Kannattaa tietää hopeasta

Kannattaa tietää hopeasta

Hopea 

Hopea on metalli, jota miehet ja naiset rakastavat ympäri maailmaa. Sterling silver on monipuolinen, hienostunut ja ajaton. Tämä kaunis seos ansaitsee paikkansa yhtenä rakastetuimmista jalometalleista. Mutta useimmat ihmiset eivät ole varmoja, mikä tekee tästä metallista niin erityisen. Joten mikä on hopea ja miten se vertautuu puhtaaseen hopeaan ja muihin suosittuihin metalleihin? Miten se sopii jalokivikauppiaiden, suunnittelijoiden ja kuluttajien yksilöllisiin tarpeisiin? 

Hopea on jo pitkään tunnustettu arvokkaaksi ja arvokkaaksi metalliksi kaikkialla maailmassa. Sitä käytettiin alun perin valuuttaan ja monimutkaisiin koruihin. Hopea on jo pitkään ollut vaurauden ja aseman symboli. Ilmaisut, kuten "syntynyt hopealusikalla suussaan" ja "tarjoillaan hopealautasella", kuvaavat jalometallin rikkaita konnotaatioita. Mutta koska hopea on erittäin muokattava metalli, kauniista ulkonäöstään huolimatta se on hyvin epäkäytännöllinen.   

hopea ketju

Mistä hopea tulee? 

Kukaan ei tiedä varmasti, milloin ensimmäinen hopeaseos luotiin, mutta tiedämme, että se yleistyi 1000-luvulla. Norman Penny, jonka William Valloittaja myönsi Britanniassa vuonna 1083, valmistettiin hopeaseoksesta. Joissakin kolikon varhaisimmissa malleissa kaksi pientä kottaraista leijui kuninkaan harteilla: vanhassa englannissa sana sterling tarkoittaa "kuin pieni tähti", ja se on mahdollinen alkuperä sanalle sterling. 

Kun eurooppalaiset "löysivät" Amerikan, he törmäsivät myös sen rikkaisiin hopeakaivoksiin. Keski- ja Etelä-Amerikka nousivat maailman suurimmiksi hopeaa tuottaviksi alueiksi, ja hopeasepät hyödynsivät uusia markkinoita. Kun olet vahvistanut hopeaa kuparilla tai muulla metallilla, käsityöläiset tekivät melkein mitä tahansa asiaa, jonka voit ajatella sterling-hopeasta. Mukaan lukien hajuvesipullot, välineet, Medician-laitteet, korut ja soittimet. Nykyään sterling-hopea on yksi yleisimmin käytetyistä metalleista huippuluokan koruissa ja korkealaatuisissa tarvikkeissa.  

 hopea rannekoru kivillä

Hopea-palkinnot 

Puhdas hopea on kalliimpaa kuin punnan seos, mikä tarkoittaa , että korujen suunnitteluun käsityöläisen on investoitava enemmän lähtömateriaaleihin. Tämä vaatimus nostaa merkittävästi lopputuotteen hintaa, mikä tekee hopeasta vähemmän käytännöllisen vaihtoehdon kaupallisille koruille. Vaihtoehtoisesti sterlinghopea on edullinen metalli. Yhdessä lisääntyneen lujuutensa kanssa tämä ominaisuus tekee sterling-hopeasta erinomaisen valinnan monenlaisiin sovelluksiin.  

Hopeakorut ovat suosituin metalli modernin korusegmentin joukossa ympäri maailmaa. Se on tulossa vielä suositummaksi verrattuna kultakoruihin. Markkinoiden vaihtelujen vuoksi kullan hinta nousee jatkuvasti, ja monet korusuunnittelijat haluavat nyt suunnitella koristeita ja koristeita hopeaksi. Asiakkaat, joilla on lyhyet kuukausitulot, ostavat mielellään hopeakoruja, jotka kuuluvat heidän budjettiinsa. Hopeakorut ovat jopa integroituneet muotiteollisuuteen suuressa mittakaavassa, ja kysyntä kasvaa päivä päivältä. Korusuunnittelijat keksivät moderneja ja trendikkäitä korumalleja lisätäkseen vetovoimaa ja myyntiä sekä hyödyntääkseen brändi-identiteettiään korumarkkinoilla. Monet heistä tarjoavat erikoisalennuksia hopeakoruista lomien aikana ja keksivät innovatiivisia ideoita houkutellakseen ja luodakseen asiakkaita luoville korusegmenteilleen. Nykyajan suunnittelu ja integraatiot ovat siksi tehneet hopeakoruja suositummiksi. Tämä hyödyttää niitä, jotka ovat budjetissa ja haluavat säästää vähän korujen suhteen, koska hopea on halvempaa kuin muut jalometallit, kuten kulta ja platina.  

 panssarin rannekoru

Hopea koruissa 

Puhdas hopea, jota kutsutaan myös hienoksi hopeaksi, on myös liian pehmeä moniin käytännön tarkoituksiin, kuten korujen valmistukseen. Hopea seostetaan kuparilla, ja kuten kulta, sen puhtaus on merkitty promillea kohti. Yleisin hopean leima on 925, ja tämän puhtauden hopeaa kutsutaan sterling-hopeaksi. Tämä hopean muoto sopii allergikoille sen alhaisen kuparipitoisuuden vuoksi, mutta jotkut saattavat silti kokea allergioita 925 sterling-hopealle, useimmiten korvakoruilla. Kuten kultakorut, hopeakorut on myös leimattava FORCE-hyväksytyllä ja rekisteröidyllä nimileimalla. Sterling-hopea on jalometalli, mikä tarkoittaa, että se ei reagoi veden tai normaalin ilman kanssa. Syy siihen, miksi hopean nähdään kutsuvan maahan joka tapauksessa, on se, että vetysulfidia hyökätään ilmasta.   

Hopean jäätymisen estämiseksi käytetään rodiumpinnoitusmenetelmää. Tämä on pintakäsittely, jossa hopeakoruja käsitellään rodium-aineella sen suojaamiseksi hapettumiselta. Kun hopea on rodiumilla päällystetty, se muistuttaa valkoista kultaa ja sillä on usein raaempi ilme. Rodiumilla päällystettyä hopeaa otettaessa fiksu asia on, että se pitää kiiltonsa paremmin ilman rappausta.  Jos ajan myötä se kuitenkin menettää kiiltonsa, se voidaan yksinkertaisesti yksinkertaisesti päällystää uudelleen.  

Hopeaa voidaan myös hapettaa, mikä tarkoittaa sen asettamista erityiseen nesteeseen, joka antaa hopealle tummemman, tahratun ilmeen. Hapettunut hopea näyttää siis hopealta, joka af-hapen vuoksi on muuttunut mustaksi, mutta tasaisemmalla ja kiiltävämmällä ilmeellä.  

 doubledouble

Samoin voit kullata hopeakoruja, jotka ovat myös pintakäsittely, jäljitellä kultakoruja. On oltava tietoinen siitä, että kaikki hopeakorujen pintakäsittelyt kuluvat ajan myötä. Erityisesti täällä renkaat ja rannekorut, koska ne altistuvat jatkuvasti ulkoisille vaikutuksille. Pintakäsittely voidaan kuitenkin luoda uudelleen paikallisessa jalokivikauppiaassa. 

Korujen valmistuksessa kolme yleisintä jalometallia ovat hopea, kulta ja platina. Hopeatyyppinä sterlinghopeaa pidetään jalometalliseoksena, ja sitä verrataan usein muihin jalometalleihin. Tässä on lyhyt katsaus siihen, miten hopea kestää samanlaisia kulta- ja platinametalleja vastaan. 

Varsinkin kun kyse on valkoisesta kullasta, kolmella metallilla voi olla samanlainen kiiltävä, harmaa ulkonäkö. Sterling-hopealla on kuitenkin tyypillisesti kevyempi sävy kuin kahdella muulla metallilla. Platinaa pidetään pehmeänä metallina ja naarmuja tai se vahingoittuu helposti. Sekä valkoinen kulta että sterlinghopea ovat paljon vahvempia metalleja, vaikka valkoinen kulta on hieman naarmuuntumattomampi kuin hopea. 

Sterling-hopea on halvin jalometalleista, mikä tekee siitä edullisemman vaihtoehdon niille, jotka haluavat kauniita, laadukkaita smygejä ilman tuskallista hintaa. Kevyin jalometalleista, joka on sterling-hopeaa, ei ole raskas materiaali. Vaikka jotkut ihmiset pitävät merkittävien korujen, kuten platinan ja kullan, tunteesta, sterling-hopean keveys tekee siitä käytännöllisen valinnan jokapäiväiseen käyttöön, kun et halua painaa raskaita kappaleita. Sterling-hopea on todella hyvä metalli lasten koruille, koska se on halvempaa kuin monet muut jalometallit, hypoallergeeninen ja kestää naarmuja ja muita asioita. Sterling-hopea voi enemmän kuin kestää muita markkinoilla olevia suosittuja jalometalleja vastaan - ihanat, toiminnalliset ja edulliset hopeakorut vertaavat hyvin valkoiseen kultaan ja jopa platinakappaleisiin. 

hopeiset korvakorut

Hopea korut 

Hopea on siis todella hyvä valinta korujen suhteen. Se on kaunis ja edullinen, ja sillä on terveyshyötyjä. Nyt sinun tarvitsee vain selvittää, mitkä hopeakorut sopivat sinulle ja tyylillesi. Chantilta löydät laajan valikoiman erilaisia hopeakoruja, joten voit antaa kuohuviiniä ihollesi.  

Hopea kaulakorut 

Kaulakoru on pakollinen korukokoelmassasi, olitpa yksinkertaisessa ilmeessä yhdellä yksinkertaisella hopeaketjulla tai modernilla ja hieman särmikkäämmällä ilmeellä, jossa kaulakorut kerroksittain. Viime vuosina panzer-ketjut ovat olleet erittäin suosittuja, ja ne ovat kauniita itselleen ja yhdessä muiden ketjujen kanssa. Löydä hopeiset panssariketjumme täältä 

Hopeiset korvakorut, rannekorut ja sormukset 

Täydennä ilmeesi kimaltelevilla hopeisilla korvakoruilla, söpöllä hopearannekkeella tai mukavalla sormuksella. Yksi uusimmista korutrendeistä on eri metallien yhdistelmä, joten vaikka olet aiemmin mennyt kultakorujen kanssa, voit sijoittaa turvallisesti kauniisiin hopeisiin korvakoruihin ja rannekoruihin maustamaan tyyliäsi hieman. Löydä hopeiset korvakorut, rannekorut ja sormukset täältä. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä hopeasta

Mikä on hopean numero?

Hopean atominumero on 47.

Suurin osa meistä tuntee hopean 925-sterling-hopeana, mutta hopeaan voi myös leimata 830 ja 800 ja lisäksi koruissa tulee olla myös nimileima.

Mitä hopeamerkit tarkoittavat?

Hopealeimoilla varmistetaan korun aitous sekä korun valmistusmateriaali. Hopeaa voidaan leimata useilla eri leimoilla, jotka kaikki kertovat hopean prosenttiosuuden korussa. Se voi olla muun muassa leimattu 925, 925 S tai Sterling, jotka kaikki tarkoittavat sterlinghopeaa, jonka hopeaprosentti on 92,5 %.

830, 830 S ja 84 tarkoittavat myös hopeaprosenttia 83 % ja 84 %.

Jos löydät leiman 999 tai 1000, se tarkoittaa, että materiaali on lähes 100 % puhdasta hopeaa. Nämä ovat vain hopeatankoja, jotka on valmistettu puhtaasta hopeasta.

Mistä tietää, onko se sterlinghopeaa?

Sterlinghopea on leimattava 925:llä, jotta ostaja voi varmistaa materiaalin ja laadun.

 hopeiset korvakorut

Onko sterlinghopea aitoa hopeaa?

Jalometallihopea on erittäin pehmeää puhtaassa muodossa. Siksi siihen on sekoitettu 7,5 % kuparia, jotta hopeaa voidaan käyttää muun muassa koruihin. Sterlinghopea on 92,5 % puhdasta hopeaa, josta käytetään nimitystä 925 sterlinghopea.

Mikä on hapetettu sterlinghopea?

Hapetettu hopeakoru on hapetettua hopeaa, jossa hopea on tehty huomattavasti tummemmaksi tai mustaksi.

Mitä Sterling Silver tarkoittaa?

Sterlinghopea on puhtaan hopean ja kuparin seos. Sekoitussuhteet ovat 7,5 % kuparia ja 92,5 % puhdasta hopeaa. Tästä syystä nimi 925 sterlinghopea.

Ovatko CHANTI-korut aitoa hopeaa?

Kaikki CHANTIN hopeakorut on valmistettu 925 sterlinghopeasta.

neliapilan rannekoru

Mikä on 925?

925 tulee hopean prosenttiosuudesta sterlinghopeaseoksessa. Tässä sekoitussuhteet ovat 7,5 % kuparia ja 92,5 % hopeaa.

Onko hopealla ja sterlinghopealla eroa?

ero puhtaan hopean ja hopean välillä on se, että sterlinghopea on hopean ja kuparin seos, joten se ei ole puhdasta hopeaa. Hopea on erittäin pehmeä jalometalli, ja siksi se on sekoitettu kuparin kanssa, jotta sitä voidaan käyttää muun muassa koruissa.

Kuinka selvittää, onko se aitoa hopeaa?

Aito hopea on aina leimattava. Postimerkit ovat yleensä korun sisä- tai takapuolella ja ne voivat olla hyvin pieniä.

Voiko sterlinghopea ruostua?

Aito hopea ei voi ruostua. Saattaa kuitenkin huomata, että hopea voi värjäytyä. Värinmuutos voidaan kuitenkin hioa helposti pois, joten se on vain tilapäinen värimuutos.

kirje kaulakoru

Onko sterlinghopea hyvä?

Sterlinghopea on yleisimmin käytetty hopeatyyppi korujen käytössä. Monet pitävät 925:tä hopean laadun sinettinä.

Kestääkö sterlinghopea vettä?

Hopea on jalometalli, joten voit helposti altistaa hopeakorusi puhtaalle vedelle.

Kestääkö sterlinghopea suolavettä?

Hopeakorusi kestävät suolaveteen laittamista. Koska hopea on jalometalli, älä hermostu altistaessasi niitä puhtaalle vedelle tai ilmalle. Se ei vahingoita koruja, mutta huomaat, että hopea värjäytyy.

Kuinka puhdistaa sterlinghopea?

Helpoin tapa puhdistaa hopeakorusi on käyttää kiehuvaa vettä, suolaa ja hopeapaperia. Kaatamalla kulhoon suolan ja folion lisäksi kiehuvaa vettä ja jättämällä korusi sinne muutamaksi minuutiksi. Koruissa ei ole likaa ja likaa, mutta voit kokea mattapintaisemman pinnan.

hopea rannekoru

Mitä hopea ei kestä?

Hopean pinta reagoi ensisijaisesti rikkivetyyn ja happoa voidaan havaita muun muassa ihosta, hajuvedestä, ilmasta ja erilaisista voiteita. Hopea hyötyy erityisesti siitä, että se on ilmatiiviissä pussissa tai korurasiassa, kun sitä ei käytetä.

Miksi vaadit hopeaa?

Kun hopea joutuu kosketuksiin muun muassa hien ja hapen kanssa, seoksen hopea värjäytyy. Tämä ei ole pysyvää värjäytymistä, ja voit poistaa tummat täplät puhdistusliinalla.

Kestääkö hopea klooria?

Hänen korujaan ei pidä käyttää altaissa ja uima-altaissa, sillä kloori ja muut kemikaalit voivat vahingoittaa korun pintaa ja jättää tummia läiskiä.

Kuinka poistaa hapettumista hopeasta?

Ensinnäkin voit yrittää kiillottaa värjäytymät pois. Jos tahrat näkyvät edelleen, voit laittaa korut kulhoon, jossa on suolaa, foliota ja kiehuvaa vettä.

hopeiset korvakorut helmillä

Millä puhdistat hopean?

Voit helposti puhdistaa hopeakorusi suolalla ja ruokasoodalla. 2 rkl suolaa ja leivinjauhetta tulee sekoittaa kiehuvaan veteen kulhossa, jonka pohjassa on hopeafolio. Korun voi jättää kulhoon enintään tunnin ajan, jonka jälkeen ne on huuhdeltava ja pyyhittävä pois.

Kuinka puhdistaa vanhat hopeaesineet?

Sinun ei tarvitse kuluttaa ikuisesti puhdistusliinaan saadaksesi hopeaesineet jälleen loistamaan. Käyttämällä tätä temppua voit säästää aikaa, mutta samalla saada täysin täydellisen tuloksen. Aloitat asettamalla hopeapaperia astian tai kulhon pohjalle. Lisää sitten ruokalusikallinen leivinjauhetta ja suolaa sekä kiehuvaa vettä. Korut voidaan jättää seokseen muutamaksi minuutiksi ennen kuin ne poimitaan, huuhdellaan ja kuivataan.

Kuinka saada hopeaa taas kauniisti?

Hopeasi saa jälleen siistiksi laittamalla korusi kuumaan veteen, suolaan ja folioon. Kalvon tulee peittää pohja, jonka jälkeen suola sekoitetaan veteen. Korut voidaan jättää veteen jopa tunniksi, jonka jälkeen ne on nostettava ja pyyhittävä pois.

Tarkista uusimmat postauksemme!