Safiiri

Safiiri

Me kaikki tiedämme sinisen ja erittäin halutun jalokivisafiirin. Vaikka useimmat meistä tuntevat sen vain syvän sinisenä kivenä, on olemassa safiireja, jotka ovat muita värejä ja jopa täysin värittömiä. Safiiri ja rubiini kuuluvat samaan perheeseen ja ovat peräisin samasta mineraalista, jota kutsutaan korundiksi. Rauta ja titaani antavat korundille sinisen värin, toisin kuin kromi, joka tekee kivestä punaisen ja tekee siitä Rubiinin. Sekä Safiiri että rubiini ovat halutuimpia kiviä. Tämä johtuu osittain niiden harvinaisuudesta ja ainutlaatuisista väreistä.

Historiaa ja myyttejä

Safiirin väriä kutsutaan kuninkaallisen siniseksi, mikä liittyy siihen, että safiiria on käytetty laajalti kuninkaallisissa koruissa. Kivi tarkoittaa jopa uskollisuutta ja totuutta. Safiirin merkitys on muuttunut paljon viime vuosisatojen aikana, muinaisessa Kreikassa uskottiin, että kivi voi suojata toisten kateudelta, ja siksi rikkaat käyttivät niitä laajalti. Keskiajalla kivellä oli tarkoitus saada taivasten valtakunnan siunaukset.

Arvostus ja hinta

Safiiri laatu arvioidaan koon, värin ja puhtauden perusteella. Kaunein väri on nimeltään "Blue Velvet" tai "Blue Cornflower", ja se on täysin kuninkaallinen väri. Kuitenkin, ei vain tummilla safiireilla ole korkea arvo. Vaaleanpunaisen, oranssin ja vaaleansinisen väriset Safiirit voivat olla myös erittäin haluttuja, ja tässä sulkeumat eivät ole kivelle haittaa. Päinvastoin, ne antavat kivelle hieronnan eloa luoden valon välähdyksiä.

doubledouble

Sijainti

Safiiri löytyy useista paikoista maailmassa, mutta suurimmat kaivauskohteet ovat mm. Kashmirissa ja Sri Lankassa. Kashmir tunnetaan tummista ja kuninkaallisista kivistä, ja Sri Lanka tunnetaan erityisesti vaaleammista pastelliväreistä.

Korut Safiiri

CHANTI on laaja valikoima safiirikoruja. Löydät muun muassa sekä sinistä että vaaleanpunaista Safiiri. Molemmat värit sopivat hyvin sekä kulta-, kullattu-, valkokulta- että hopeakoruille. Tämän jalokiven kovuus on 9, mikä tekee siitä erittäin sopivan koruihin. Safiiria voidaan käyttää sekä sormuksiin että rannekoruihin ilman suurempaa huolellisuutta, sillä kivellä on erittäin korkea kestävyys. On kuitenkin tärkeää, että Safiiri-koruista pidetään hyvää huolta, sillä mitään jalokiviä ei saa altistaa koville iskuille ja iskuille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Safiiri

Mikä on safiiri?

Safiiri on itse asiassa sama kivi kuin Rubiini. Tätä kiveä kutsutaan korundiksi, ja se on kiven väri, joka määrittää, voidaanko sitä kutsua Rubiiniksi vai Safiiriksi. Useimmat meistä ajattelevat, että safiireilla on vain täysin kuninkaallinen väri, mutta itse asiassa safiireja on saatavana myös muissa väreissä. Se voi olla violetti, vaaleanpunainen, vaaleanpunainen ja oranssi. Ainoa väri, jota safiiri ei voi olla, on täysin punainen - silloin se on Rubiini. Safiiri tai korundi on maailman toiseksi kovin luonnollinen mineraali.

doubledouble

Minkä värinen Safiiri on?

Useimmat meistä tietävät Safiirin erittäin syvänä kuninkaallisen sinisenä kivenä, mutta Safiiri voi itse asiassa olla muita värejä. Itse asiassa väri voi vaihdella keltaisesta oranssiin ja vaaleanpunaiseen ja lopulta täysin tummansiniseen väriin.

Mikä on sinisen jalokiven nimi?

Sininen jalokivi, joka antaa aina erittäin eksklusiivisen ja lähes kuninkaallisen ilmeen, on jalokivi Safiiri.

Mitä tarkoittaa sininen Safiiri?

Safiiri symboloi ennen kaikkea uskollisuutta ja rakkautta. Kiven väristä riippuen merkitys voi vaihdella hieman. Kaikille väreille yhteistä on, että kivi tuo iloa ja onnea.

Minkä symboli Safiiri on?

Safiiri voi joillekin olla vaurauden symboli, koska tämä kivi on laajalti tunnustettu kuninkaallisena kivenä. Sitä voidaan käyttää suojana vihollista vastaan.

Tarkista uusimmat postauksemme!