittaamalla itse kotoa löytyvillä esineillä. Voit mitata yhden sormuksestasi sisäkehän mittanauhalla ja muuten voit mitata sormesi ohuella langalla. Lanka tulee kiertää sormen ympärille kahdesti ja langan päällekkäisyys tulee merkitä. Tämän jälkeen kahden merkinnän välinen etäisyys on tarvitsemasi rengaskoko.

Kuinka käyttää rengasmittaria?

Jos sinulla on yksi tai useampi sormus, jonka kokoa et tiedä, voit helposti selvittää koon rengasmittarilla. Rengas tulee asettaa mittarin päälle ja pudottaa niin alas kuin mahdollista. Rengasmittareiden varrella on numeroita, ja renkaiden pysähtymispaikasta näet renkaan koon. CHANTI saa pienellä rahalla rengasmittaripaketin, joka sisältää sekä sormusmittarin että sormimittarin. Paketti löytyy täältä.

Kuinka saan selville poikaystäväni sormuksen koon?

Jos sinun on löydettävä jokin muu sormuskoko kuin itsesi, on olemassa useita tapoja löytää se. Voit mahdollisesti "lainata" sormuksen kultaseppälle ja mitata sen koon sieltä. Myös rengasmittari on mahdollista ostaa. Täällä CHANTIssa meillä on sellainen kohtuulliseen hintaan, jonka löydät täältä . Ota sitten vain yksi henkilön sormuksista ja mittaa rengasmittarilla. Jos yllä oleva ei ole vaihtoehto, voit saada likimääräisen tavoitteen ottamalla yhden hänen sormuksestaan omaan sormeesi ja merkitsemällä sen sijaintipaikan. Tämä edellyttää, että henkilön sormet ovat pienemmät kuin omasi. Sitten kun seisot korukaupassa, löydät koon kokeilemalla sormuksia omaan sormeen.

Milloin sormukseni on liian iso tai liian pieni?

On tärkeää, että löydät oikean koon sormusta valitessasi. Jos rengas on liian suuri, se voi helposti pudota, ja jos se on liian pieni, se voi istua liian tiukasti ja tuntua epämukavalta. Sormuksen tulee sopia tiukasti sormen ympärille, mutta niin, että se silti irtoaa helposti ilman suurempia ongelmia. Sormuksen koko vaihtelee sen mukaan, missä sormessa haluat käyttää sormusta. Jos sormus tuntuu yhtäkkiä liian kireältä, se voi johtua siitä, että sormemme turpoavat usein, jos tunnemme kuumuutta. Sormus voi myös tuntua hieman liian isolta, jos sinulla on kylmät kädet. Vaihteleva paino voi myös olla ratkaisevaa sen kannalta, tuntuuko sormuksestasi isommalta vai pienemmältä.

Minkä kokoista rengasta minun pitäisi käyttää?

Sormuksen koko vaihtelee sormeittain, joten sinun on hankittava uusi sormuksen koko sen mukaan, mihin sormeen haluat sormuksen. Helpoin ratkaisu on mennä jalokiviliikkeeseen tai koruliikkeeseen mittaamaan sormesi. Sitten voit myös kokeilla useita kokoja löytääksesi täydellisen parin. Jos tämä ei ole mahdollista, voit mitata sormesi kotona kiertämällä lankaa sormen ympärille kahdesti ja merkitsemällä kuulakärkikynällä, missä lanka menee päällekkäin. Jos mittaat kahden merkinnän välisen etäisyyden, löydät sormuksen kokosi. Lanka ei saa olla liian löysä tai liian kireä.

Mikä on normaalikokoinen sormus?

Sellaisenaan normaalia sormuskokoa ei ole olemassa. Useimmat naiset käyttävät kuitenkin yhtä tai useampaa kokoa välillä 50-62. Miehillä tavallisimmat koot ovat välillä 60-72.

Kuinka suuri sormukseni pitäisi olla?

Sormuksen tulee olla niin lähellä sormeasi, että se ei voi pudota, kun liikutat kättäsi tai sormiasi. Sen pitäisi pystyä pääsemään helposti rystyksen yli ilman, että se on hankalaa tai epämukavaa.

Voiko sormuksesta tehdä isomman tai pienemmän?

Voit helposti tehdä sormuksistasi suurempia tai pienempiä. Jos sormus on liian suuri, kultaseppä voi poistaa osan sormuksesta ja juottaa sen takaisin yhteen. Jos sen on oltava suurempi, kultaseppä voi laittaa enemmän kultaa kehälle. Jos se tehdään oikeassa paikassa, ei voi nähdä ollenkaan, että sormukseen on tehty mitään.

Miten sormuksen pitäisi istua?

Kun sinun on löydettävä oikea sormuskoko, on hyvä idea kokeilla useita kokoja ennen valintaa. Täydellisen sormuksen tulee istua niin lähellä sormen ympärillä, että voit liikuttaa kättäsi ilman, että sormus putoaa irti. Sen tulee kuitenkin istua riittävän löysästi sormessa, jotta se on mahdollista saada vaivattomasti käden rystysten yli. Sormuskoot voivat olla hyvä asia, mutta paras neuvo on kokeilla useita kokoja. Lämpö ja kylmä voivat vaikuttaa käsiisi, joten muista pitää silmällä ennen kuin teet päätöksen.

Kuinka selvittää sormen sormuksen koko?

Jos sormuksen koko puuttuu, voit helposti selvittää sormuksen koon rengasmittarin avulla. Jos sinulla ei ole rengasmittaria, voit selvittää koon käyttämällä mittanauhaa ja mittaamalla sisäympärysmitta. Määrä mm. jonka mittaat mittanauhalla, vastaa renkaan kokoa.