Turmaliinin tuntemus

Turmaliinin tuntemus

Turmaliini on mineraali, jota löytyy mitä hulluin väreistä. Värit voivat vaihdella täysin neonsinisestä, jota voidaan verrata uima-altaisiin, erittäin vaaleanpunaisiin ja suhteellisen tummiin väreihin. Kiven kemiallinen koostumus tekee siitä erittäin hyödyllisen lääketieteellisten laitteiden ja työkalujen valmistuksessa.

Historiaa ja myyttejä

Kun turmaliinit tulivat Eurooppaan, se johtui siitä, että niitä käytettiin putkenpuhdistusaineina. Pyrosähköisistä ominaisuuksista johtuen turmaliinit voivat vetää puoleensa tuhkaa ja hylätä sen uudelleen.

Monet uskovat, että turmaliini on noitakivi, koska se voi luoda ihmeitä, kuten suojella omistajaa ja sen auraa. Jotkut ihmiset käyttävät turmaliinia "mustaan magiaan", jossa kivi voi poistaa negatiivisia tunteita. Tässä on tarpeen käyttää mustia Turmaliinia kutsutaan myös noitakiveksi, koska sillä on lääkinnällisiä ominaisuuksia.

Sijainti

Turmaliinia on mahdollista löytää kaikkialta maailmasta. Näitä ovat Australia, Etelä-Amerikka ja Afrikka jne.

Arvostus ja hinta

Turmaliinit, kuten kaikki muutkin jalokivet, arvioidaan värin, puhtauden ja koon perusteella. Suuret turmaliinit sisältävät usein useita epäpuhtauksia ja sulkeumia, mikä tarkoittaa, että ne karsitaan ja hiotaan mahdollisimman puhtaan kiven saamiseksi. Turmaliinien katsotaan usein olevan keskitasoisia, mutta korkealaatuisilla turmaliineilla on myös erittäin korkea arvo. Tämä sisältää Paraiba Tourmalines. Tässä kivessä on erittäin sähköinen ja melkein neonvihreä tai sininen väri. 

Koruja turmaliinilla

CHANTI löydät erilaisia turmaliinikoruja.

Jalokivellä Turmaliinilla varustettu koru voisi sopia erityisen hyvin syntymäpäiville lokakuussa, sillä Turmaliini on juuri tämän kuukauden syntymäkivi.

doubledouble

Usein kysyttyjä kysymyksiä Tourmaliinista

Mikä on turmaliini?

Turmaliini on jalokivi, jota on saatavana kaikissa väreissä. Yksi tunnetuimmista turmaliineista tunnetaan nimellä "vesimeloniturmaliini", koska se koostuu samoista väreistä; vihreä, valkoinen ja pinkki.

Pariba-turmaliini johtuu sen väreistä, jotka ovat samalla tasolla kuin smaragdit, safiirit ja rubiinit. Turmaliini voi olla lähes neonvärinen, koska se sisältää kuparia, joka voi antaa lähes sähköisiä värejä.

Onko turmaliini jalokivi?

Turmaliini on keskilaatuinen jalokivi. Monissa suuremmissa kaivauksissa on useita epäpuhtauksia ja halkeamia, mikä tarkoittaa, että ne on jaettava pienempiin osiin, jotta niitä voidaan käyttää koruissa. Virheetön turmaliini, joka on suurempi kuin 10 karaattia, on erittäin harvinaista.

Mitä musta turmaliini tekee?

Musta turmaliini suojaa sinua negatiiviselta energialta. Se voi sekä tuoda henkilökohtaista suojaa käyttämällä sitä koruna, että myös suojata kotia makaamalla kodin ulko-ovien vieressä. Se vahvistaa immuunijärjestelmää ja voi myös auttaa esimerkiksi tupakoinnin lopettamisessa.

Mitä turmaliini symboloi?

Kaikki turmaliinit ovat hyviä suojaamaan sinua huonoilta energioilta ja tärinältä. Se antaa voimaa ja vastuuntuntoa. Tämän kiven avulla mielialasi kohoaa ja suvaitsevaisuus paranee. Turmaliinin käyttämisellä on myös myönteinen vaikutus rakkauselämääsi.

Tarkista uusimmat postauksemme!