Kaikki mitä sinun tulee tietää akvamariinista

Kaikki mitä sinun tulee tietää akvamariinista

Akvamariinit tunnetaan meren kivinä, ja tämä näkyy erityisesti kiven nimessä, joka tulee latinan sanasta "aqua", joka tarkoittaa vettä ja "tamma", joka tarkoittaa merta. Merikivi on myös symboli kiven kauniista sinisestä väristä.

Akvamariini on kivi, joka kuuluu useiden muiden kivien kanssa berylien perheeseen. Kivi on jalokivi, joka tunnetaan erityisesti sinisestä väristään, joka monille symboloi merta ja sen värejä. Kaikki Beryl-perheeseen kuuluvat kivet ovat värittömiä kiviä, ja akvamariini saa värinsä muodostumassa olevan raudan tai titaanin määrästä.

akvamariini rengas

Historiaa ja myyttejä

Kivellä on erittäin vahva yhteys mereen ja sen sanotaan olevan merimiesten onnenkivi. Tämän kiven kantaminen tai laivassa pitäminen tekisi merimatkasta turvallisen. Keskiajalla kiveä pidettiin kristallipallona, joka voisi katsoa tulevaisuuteen. Akvamariineja voidaan käyttää parantavana kivinä, mikä voi olla erityisen hyödyllistä ajatuksissa.

Sijainti

Akvamariinit ovat yleisiä kaikkialla maailmassa ja niitä löytyy useista eri paikoista. Korkealaatuisinta akvamariinia löytyy Brasiliassa Itabiran kaivoksesta. Tämä akvamariini on nimeltään Santa Maria, ja sillä on erittäin intensiivinen sininen väri, mikä on asettanut akvamariinille korkeat standardit.

Arvostus ja hinta

Akvamariinien hintaa säätelevät samat tekijät kuin monien muiden jalokivien. Koolla on suuri vaikutus erityisesti akvamariineihin. Tässä kivessä on vähemmän sulkeumia kuin esim. smaragdi. Tämä tarkoittaa, että Aquamarine ulkonäkö on korkealaatuista. Aquamarine väri on myös erittäin merkittävä hintaan. Mitä syvempi ja voimakkaampi väri on, sitä korkeampi hinta on. Erityisesti täysin sinisiä kiviä pidetään tyypillisenä akvamariinina, mutta niitä on myös vihertävämmissä sävyissä.

doubledouble

Akvamariini korut

CHANTIlla on laaja valikoima koruja, joissa on Aquamarine kiviä.Sininen väri sopii sekä kulta-, kullattu-, valkokulta- että hopeakoruille ja voi näyttää hyvältä kenen tahansa päällä. Kiven kovuus on hieman alle 8, joten sitä on helppo käyttää sekä sormuksiin, kaulakoruihin että korvakoruihin, koska sitä on suhteellisen vaikea raaputtaa.

Löydät kaikki Aquamarine-korumme täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä akvamariinista

Onko akvamariini helmi?

Kyllä, kaunis sininen kivi, jonka tunnemme akvamariinina, on jalokivi. Siinä on hienoja sinisiä ja osittain vihreitä sävyjä, minkä vuoksi se muistuttaa liikaa meren värejä.

Minkä tyyppinen kivi on akvamariini?

Akvamariini kuuluu Beryl-perheeseen, ja se saa sinivihreän värinsä raudasta ja titaanista.

Mikä on akvamariini?

Akvamariini on jalokivi, jonka väri on sininen ja vihertävä. Se on erittäin suosittu varsinkin Skandinaviassa, mutta se on tunnettu ympäri maailmaa jo vuosia.

Minkä värinen akvamariini on?

Akvamariini on berylin tyyppi, jolla ei itse asiassa ole väriä. Kivi saa sinisen ja vihertävän värinsä, kun muodostelmaan sisältyy rautaa ja titaania.

Mitä akvamariini symboloi?

Vuosien varrella akvamariinien merkitys on muuttunut monta kertaa. Muumiot haudattiin kiven mukana hyvän terveyden varmistamiseksi ja kivun vähentämiseksi haudassa.
Myöhemmin, keskiajalla, kiveä käytettiin nyt kristallipallona, joka voisi näyttää tulevaisuuden. Nog le käytti sitä suojana, ja sitä käyttivät erityisesti merimiehet, koska monet näkevät akvamariinit meren kivinä, ja se saattoi siten tarjota turvaa merellä oleville.

 

Tarkista uusimmat postauksemme!