Korujen säilytys

Korujen säilytys

Korukokoelma voi olla yksi kodin arvostetuimmista tavaroista. Korusi eivät vain täydennä asuasi missä tahansa tilanteessa, koruilla voi usein olla korkea tunnearvo. Varmistaaksesi, että korusi pysyvät huippukunnossa, sinun on säilytettävä se oikein. Paras tapa säilyttää koruja riippuu kokoelmastasi ja käytettävissä olevista säilytysvaihtoehdoista. Tässä artikkelissa voit selvittää, miten koruja ja arvokkaita asioita säilytetään parhaiten. 

 korujen säilytys

Oikea koruvarasto riippuu todella huoneesta, jonka kanssa aiot työskennellä. Riippumatta siitä, minkä menetelmän päätät säilyttää korujasi, sinun on turvattava muutama asia. Muita asioita, että suojaat koruja mekaanisilta vaurioilta ja tahroilta ja että näet helposti mahdollisuutesi. Tässä on muutamia suosittuja tapoja säilyttää koruja: 

- Matalassa laatikossa, jossa on useita säiliöitä eri kappaleiden erottamiseksi. 

- Korurasiassa med pehmeä vuori ja osasto, joka on erityisesti tehty eri asioita varten. 

- Roikkuminen seinällä: jos sinulla ei ole tilaa, mutta sinulla on vähän seinätilaa, on olemassa useita vaihtoehtoja korujen säilyttämiseen pystysuoraan. Esimerkiksi sauvat, koukut ja kangastaulut voivat tarjota ratkaisuja korujen varastointiin.  

Ihannetapauksessa korut on säilytettävä alkuperäisessä pussissaan tai laatikossaan, koska niillä on usein erityisiä ominaisuuksia, jotka sopivat kappaleeseen. Saatat kuitenkin huomata, että muut ratkaisut toimivat sinulle paremmin. 

 doubledouble

Korujen säilytys 

Korujen säilyttämisellä on merkitystä sillä, kuinka hyvin se pysyy kauniina ja kiiltävänä. Hienojen korujen säilyttämisessä on otettava huomioon muutama pääkriteeri. Ne on säilytettävä paikassa, joka on: turvallinen ja turvallinen, helposti saatavilla ja kylmä sekä kuiva, koska altistuminen lämmölle ja kosteudelle voi vahingoittaa jalometalleja ja kiviä. 

Kulta- ja platinakorun varastointi 

Kulta, mukaan lukien ruusukulta ja valkoinen kulta, on melko muokattavissa. Tämä tarkoittaa, että kultakoruja on helppo vahingoittaa tai naarmuttaa. Jopa muiden korujen helmet voivat aiheuttaa haittaa. Tämän välttämiseksi pidä kultapalat erillään muista kappaleista. Platina, josta on tulossa yhä suositumpi sekä naisten että miesten koruissa, on vähemmän muokattavissa kuin kulta. Siksi kolhut ja naarmut ovat hieman vähemmän huolestuttavia. Platinakoruja on kuitenkin vielä käsiteltävä huolellisesti. 

 korujen säilytys

Hopea korujen varastointi 

Yksi asia, johon on kiinnitettävä erityistä huomiota sterling-hopeakorut ja tarvikkeet, on se, että tämä metalli voi helposti likaantua. Värjäytyminen voi johtua kosteudesta sekä kotitalouksien kemikaaleista. Ne voivat olla esimerkiksi hajusteiden ja hiuslakkojen löytämiä. Hopea on pidettävä täysin kuivana, joten korkean kosteuden olosuhteita on vältettävä. Voit vapaasti säilyttää korulaatikoissa, jotka on verhoiltu niitä suojaavalla materiaalilla. 

Timanttikorujen ja helmien säilyttäminen 

Timantit, mukaan lukien värilliset kivet, kuten mustat timantit, ovat erittäin kovia. Itse asiassa timantti on planeetan vaikein luonnossa esiintyvä aine. Timantit voivat helposti naarmuttaa hienoja metalleja, kuten kultaa, hopeaa ja platinaa. Siksi timanttikorut on säilytettävä erillään muista koruista. Esimerkiksi erillisessä huoneessa tai kangaspussissa. Pidä jalokivet ja metallit poissa kylpyhuoneesta tai muista huoneista, joissa on äärimmäisiä lämpötilan muutoksia, kuten aivan avoimen ikkunan alapuolella. Hienoja koruja on säilytettävä huoneenlämmössä, kaukana suorasta auringonvalosta ja mieluiten huoneesta, jossa on alhainen kosteus värjäytymisen välttämiseksi. Ihanteellisin on säilyttää korujasi korulaatikoissa, tiiviisti suljetuissa kangaspusseissa ja korulaatikossa. Tällä tavoin korut naarmuttavat toisiaan, ja vältät, että ne saavat auringonvaloa ja ilmaa. 

 doubledouble

Toisin kuin yleisesti luullaan, koruja ei yleensä kannata säilyttää muovipusseissa. Muovi voi tarttua kosteuteen, mikä voi vahingoittaa joitakin metalleja ja kiviä. Lisäksi jotkut muovit voivat sisältää kemikaaleja, jotka voivat myös vahingoittaa joidenkin hienojen metallien, jalokivien ja helmien pintaa. 

Hienojen korujen asianmukainen säilyttäminen voi auttaa varmistamaan, että ne näyttävät aina kauniilta ja säilyttävät arvonsa. Jonkin verran suunnittelua ja organisointia voit pitää hienot korusi erinomaisessa kunnossa loputtomiin. Seuraa vain yllä olevia vinkkejä ja voit nauttia suosikkikoruistasi monien vuosien ajan. Jos olet kiinnostunut sijoittamaan hyvään korurasiaan, löydät joitain täältä. 

 

Tarkista uusimmat postauksemme!