Rubiini jalokivi

Rubiini jalokivi

Rubiinit ovat yksi anteliaimmista saatavilla olevista jalokivistä, ja useimmiten verenpunainen väri voi saada minkä tahansa korun näyttämään erittäin eksklusiiviselta ja arvokkaalta. Rubiinin nimi tulee latinan sanasta "ruber", joka tarkoittaa punaista.

Rubiini on samaa tyyppiä kuin korundin safiiri. Tämä tarkoittaa, että rubiinit, joissa hallitseva väri ei ole punainen, eivät itse asiassa ole rubiineja vaan safiireja. Rubiinit, jotka ovat enemmän vaaleanpunaisia kuin punaisia, ovat Pink Sapphire, vaikka monet ovat sitä mieltä, että safiiri on vain sininen.

Historiaa ja myyttejä

Sanotaan, että rubiini on jalokivi, joka edustaa aurinkoa, ja se voi välittää auringon siunauksia kiven kantajalle.

Rubiini on heinäkuun syntymäkivi. Toisin sanoen tämä kivi olisi ilmeinen sinulle, joka olet syntynyt heinäkuussa.doubledouble

Arvostus ja hinta

Kuten kaikki muutkin jalokivet, Rubiinit arvostetaan ja hinnoitellaan värin, koon ja puhtauden mukaan. Arvokkaimmat rubiinit ovat ne, joiden väri on voimakkain ja vähiten läpinäkyvä. Kaikkein halutuin väri on kyyhkynen verinen väri. Kaikissa rubiineissa on jossain määrin sulkeumia, mutta ne ovat niitä harvoja, jotka voidaan nähdä paljaalla silmällä, joten niillä ei ole vaikutusta hintaan. Inkluusiot ovat usein todiste Rubyn aitoudesta ja asiantuntijat voivat nähdä niiden läpi, mistä Ruby tulee.

Sijainti

Rubiineja on monissa eri paikoissa maailmassa, mukaan lukien suurimmat kaivaukset löytyvät Sri Lankasta ja Madagaskarista, mutta arvokkaimmat kaivetaan Myanmarissa. Rubiineja löytyy itse asiassa myös Tanskasta. Rubiinikristalleja on löydetty Bornholmista, ne olivat valitettavasti huonolaatuisia eikä niitä ole käytetty koruina.

doubledouble

Korut Rubyn kanssa

CHANTI on laaja valikoima rubiineilla varustettuja koruja. Punainen jalokivi antaa koruille hieman särmää, mikä tekee niistä erikoisia ja katseenvangitsevia. Rubiini voi pukea kaikentyyppisiä koruja, ja se sopii hyvin sekä kulta-, kullattu-, valkokulta- että hopeakorujen kanssa. Rubiinin kovuus on 9, mikä tekee siitä erittäin sopivan korujen käyttöön. Täältä näet CHANTI koko valikoiman Ruby-koruja.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Rubinista

Onko Ruby helmi?

Rubiini kuuluu jalokivien huipulle, koska se on uskomattoman kysytty ja yksi suosituimmista. Rubiinit ovat erittäin harvinaisia, ja siksi ne ovat kalliita ja niiden arvo on korkea. 200 vuotta sitten havaittiin, että safiirit ja rubiinit ovat itse asiassa samanlaisia kiviä, joita kutsutaan nimellä korundi.

Mitä rubiini symboloi?

Rubiini sopii sinulle, joka haluat tai kaipaat rakkautta itseäsi kohtaan tai yleensä elämässä. Kivi auttaa sinua löytämään parhaat puolesi. Se tarkoittaa ystävyyttä ja rakkautta ja on siksi ihanteellinen lahjaksi. Rubiini on myös heinäkuun syntymäkivi.

Onko rubiini timantti?

Rubiinin kovuus on 9, ja vain timantti ylittää. Rubiini ei ole timantti, mutta niillä on monia yhtäläisyyksiä, jotka myös vaikuttavat rubiinin korkeaan arvoon.

doubledouble

Voiko Rubiineilla olla muita värejä kuin punainen?

Rubiini, joka on myös korundi, sisältää erilaisia mineraaleja. Kivi on yleensä täysin väritön ja punaisen värin antaa kromimineraali. Rubiinin väri ei välttämättä ole vain täysin verenpunainen väri, jonka useimmat meistä tietävät. Rubiinissa voi helposti olla punaisen ja violetin sävyjä. Kun kivi ei ole täysin verenpunainen, se kuuluu safiiriluokkaan. Joten vaaleanpunainen rubiini ei ole rubiini vaan vaaleanpunainen safiiri.

Mitä kivirubiini tarkoittaa?

Rubiinilla on useita erilaisia hyviä merkityksiä. Sekä ystävyyttä, uskollisuutta ja rakkautta. Se voi lisätä itseluottamusta ja tehdä sinusta itsevarmemman.

Miksi rubiinit ovat punaisia?

Rubiinit saavat punaisen värinsä kiven sisältämästä mineraalikromista. Rubiini ilman kromia on väritön, ja rubiinia, joka nähdään enemmän oranssina tai vaaleanpunaisena, kutsutaan safiiriksi.

Tarkista uusimmat postauksemme!