Kaikki mitä sinun tulee tietää ametistista

Kaikki mitä sinun tulee tietää ametistista

Kivi kuuluu kvartsiperheeseen ja se saa violetin värinsä alumiinista ja raudasta. Ametistin nimi tulee kreikan sanasta "Amethystos", joka tarkoittaa raittiutta. Tämä liittyy kiven havainnointiin, sillä sen sanotaan luovan puhtautta ja selvänäköisyyttä.

Historiaa ja myyttejä

Aiemmin ametistia käyttivät pääasiassa sotilaat ja ihmiset sodassa, koska uskottiin, että kivi voisi suojella heitä ja tehdä heistä haavoittumattomia. Yhä useammat ihmiset ovat alkaneet käyttää parantavia kiviä, ja erityisesti ametisti on täällä suosikki. Tällä parantavalla kivellä on positiivinen ja rauhoittava vaikutus kehossa tuntemaan stressiin ja levottomuuteen.

Sijainti

Ametisteja on mahdollista löytää käytännössä koko maailmasta. Tämä koskee Eurooppaa, Etelä-Amerikkaa, Australiaa ja Afrikkaa. Parhaat ametistit korujen käyttöön löytyvät Sri Lankasta.

doubledouble

Arvostus ja hinta

Ametisti arvioidaan neljän parametrin perusteella. Väri, hionta, puhtaus ja paino. Mitä voimakkaampi väri, sitä korkeampi kiven arvo. Myös koolla voi olla suuri vaikutus hintaan, mutta kiven tulee olla puhdas ja ilman sulkeumia, jotta arvo olisi korkea.

Ametisti koruja

CHANTIsta löydät monia esimerkkejä ametistikoruista. Violetti väri antaa korulle ainutlaatuisen ilmeen, ja kivi sopii kulta-, kullattu-, valkokulta- ja hopeakoruille. Ametisti on syntymäkivi, joka sopii helmikuussa syntyneille. Löydät kaikki ametistikorumme täältä.

doubledouble

Usein kysyttyjä kysymyksiä ametistista

Mikä on ametisti?

Jalokivi ametisti on erittäin suosittu ja tunnettu kivi, sillä se houkuttelee ihmisiä hienolla värillään. Monet ihmiset luultavasti tuntevat ametistin myös sen symboleista ja merkityksestä. Purppura väri esiintyy muodostumisen aikana, jolloin alumiinin ja raudan määrä muuttaa väriä. Ametisti kuuluu useiden muiden kivien kanssa kvartsiperheeseen.

Onko ametisti jalokivi?

Ametisti on osa jalokiviluetteloa. Se on erittäin suosittu koruissa, mutta useimmat ihmiset käyttävät itse kiveä sen henkisen vaikutuksen vuoksi.

Mihin ametisti auttaa?

Ametistilla on hyvin rauhoittavaa ja suojaavaa energiaa, joka luo ja stimuloi henkisiä kykyjä. Kivi luo tasapainoa, sillä se vahvistaa selkeyttäsi ja auttaa parantamaan mieltäsi.

Mihin ametisti on hyvä?

Ametisti sopii sinulle, joka haluat enemmän tasapainoa elämääsi. Kivi auttaa antamaan sinulle selkeyttä ja vahvistamaan henkisiä kykyjäsi, jotta koet enemmän mielenrauhaa.

Tarkista uusimmat postauksemme!