Kullatuista ja kullatuista koruista

Kullatuista ja kullatuista koruista

Kauneudestaan ja monipuolisuudestaan arvostettu kulta on korujen klassinen metalli. Mutta kullantuotannolla on aina ollut korkeat kustannukset, ja se on usein hyvin epäkäytännöllistä metallin muokattavuuden ja suuren tiheyden vuoksi. Tämä johti etsimään menetelmää, jolla voit käyttää muita metalleja yhdessä kullan kanssa, jotta se voisi antaa kultaisen kuvan alhaisemmasta hinnasta. 

Vuonna 1805 italialainen kemisti Luigi Valentino Brugnatelli keksi modernin kultatekniikan, jota kutsutaan myös galvaniseringiksi. Hänen työstään tuli perusta myöhempien kemistien tutkimukselle kultauksesta, ja 35 vuotta myöhemmin vuonna 1840 John Wrightille ja George Elkingtonille myönnettiin ensimmäinen patentti kullan ja hopean galvanointiin. 

 kullattu sormus

On kuitenkin myös muita tapoja antaa muunlaisille metalleille kultainen ilme. Näitä koruja kutsutaan kullantäyteisiksi koruiksi. Modernin kullantäyteisen lanka- ja metallilevytekniikan löysi vuonna 1817 John Turner, englantilainen, joka patentoi löytönsä. Tämä kultamuoto tuli muotiin dekadenttisella viktoriaanisella aikakaudella, mutta kultakerroksen laadulle tai paksuudelle ei ollut vielä standardeja, kullattujen ja kullattujen korujen välinen raja oli epäselvä. 

Kullatut ja kullatut korut eivät ole kultakoruja. Itse koruissa on vaativa metalli, ja siihen lisätään ohut kerros kultaa. Epäjalo metalli voi olla se, mitä jalokivikauppias valitsee. Se voi olla kuparia tai hopeaa, ja siitä korut on tehty. Lyhyesti sanottuna, kun ostat jotain, joka on kullattua tai kullattua, ostat alla olevan metallin. 

 doubledouble

Kullattava prosessi 

Kun lähetät korun kullattavaksi, se on ensin arvioitava. Metallia on tarkasteltava, koska tietyt metallit voivat osoittautua vaikeaksi kullata niiden koostumuksen vuoksi. Kun korut on "arvioitu", kappale valmistetaan galvanointiin laajan kiillotuksen avulla. Kiillottaja kiillottaa kohteen pinnan, kunnes se on täysin sileä, koska pienin lommo tai rakeinen rakenne saa kullan näyttämään epätasaiselta ja värjätyltä. Epäjaloille metalleille, joita on vaikea kullata, korut kiillotetaan ja niille annetaan alustava pinnoite joko palladiumia tai nikkeliä ennen kullan levittämistä. Kiillotuksen jälkeen korut puhdistetaan ja huuhdellaan useita kertoja tislatussa vedessä. 

 zirkonia koruja

Kun korut on päällystetty ja hyväksytty, kullaus alkaa. Korut upotetaan vesiliuokseen ja "metallisuolaan", joka sisältää työkappaleelle päällystettävän kullan. Nesteen läpi johdetaan sähkövirta, joka liuottaa metallit ja tarttuu kemiallisesti kultaan koruihin. 

Jalokivet eivät yleensä vaikuta galvanoinnin aikana, mutta erityisiä jalokiviä liimataan usein, ja ne voidaan irrottaa prosessissa veden altistumisen vuoksi. Kultatäytteisten kappaleiden valmistamiseksi ydinmetalli kiilataan kahden kultaseoksen kerroksen väliin, jotka sitten kuumennetaan ja johdetaan rullan läpi useita kertoja - proces, joka sekä sitoo metallit yhteen että ohentaa levyn. Kullatuissa koruissa on siis 100 kertaa enemmän kultaseosta kuin kullatuissa koruissa. 

Kustannukset  

Kultauksen hintaan voivat vaikuttaa useat eri asiat. Jos epätyypillinen epätyypillinen, kuten messinki, se vaatii enemmän valmistelua ennen kuin se lähetetään kullattavaksi. Nämä metallit vaativat nikkelin pinnoitteen, mikä lisää kustannuksia. Jotkut kivet eivät kestä pinnoitusprosessia, mikä tarkoittaa, että ne on otettava pois ja asetettava sitten takaisin sen jälkeen, kun korut tulevat uudelleen galvanointisäiliöstä. Erityiset korut ovat ainutlaatuinen haaste; Tällaisten korujen strassit liimataan usein, ja ne irtoavat galvanointiliuoksessa. Korvaaminen on lisäkustannus, joka on otettava huomioon. Pinnoitteen hinta on verrannollinen haluamaasi kultatyyppiin. Korkeampi karaatin kulta, kuten 18 karaattia tai 24 karaattia, on kalliimpaa, koska kultaa on enemmän. Mitä paksumpi pinnoite, sitä kalliimpi prosessi. 

Jos haluat koruja, kuten kaulakorun tai kullatut korvakorut, muista, että esineet, jotka eivät ole kosketuksissa  ihon kanssa, eivät vaadi niin paljon kultaa, koska ne eivät altistu niin paljon kuin esimerkiksi sormukset  ja rannekorut. Vaihtoehtoisesti sinun pitäisi odottaa maksavasi enemmän  renkaan, rannekorun tai kellon lataamisesta, koska ne vaativat suuremman mikronin paksuuden. Kullan täyttämät korut ovat kalliimpia riippumatta siitä, mitä tapahtuu, koska sillä on 5 prosenttia. Kullan arvo verrattuna kullattuihin koruihin, joilla ei ole kulta-arvoa. 

 kullattu sormus

Erot kullattujen ja kullattujen korujen välillä 

Kullatuista ja kullatuista koruista on paljon arvostettavaa. Mennään asiaan. 

Ulkonäkö 

Jos haluat näyttää muoti-idoliltasi, joka kuljettaa loputtomia määriä todellisia kultakoruja, mutta tämä ei ole budjetissasi, kullatut ja kullatut korut ovat tie. Näyttää siltä, että sinulla on todellinen asia, mutta vain sinä tiedät, että se maksoi sinulle murto-osan oikean tuotteen hinnasta. Sekä kullatut että kullatut korut muistuttavat todellista kultaa, mutta voivat kulua ajan myötä. 

Hinta 

Kullattujen korujen arvo riippuu käytetyn kullan määrästä. Yleensä huomaat, että kullatut korut ovat halvempia kuin kullatut korut. Jos haluat jotain arvokkaampaa, hanki kultaisia koruja, koska siinä on vähintään viisi prosenttia kultaa, mikä ei ole verrattavissa siihen, mitä sinulla on kullatuilla koruilla. 

 pitkät zirkonikorvakorut

Kestävyys 

Kuten mainittiin, kiinteä kulta on yleensä pehmeämpää, etkä voi ottaa sitä jokapäiväisen elämän kovan kulumisen läpi. Kultaseoksen kerros kullatuilla koruilla on hyvin ohut, ja koska kullattujen korujen kerros on niin paljon paksumpi, se tarkoittaa, että kullatut korut kestävät kauemmin kuin kullatut korut. Ajan myötä kullattujen korujen perusmetalli paljastuu, kun päällä oleva kulta kuluu pois. Se tapahtuu, kun epäjalo metalli alkaa reagoida kullan kanssa, jolloin kerros hajoaa. Kun näin tapahtuu, jopa epäjalo metalli alkaa myös vaurioitua. Täällä voit kuitenkin saada korut uudelleen kullattuina niin, että se näyttää yhtä hyvältä kuin nautitaan. 

Niin kauan kuin säilytät ja ylläpidät korujasi oikein, sinun ei tarvitse olla huolissasi kullattujen tai kullattujen korujen ostamisesta. 

Useimmin kysyttyjä kysymyksiä kullatuista koruista

Kuinka kauan kullatut korut kestävät?

Kullatuilla koruilla ei ole suoraa viimeistä käyttöpäivää. Voit pidentää kaikkien korustesi kestävyyttä pitämällä niistä hyvää huolta. Tämä tarkoittaa muun muassa niiden poistamista, kun peset kätesi, käyt suihkussa, levität voidetta ja puhdistat.

Mikään koru ei hyödy kemikaaleille, saippuoille tai voiteille altistumisesta. Lisäksi on hyvä idea riisua korut, kun olet erityisen aktiivinen ja illalla ennen nukkumaanmenoa.

Huolimatta siitä, kuinka hyvin hoidat korujasi, monet eivät voi välttää kullatut korunsa menettämästä väriään. Sekä hiki että pH-arvo ovat kaksi tärkeää tekijää kullatuissa koruissa, koska molemmat vaikuttavat korun kestävyyteen.

Kuinka hyvin kullattu hopea kestää?

Kullattujen korujen kestävyys riippuu siitä, kuinka käsittelet korujasi. Kullatulla hopealla voi olla pitkä säilyvyys, jos otat ne pois fyysisen kovan työn aikana ennen nukahtamista ja ollessasi kosketuksissa veden kanssa. Kaikissa koruissa tulee myös mielellään välttää vettä, saippuaa, kemikaaleja ja voiteita. Välttämällä näitä asioita voit pidentää säilyvyyttä ja estää kullattujen hopeakorujen värjäytymisen.

elämän puu koruja

Osaatko kiillottaa kullattuja koruja?

Koska kullatut korut ovat pintakäsiteltyjä, koruja ei saa kiillottaa millään tavalla. Kiillotusvoidetta tai muita aineita ei kannata käyttää, sillä silloin on vaarana, että koko kultaus kiillotetaan pois, koska se ei siedä kemikaaleja.

Kun sinun on kiillotettava kullattu koru, voit käyttää puhdasta liinaa. Näin voit poistaa mahdolliset jäljet ja värimuutokset sekä saada korut taas kiiltämään.

Osaatko kiillottaa kullattua hopeaa?

Voit helposti kiillottaa kullatut hopeakorusi puhtaalla liinalla. On kuitenkin tärkeää, että et käytä minkäänlaisia saippuoita tai kemikaaleja, koska ne voivat vahingoittaa pintaa ja aiheuttaa värimuutoksia. Puhtaalla liinalla voit kiillottaa korun niin, että ne kiiltävät uudelleen vahingoittamatta pintakäsittelyä.

Mitä se tarkoittaa, kun jokin on kullattu?

Kun jokin on kullattu, se tarkoittaa, että korut on valmistettu tietyntyyppisestä metallista, joka on myöhemmin päällystetty kullalla. Metallityyppi voi olla hyvin erilainen, useimmat ihmiset käyttävät hopeaa tai kuparia.

kullatut sormukset

Mitä kullattu tarkoittaa?

Kun jokin on kullattu, se tarkoittaa, että metalli on päällystetty ohuella kultakerroksella.

Kestääkö kullattu hopea vettä?

Kullatut korusi eivät hyödy kosketuksesta veden kanssa. Kullatut korut ovat pintakäsiteltyjä, ja vesi voi muun muassa auttaa värjäämään koruja. Siksi korut kannattaa riisua käsien pesussa, kylvyssä tai esimerkiksi uima-altaassa.

Voitko uida kullatuilla koruilla?

Kullatut korut on hyvä ottaa pois, kun tarvitset kylpeä. Vesi voi värjätä koruja ja heikentää niiden kestävyyttä. Jos haluat korujesi kullan kestävän, pidä niistä hyvää huolta. Siihen kuuluu niiden riisuminen, kun olet kosketuksissa veden kanssa, teet fyysisesti kovaa työtä ja nukut.

Voitko nukkua korut päällä?

Nukkumaan pääsee helposti korut päällä, mutta suosittelemme aina ottamaan korut pois ennen nukkumaanmenoa illalla. Näin vältät erityisesti kaulakorujen juuttumisen ja irtoamisen. Lisäksi monet ihmiset kuumenevat erityisen kuumana öisin, ja koska kullattuihin koruihin vaikuttaa hiki, voit välttää monet värjäytymät ottamalla ne pois ennen nukkumaanmenoa.

Tarkista uusimmat postauksemme!