Nikkeli koruissa

Nikkeli koruissa

Mikä on nikkeli? 

Nikkeli on hopeanhohtoinen metalli, jota esiintyy luonnollisesti elintarvikkeissa ja jota käytetään metallituotteisiin metallin värin säilyttämiseksi. Nikkeliä käytettiin pitkään myös koruissa, mutta havaittiin, että se voi aiheuttaa allergisia reaktioita, jos olisit aiemmin ollut lehmän aivohalvauksessa suuremmilla nikkelimäärillä. Koska monet asiat, joiden kanssa olemme kosketuksissa jokapäiväisen elämän aikana, sisältävät nikkeliä, siksi on todennäköistä, että saatat kokea allergisen reaktion, jos korusi sisältävät nikkeliä. Nikkeliallergia kestää elämän lopun, jos saat sen ensin. Noin 10 prosentilla nuorista naisista on kosketusallergia nikkelille. Allergia voi aiheuttaa ihottumaa tai ekseemaa. Se voi tapahtua, jos allergistina joudut kosketuksiin nikkelin kanssa esimerkiksi koruissa. 

 morganiittirenkaat

Lainsäädäntö 

Danmarkissa nikkelin vapauttamista on säännelty lailla vuodesta 1990 lähtien, ja koko EU liittyi nikkelin vapautumista koskevaan oikeudelliseen sääntelyyn vuonna 2001. Tanskassa valmistajiin ja ympäristöministeriöön sovelletaan sen vuoksi lainsäädäntöä, jonka mukaan ei saa tuoda tai myydä tuotteita, joiden on tarkoitus joutua pitkäaikaiseen ja suoraan kosketukseen ihon kanssa ja jotka vapauttavat yli 0,5 mikrogrammaa nikkeliä/cm2/viikko. Lävistyksiä ja nastoja koskevat säännöt ovat, että ne eivät saa vapauttaa enempää kuin 0,2 mikrogrammaa nikkeliä/cm2/viikko. Nikkeliä ei kuitenkaan enää käytetä suoraan koruissa EU:ssa, koska kultaa ja hopeaa on kehitetty niin, ettei sitä enää tarvita. Siksi 0,0 mikrogrammaa nikkeliä jäljitetään vähitellen hopeaan, kultaan ja kullattuihin koruihin, mutta vaihteluja voi esiintyä, kun korut sisältävät minimaalisia määriä nikkeliä. Valkoinen kulta on kuitenkin metalli, jossa nikkeli voidaan jäljittää, mutta se on harvoin yli 0,1 mikrogrammaa, ja allerginen reaktio on hyvin epätavallinen. Siksi, jos tiedät, että olet allerginen nikkelille, on parasta pitää kiinni kullasta ja hopeasta valkoisen kullan sijasta. Tämä on kuitenkin vain, jos olet hyvin allerginen nikkelille. 

 doubledouble

Mihin minun pitäisi kiinnittää huomiota? 

Nikkeliä ei tarvitse pelätä, ellet tiedä varmasti, että iho reagoi huonosti metalliin. Jos näin on, tai olet yksinkertaisesti epävarma, voi olla hyvä idea pitää kiinni titaanikelloista ja kulta- ja hopeakoruista. Voit myös helposti olla allerginen nikkelille ilman reaktiota metalliin, jos se on EU:n lainsäädännön mukainen. Toisaalta on tärkeää kiinnittää huomiota ostettaessa halpoja koruja tai koruja EU:n ulkopuolelta, koska moniin maihin ei sovelleta yhtä tiukkaa nikkelilainsäädäntöä. Jos olet epävarma siitä, sisältääkö koru nikkeliä, voit ostaa nikkelitestin apteekista ja välttää siten tarpeettoman nikkeliallergian kehittymisen riskin, jos  korut sisältävät nikkeliä. Voit myös aina kysyä jälleenmyyjältä, ovatko korut nikkelittömiä, ja pyytää heitä toimittamaan siitä todisteen. Siksi on aina huono idea ostaa koruja henkilöltä, jolla ei ole ymmärrystä tuotteistaan ja sisällöstään sekä heille tarkoitetusta lainsäädännöstä. 

 Kuukivi sormus

CHANTI kaikki korumme ja kellomme ovat nikkelittömiä, ja siksi voit tehdä ostoksia turvallisesti kanssamme, vaikka sinulla olisi nikkeliallergia.  

Nikkeliä koskevia kysymyksiä

Mitä ovat nikkelittömät korut?

Nikkelittömät korut eivät sisällä hopeanväristä metallinikkeliä. Nikkeliä käytettiin koruissa pitkään, ennen kuin havaittiin, että nikkeli voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Nikkelin vapautumista säänneltiin Tanskassa vuonna 1990. Tämä laki tarkoittaa, että ei ole sallittua myydä ja/tai tuoda maahan nikkeliä sisältäviä tuotteita, joiden on oltava joko suorassa tai pitkäaikaisessa kosketuksessa ihon kanssa. Tämä laki koskee erityisesti koruja, jotka ovat useimmiten läheisessä kosketuksessa ihon kanssa pitkiä aikoja. Kaikki CHANTI korut ovat nikkelivapaita, joten voit turvallisesti ostaa korun meiltä.

Onko sterlinghopeassa nikkeliä?

0,925-hopeassa ei ole nikkeliä.

Mitkä korut sisältävät nikkeliä?

Ei ole niin, että tietyntyyppiset korut sisältävät enemmän nikkeliä kuin toiset. Nikkeli on metallityyppi, jota korujen valmistajat ovat aiemmin käyttäneet laajalti. EU:ssa kullatuista, kullatuista ja hopeakoruista löytyy tyypillisesti 0,0 mikrogrammaa nikkeliä. Kuitenkin saattaa esiintyä vaihteluita, joissa nikkeliä voidaan havaita pieninä määrinä. Metalli, josta nikkeliä voidaan havaita useammin, on valkokulta.

Onko 14 karaatin kullassa nikkeliä?

24 karaatin kullan sekoittamiseksi 14 karaatiksi lisätään erilaisia materiaaleja. Yksi näistä materiaaleista on minimaalinen nikkelin osuus. Onneksi tämä osuus on niin pieni, ettei se voi aiheuttaa nikkeliallergiaa ja siksi sitä pidetään usein nikkelittömänä.

Kuinka selvittää, onko koruissa nikkeliä?

Jos haluat selvittää, onko koruissa nikkeliä, voit ostaa nikkelitestin apteekista. Se voi kertoa sinulle, vapautuuko nikkeliä tutkittavaan metalliesineeseen.

Kuinka paljon nikkelipitoisuutta sallitaan ennen kuin materiaali kuuluu toimenpiteen piiriin?

Tanskan lainsäädäntö tarkoittaa, että metalliesineitä, jotka ovat suorassa tai pitkäaikaisessa kosketuksessa ihon kanssa ja joista vapautuu yli 0,5 mg nikkeliä/cm2/viikko, ei saa myydä ja/tai tuoda maahan. Lävistyksiä ja korvakoruja varten se on 0,2 mg nikkeliä / cm2 / viikko.

doubledouble

Kuinka paljon nikkeliä koruissa tulee olla?

Nikkelin vapautumista säänneltiin jo vuonna 1990 siten, että maahan saa tuoda tai myydä vain ihokosketukseen tarkoitettuja tuotteita, joista vapautuu alle 0,5 mg nikkeliä/cm2/viikko. Lävistyksistä ja korvakoruista vapautuminen ei saa ylittää 0,2 mg nikkeliä / cm2 / viikko. Tämä varmistaa, että nikkeliallergiaa vältetään mahdollisimman paljon.

Mistä tiedät, onko korvakoruissa nikkeliä?

Voit testata korusi nikkelin varalta ostamalla nikkelitestin apteekista.

Onko korvakoruissa nikkeliä?

Tanskasta tulevat korvakorut ovat lainsäädännön alaisia, mikä tarkoittaa, että ei ole mahdollista myydä ja tuoda maahan korvakoruja ja lävistyksiä, jotka vapauttavat enemmän kuin 0,2 mg nikkeliä / cm2 / viikko.

Onko kultaisissa korvakoruissa nikkeliä?

Jotta 24 karaatin kultaa käytettäisiin koruissa, sekoitat sen eri metallien kanssa ja saat muun muassa 14 karaatin, 8 karaatin kultaa jne. Kulta sekoitetaan pieneen määrään nikkeliä. Määrä on hyvin pieni eikä aiheuta allergisia reaktioita.

Onko punaisessa kullassa nikkeliä?

Punainen kulta on valmistettu kullan ja kuparin sekoituksesta. Koska 24 karaatin kulta on pehmeää, se sekoitetaan muiden metallien kanssa käytettäväksi muun muassa koruissa. Siksi punaisessa kullassa on minimaalinen määrä nikkeliä. Onneksi määrä on niin pieni, ettei se aiheuta allergioita.

Onko nikkeli kielletty Tanskassa?

Vuonna 1990 syntyi laki ja nikkelin vapauttaminen. Lain mukaan ei saa myydä tai tuoda maahan läheiseen ihokosketukseen tarkoitettuja tuotteita, joista vapautuu yli 0,5 mikrogrammaa nikkeliä/cm2/viikko.

Tarkista uusimmat postauksemme!