Morganiitti

Morganiitti

Morganiitti on Amaragdin ja Akvamariinin ohella harvinainen berylin lajike, koska kaikki puhtaassa mineraalissa on värittömiä. Morganiitti saa värinsä mangaaniksi kutsutusta mineraalista.

Historiaa ja myyttejä

Tämä jalokivi löydettiin ensimmäisen kerran vuonna 1910 Madagaskarin saarelta. Se sai nimensä JP Morgan, joka oli taitava ja erittäin kuuluisa liikemies.

Ennen kuin Morganiitti sai nimensä, sitä kutsuttiin vain Pink Beryliksi.

Buddhalaisten munkkien keskuudessa Morganiittia pidetään valaisevana talismanina, joka voi auttaa tasoittamaan tietä sinulle.

Sijainti

Morganiittia esiintyy pääasiassa Brasiliassa, Madagaskarissa ja Afganistanissa.

morganiittirengas

Hinta ja arvosana

Kiven arvo arvioidaan erityisesti värin voimakkuuden ja laadun perusteella. Tämän jalokiven väri voi vaihdella täysin vaaleanpunaisesta erittäin herkän vaaleanpunaiseen.

Morganiitti on suhteellisen kova jalokivi, mutta sitä tulee käyttää varoen naarmujen välttämiseksi. Iskut ja iskut aiheuttavat vaurioita kaikenlaisiin jalokiviin.

Korut morganiteilla

CHANTI meillä on laaja valikoima Morganite-koruja. Tämä jalokivi koristaa koruja hienolla vaaleanpunaisella värillään, joka antaa naisellisen ja puhtaan ilmeen. Morganite käyttää sekä kulta- että hopeakoruja, ja voit helposti valita molemmat epäröimättä.

 morganite korvakorut

Usein kysyttyjä kysymyksiä Morganitesta

Mikä on Morganiittikivi?

Morganiitti on jalokivi, jolla on hieno vaaleanpunainen väri. Morganiitti on erityinen ja melko harvinainen kivi, jonka väri vaihtelee täysin kirkkaan vaaleanpunaisesta punertavampaan ja osittain persikanväriseen sävyyn.

Onko Morganiitti timantti?

Morganiitti on jalokivi, jolla on samat laatutekijät kuin timantilla, mutta näiden kahden kiven välillä on suuri ero, joten se ei ole sama. Morganiitti kuuluu beryyliperheeseen, ja kivi on usein lämpökäsitelty kirkkaimman värin luomiseksi ja keltaisen pohjasävyn poistamiseksi.

Mitä Morganiitti symboloi?

Morganiittia pidetään yhtenä parantavimmista kivistä, koska se houkuttelee rakkautta ja positiivisia tunteita. Kivellä on myös positiivinen vaikutus immuunijärjestelmään ja sydämeen.

Tarkista uusimmat postauksemme!