Korujen puhdistus

Korujen puhdistus

Korujen puhdistus ja kiillotus

Oletko myös kyllästynyt katsomaan, kuinka lika ja lika pilaavat kauniita korujasi? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan. Olemme CHANTI erittäin sitoutuneita korkealaatuisten korujen myyntiin ja toiveemme on, että voit nauttia niistä monta vuotta. Jos haluat korujen kestävän pidempään, niitä on käytettävä varoen. Mutta silloin tällöin huomaat, että korut likaantuvat, varsinkin jos niitä käytetään päivittäin. Edessä on kuitenkin toivoa, sillä voit puhdistaa korusi kotona kokonaan itse.

kultaiset kreolit

Kultakoruja käytettäessä jalometallit menettävät kiiltonsa: pinta himmenee ja korun pieniin halkeamiin laskeutuu lian mikrohiukkasia. Jotta korusi näyttävät jälleen kauniilta ja kiiltäviltä, sinun on osattava puhdistaa korusi kotona. Voit pyytää apua korupajalta, jossa siivouksen tekevät asiantuntijat. Tämä voi kuitenkin olla kallista, odotusaika voi olla pitkä. Riippuen siitä, mitä koruja haluat puhdistaa, voit siksi harkita niiden puhdistamista kotona. Korut on puhdistettava säännöllisesti, varsinkin jos niitä käytetään päivittäin.

hopeiset korvakorut helmillä

Kuinka puhdistaa korusi?

Korut on hyvä tutkia ennen siivouksen aloittamista, esim. mikä jalometalli ja prosenttiosuus tästä jalometallista, josta korut on valmistettu.

Tämä voi auttaa sinua valitsemaan oikean puhdistusaineen, jota haluat käyttää vain puhdistettavalle korulle. Sinun tulee myös olla tietoinen siitä, ovatko korun osat valmistettu muusta jalometallista vai onko koruissa kiviä tai helmiä. Tämä voi vaikuttaa korun puhdistukseen, koska jokainen materiaali vaatii erilaisia puhdistusmenetelmiä. Yleissääntönä on, että useimmat jalometallit voidaan puhdistaa pienellä määrällä saippuavettä.

doubledouble

Mikäli yksi tai useampi koruistasi on likaantunut, voit edullisesti puhdistaa ne ultraäänipuhdistusaineella. Tämä käsittely ei kulu koruun, ja jopa kaikkein vaikeaselkoisimmat korun koukut vapautuvat rasvasta ja lialta. Ultraäänipuhdistusta ei kuitenkaan saa käyttää käsittelemättömiin tai huokoisiin jalokiviin, kuten helmiin, smaragdeihin ja opaaleihin. Voit puhdistaa korusi ultraäänipuhdistimella paikallisessa jalokiviliikkeessäsi tai voit ostaa sellaisen itse. Ultraäänipuhdistusainetta voidaan käyttää myös lasien, partakoneen ja monen muun puhdistukseen, joten se on hyvä sijoitus edulliseen hintaan. Jos sinulla ei ole ultraäänipuhdistinta tai haluat käyttää rahaa siivoamiseen, voit puhdistaa korusi miedolla kotitekoisella saippualiuoksella.

sydän korvakorut

Teet tämän seuraavasti:

- Laita korut haalean veden ja tavallisen pesuaineen seokseen. Voit vapaasti jättää korut yön yli.

- Seuraavaksi voit puhdistaa korut hellävaraisesti uudella ja pehmeällä hammasharjalla.

- Huuhtele sitten korut kylmässä vedessä.

- Pyyhi korut pehmeällä hiomaliinalla tai tavallisella yleisliinalla.

- Korujen kiiltoa varten voit käyttää myös aitoa korunpuhdistusliinaa.

Kullatut ja rodiumpinnoitetut korut on päällystetty ohuella kullalla tai rodiumpinnoituksella, ja siksi on tärkeää, että niitä käsitellään erityisen hellävaraisesti. Pyyhi siksi vain liinalla ja vältä hankaavan voiteen käyttöä hankausaineiden kanssa, sillä se voi vahingoittaa koruja.

doubledouble

Hopeakorujen puhdistus

Hopeakorut ovat näyttäviä, muodikkaita, tyylikkäitä ja käytännöllisiä koruja, jotka valitettavasti usein voivat tummua tai menettää kiiltonsa ja siten kauniin ulkonäkönsä. Hopeakorut voivat hapettua, ja hien happo sekä tietyt lääkkeet ja kuumat ajat voivat tehdä koruista mustia. Puhdista siksi korut säännöllisesti ja kiillota ne puhdistusliinalla.

Kaikki korut voidaan puhdistaa, mutta on useita tuotteita, jotka puhdistavat erityisesti hopeakorut, jotta ne voivat taas loistaa. Hopeakoruille kehitettyjä hopeapuhdistus- ja kiillotusliinoja voi ostaa useista paikoista. Lisäksi voit sijoittaa joihinkin hopea- ja jalometallilautasliinoihin. On kuitenkin olemassa muita menetelmiä, joilla voit puhdistaa hopeakorusi kotona - mutta ei, jos ne on nastoitettu jalokivillä. Tarvitset vain hopeapaperin, hieman suolaa ja kiehuvaa vettä. Muotoile hopeapaperista pieniä palloja ja laita ne pieneen kulhoon kiehuvaa vettä. Lisää hieman suolaa ja tietysti hopeakorusi. Jätä korut kulhoon muutamaksi minuutiksi ja vupti - sitten hopeakorusi viimeistellään. Lisäksi voit myös kostuttaa villakankaan palan ammoniakilla ja pyyhkiä pois hopeakorun.

timanttisormus

Kultakorujen puhdistus

Huomaatko, että kultakorusi muuttuvat tylsiksi ja harmaiksi? Sitten se johtuu siitä, että hopea, joka on sekoitettu kullan kanssa, hapettuu. Jos haluat saada kultakorusi taas loistamaan, voit käyttää niiden puhdistamiseen sekä ultraäänipuhdistusainetta että kotitekoista saippuaseosta. Jos sen sijaan korusi ovat kullattuja, on oltava erityisen hellävarainen ja vältettävä kemikaaleja, sillä se voi kulua korun pinnoitteeseen ja pahimmassa tapauksessa poistaa sen kokonaan. Käytä siksi haaleaa vettä ja puhdasta ja pehmeää hammasharjaa korujen hellävaraiseen puhdistamiseen. Kullatut korut menettävät kiiltonsa ajan myötä, ja siksi voi olla myös hyvä idea saada paikallinen jalokiviliike katsomaan niitä ja mahdollisesti. kullata ne uudelleen.

safiiri korvakorut

Muiden metallien puhdistus

Useimmat metallit, kuten hopea, teräs, alumiini ja titaani, puhdistetaan parhaiten liottamalla niitä saippuavedessä muutaman minuutin ajan. Käytä sitten pehmeää hammasharjaa hankaaksesi ne helposti ja lopuksi pyyhi ne pois pehmeällä liinalla. Voit mahdollisesti käyttää aitoa korunpuhdistusliinaa jälkikäteen, jotta korut todella saavat jälleen kiiltoa.

Timanttikorujen puhdistus

Timantit ovat maapallon kovin luonnollinen aine. Se voi leikata mitä tahansa kiveä tai metallia, ja lehmän timantit voivat leikata timantteja. Itse asiassa se on lämmitettävä 700-900 asteeseen timantin polttamiseksi. Silti iholta kertynyt öljy voi saada likaa kerääntymään, jolloin tämä lähes tuhoutumaton jalokivi menettää nopeasti kimaltelevan vetovoimansa. Joten miten saat timanttisi näyttämään parhaalta? Tässä on muutamia vinkkejä timanttisi pitämiseen loistavana.

doubledouble

Kun käsittelet timanttia, sormesi öljyt tarttuvat timantin pintaan vaikuttaen sen kiiltoon ja tuleen. Timanttikorut on siksi puhdistettava säännöllisesti, jotta valo taittuu optimaalisesti kivessä. Timantteja ja jalokiviä sisältävien korujen selkäpuoli on puhdistettava, sillä lika ja lika voivat heikentää kiiltoa merkittävästi, ja myös pehmeä hammasharja on hyvä apu puhdistukseen.

Yksinkertainen suunnitelma saada timanttikorusi näyttämään kauniilta on liottaa niitä hellävaraiseen rasvanpoistoliuokseen, kuten veteen, johon on lisätty muutama tippa mietoa astianpesuainetta, kerran tai kahdesti viikossa. Kun olet poistanut timantin puhdistusliuoksesta, poista jäljellä oleva lika pehmeällä, puhtaalla hammasharjalla. Hammasharjan tulee olla uusi ja varattu ainoastaan korujen puhdistamiseen. Käytä sitä vaikeapääsyisten paikkojen, kuten timantin takaosan puhdistamiseen, sillä se kerää eniten öljyä ja likaa. Hauraita jännitysasetuksia, joissa timantti pysyy paikallaan varren paineella, ei saa hankaa voimakkaasti, joten ole varovainen hammasharjan kanssa. Timantit ovat vettä hylkiviä, mutta puhaltamalla vettä pois renkaasta estät vedestä tulevan kalkin laskeutumisen timantin päälle. Pyyhi sitten timanttikorusi pehmeällä, nukkaamattomalla liinalla. Se ei vie kauan, mutta näet selkeän muutoksen joka kerta, kun teet sen.

Kloorivalkaisuaineita tai hankausaineita, kuten kotitalouksien puhdistusaineita tai hammastahnaa, ei saa koskaan käyttää timanttikorujen puhdistamiseen. Kemikaalit, kuten kloori, voivat vaurioittaa joitain metalleja, joita käytetään kullan seostamiseen timanttiasennuksissa, ja hankausaineet voivat naarmuttaa kultaa ja muita metalleja.

doubledouble

Kalvosinnappien puhdistus, huolto ja säilytys

Kalvosinnapit kuluvat tasavertaisesti muiden korujen kanssa ja vaativat siksi asianmukaista säilytystä, puhdistusta ja huoltoa. Kalvosinnapit on helpoin puhdistaa lähettämällä ne kultasepän puhdistukseen, mutta sen voi tehdä myös kotona pehmeäkarvaisella hammasharjalla, miedolla astianpesuaineella ja puuvillakankaalla. Saadaksesi kalvosinnapit taas kiiltämään, voit käyttää vetyperoksidiin kastettua pumpulipuikkoa kiillottaaksesi ne helposti. Kun olet puhdistanut ja kiillottanut kalvosinnapit, säilytä niitä mieluiten korurasiassa, kalvosinnappirasiassa tai vastaavassa välttääksesi auringonvaloa ja ilmaa, jotta ne eivät hapetu tai värjää. Kalvosinnapit tulisi mieluiten säilyttää erillisissä osastoissa esimerkiksi korurasiassa, jotta ne eivät naarmuunnu joutuessaan kosketuksiin muiden korujen kanssa.

Korujen säilytys

Korujen säilyttämisellä on suuri vaikutus siihen, kuinka hyvin ne pysyvät kauniina ja kiiltävinä. Pidä jalokivet ja metallit poissa kylpyhuoneesta tai muista paikoista, joissa on suuria lämpötilanvaihteluita. Hienoja koruja tulee säilyttää huoneenlämmössä, suojassa suoralta auringonvalolta ja mieluiten paikassa, jossa on alhainen kosteus hopean värjäytymisen välttämiseksi. Säilytä siksi korusi turvallisesti ja pimeässä välttääksesi auringonvaloa ja aineita, jotka voivat vahingoittaa koruja. Ihanteellisin on säilyttää niitä korulaatikoissa, tiiviisti suljetuissa kangaspusseissa ja korurasiassa. Näin korut eivät naarmuta toisiaan ja vältyt auringonvalolta ja ilmalta. Löydä oma korurasiamme täältä.

doubledouble

Helmien varastointi

Monet ihmiset sanovat, että helmet tulevat kauniimmiksi käytettyinä, ja tämä on myös totta. Ihon rasva ja lämpö voivat antaa helmille elinvoimaa, ja jos niitä ei käytetä, niistä tulee tylsiä ja tylsiä. Hänen helmikoruistaan tulee kuitenkin silti muistaa huolehtia, sillä monet eri asiat voivat saada ne menettämään kiiltonsa. Ensinnäkin on tärkeää, että helmiä ei säilytetä ilmatiiviissä pusseissa, kuten muovipusseissa, sillä helmet ovat luonnontuote, jonka on voitava "hengittää" säilyttääkseen kiiltonsa. Lisäksi sinun tulee välttää helmikorujen joutumista kosketuksiin kosmeettisten tuotteiden, puhdistusaineiden ja liiallisen veden kanssa. Vaikka helmiä muodostuu valtameressä, vesi voi silti vahingoittaa helmiä, jos se joutuu kosketuksiin sen kanssa päivittäin. Kuten muutkin korut, helmikorut kannattaa riisua ennen suihkuun menoa. Jos haluat kuitenkin puhdistaa helmikorusi, tarvitset niiden huuhteluun hieman haaleaa vettä, jonka jälkeen ne kuivataan ja kiillotetaan pehmeällä liinalla.

Huolto

Et tarvitse korujasi nukkuessasi, suihkussa ja urheilussa, ja se kuluttaa niitä tarpeettomasti. Kylpemiseen ja siivoamiseen liittyvät kemikaalit voivat olla haitallisia, ja koska eritämme raskasmetalleja hien mukana, se voi vaikuttaa myös koruihin. Vältä kosketusta meikin, hajuveden, hiuslakan, voiteiden ja vastaavien kanssa. Ne tekevät koruistasi himmeitä tai tummia, joten odota korun pukemista, kunnes tuotteet ovat täysin kuivuneet. Voit myös hyödyntää sormusten riisumista ennen käsien pesua, sillä saippua voi vaikuttaa kiiltoon. Ota siis korut pois, kun: urheilet, nukut, käyt suihkussa, kylpeät meressä, siivoat puhdistusaineilla , työskentelet puutarhassa, meikkaat, hajuvesi jne.

Useimmin kysytyt kysymykset korujen puhdistuksesta

Kuinka puhdistan koruni?

Saat korujasi helposti puhtaiksi ja siisteiksi, sillä meillä kaikilla on kotona vain muutamia tavaroita. Tarvitset haaleaa vettä, astianpesuainetta, puhtaan hammasharjan ja lopuksi puhdistusliinan. Korun tulee olla kulhossa, jossa on haaleaa vettä ja vähän astianpesuainetta. Sitten harjaat korut varovasti hammasharjalla ja lopuksi voit kiillottaa korun niin, että ne ovat taas täysin puhtaita ja kiiltäviä.

Kuinka puhdistaa korut?

Tiedämme kaikki, että korumme voivat joskus näyttää erittäin väsyneiltä ja kuluneilta, jos niitä ei ole puhdistettu pitkään aikaan. Mutta itse asiassa ei ole niin vaikeaa saada korumme näyttämään uusilta. Haalealla vedellä, astianpesuaineella ja pehmeällä hammasharjalla saamme esiin väsyneiden korujen kiiltoa. Veden ja astianpesuaineen tulee olla kulhossa ja sekoitettava keskenään. Sitten korun tai korun tulisi mennä seokseen muutamaksi minuutiksi, ja sitten korusi ovat kuin uudet.

Kuinka puhdistaa kultaiset korut?

Kultakorumme on mahdollista puhdistaa muutamassa minuutissa niin, että ne näyttävät aivan uusilta. Haalean veden ja astianpesuaineen sekoitus on tie eteenpäin. Korun tulee olla hetken sekoituksessa, ja jos kaikki lika ei ole vielä poistunut, voit harjata korut varovasti pehmeällä hammasharjalla.

Kuinka puhdistaa kultaketju?

Kun kultaketjusi on jälleen siisti, helpoin ratkaisu on laittaa kulhoon hopeapaperi kiiltävä puoli ylöspäin. Sitten kulhossa tulee olla vähän sulfoa ja päälle voidaan kaataa kiehuvaa vettä. Sitten ketju pääsee hetkeksi veteen. Varo polttamasta sormiasi, kun täytät ketjua.

kullatut korut

Kuinka puhdistaa vanhat kultakorut?

Jos kultakorusi on saanut mattaisemman ja tummemman ilmeen, saat ne taas hienoiksi helpoilla menetelmillä. Tarvitset vain haalean veden, astianpesuaineen ja puhdistusliinan.

Kuinka saada kulta kiiltäväksi?

Jos kultakorusi ovat menettäneet kiiltonsa, voit helposti saada ne näyttämään uusilta tällä yksinkertaisella menetelmällä. Lämmin vesi, leivinjauhe ja astianpesuaine sekoitetaan keskenään kulhossa, jonka jälkeen voit laittaa kultakorut alas. Muutaman minuutin kuluttua voit poistaa viimeisenkin jäljellä olevan asian hellävaraisesti hammasharjalla.

Kuinka kiillottaa kullattuja koruja?

Kullatut korut ovat pintakäsiteltyjä ja väri on siksi erittäin hauras. Säilyttääksesi värin parhaiten, mutta samalla saavuttaaksesi kauniin kiillon, voit kiillottaa korut helposti kankaalla.

Kuinka puhdistan kultakorusi?

Kaikista koruista tulee vähitellen hieman väsyneitä ja tylsiä katseltavia, mutta muutamalla askeleella saat kiillon takaisin. Lisää kulhoon haaleaa lämpimään veteen ja vähän astianpesuainetta, jonka jälkeen voit jättää korusi seokseen muutamaksi minuutiksi, jolloin korusi saavat takaisin kiiltonsa.

kullatut rannekorut

Kuinka puhdistaa hopeakorut?

Jos hopeakorusi tarvitsevat virkistystä, voit laittaa kulhoon hopeapaperia, johon on lisätty kourallinen suolaa. Kaada sitten kulhoon kiehuvaa vettä ja laita korut seokseen hetkeksi ennen kuin voit nostaa korun. ja huuhtele kylmän veden alla. Kun koru on kuivunut, se on hiottava, jotta se saa kiiltonsa takaisin.

Kuinka saada korusi hopeaa uudelleen?

Jos käytämme hopeakorujamme paljon, ne usein värjäytyvät hieman ihon hien vuoksi, mikä vaikuttaa hopeaan. Poista nämä värjäytymät ottamalla hopeakalvo, suola ja lämmin vesi. Sen kaiken täytyy laskeutua kulhoon tai astiaan yhdessä korun kanssa muutamaksi minuutiksi ja sitten se on taas puhdas.

Kuinka poistaa mustat tahrat hopeakoruista?

Me kaikki, joilla on hopeakoruja, voimme nyökkää tunnustaa, että korumme ovat muuttumassa mustiksi ja värjäytyneiksi. Muun muassa happi ja hiki vaikuttavat hopeaan ja aiheuttavat tahroja. Onneksi korun kaunis ilme on helppo saada takaisin. Kulhossa hopeapaperi, päälle karkeaa suolaa ja päälle kiehuvaa vettä. Sitten korut voi laittaa seokseen muutamaksi minuutiksi ja sitten korusi ovat taas puhtaat ja siistit, tahroitta.

Kuinka poistaa hapettumista hopeasta?

Kun hopeakoruihin ja hopeaesineisiin tulee tummia pisteitä, se johtuu muun muassa siitä, että hopea reagoi happeen. Voi olla todella ärsyttävää, että hopea värjäytyy, mutta tähän ongelmaan on helppoja ratkaisuja. Meillä kaikilla on kotona vettä, suolaa ja hopeapaperia, eikä enempää tarvitse. Nämä asiat tulee koota kulhoon ja sitten korut tai korut myös olla mukana. Sen jälkeen ne tulee pyyhkiä pois ja mahdollisesti hioa liinalla.

hopeiset kreolit

Kuinka saada hopea loistamaan uudelleen?

Useimmat ihmiset ovat luultavasti kuulleet erilaisista hopeapuhdistusaineista, joita voit käyttää hopeakorujen ja hopeaesineiden kiillottamiseen. Mutta itse asiassa on paljon helpompi ja halvempi tapa saada hopea loistamaan. Laittamalla hopeapaperia, suolaa ja kuumaa vettä kulhoon, olet tehnyt seoksen, joka on yhtä tehokas kuin hopeanpuhdistusaine. Korut tulee olla hetken ajan seoksessa ja kuivata ja hioa liinalla sen jälkeen.

Millä voit kiillottaa hopeaa?

Jos hopeakorusi ovat alkaneet värjäytyä ja mustia, voit antaa niille aivan uuden ja raikkaan ilmeen muutamassa minuutissa. Jos laitat kulhoon hopeapaperin ja ripottelet päälle kourallisen karkeaa suolaa, sinulla on pohja sille, mikä voi pelastaa korusi. Seoksen lisäksi kaadetaan kiehuvaa vettä ja sitten korun tulee laskeutua. Muutaman minuutin kuluttua korun tulee olla ylhäällä ja kylmähanan alla, jotta koru ei ole liian kuuma, kun voit poistaa viimeisen lian puhdistusliina.

Kuinka kiillottaa hopeaa?

Hopeapuhdistusaine ei voi saada korujasi loistamaan enemmän kuin koskaan ennen. Hopeapaperin, suolan ja kiehuvan veden tulee olla kulhossa korujen kanssa. Muutaman minuutin kuluttua ne ovat taas puhtaita ja ehjiä.

Kuinka puhdistan hopeakoruni?

Muutaman yksinkertaisen asian ja 5-vaiheisen oppaan avulla saat hopeakorusi taas puhtaiksi.

1. Ota kulho tai astia ja laita sen pohjalle hieman hopeapaperia.

2. Lisää kulhoon folion lisäksi kourallinen suolaa.

3. Kaada kiehuva vesi kulhoon tai astiaan.

4. Korut voidaan laittaa seokseen muutamaksi minuutiksi.

5. Korut tulee huuhdella kylmällä vedellä ja mahdollisesti hioa kokonaan puhtaaksi liinalla.

hopea rannekoru kivillä

Kuinka saan hopeaesineet siististi?

Unohda seisominen puhdistusliinan ja hopeanpuhdistusaineen kanssa saadaksesi hopeaesineet jälleen puhtaiksi. Tällä menetelmällä voit vapaasti hieroa hopeaesineitäsi useita tunteja. Laita kulhon pohjalle hopeapaperi ja lisää sitten 2 rkl leivinjauhetta ja 2 rkl suolaa. Sitten päälle kaadetaan kiehuvaa vettä ja se sekoitetaan ennen hopean laittamista. Voit säätää vedessä oleskeluaikaa sen mukaan, kuinka hienoja ja hauraita hopeaesineet ovat. Emme kuitenkaan suosittele makaamaan siellä yli 30 minuuttia kerrallaan.

Millä voit puhdistaa hopean?

Helpoin tapa puhdistaa hopeakorusi on valmistaa seos kuumasta vedestä, suolasta ja hopeapaperista kulhoon, jossa koru voi levätä muutaman minuutin, ennen kuin ne voidaan poimia ja kiillottaa.

Kuinka puhdistaa hopeaketjut?

Hopeaketjumme likaantuvat, harmahtavat ja menettävät kiiltonsa käytön aikana helposti. Tämä prosessi tapahtuu uudestaan ja uudestaan, mutta voimme pitää korumme kauniina laittamalla ne suolaseokseen. Suola, folio ja kuuma vesi tulee sekoittaa keskenään kulhossa, jonka jälkeen korut voidaan laittaa muutamaksi minuutiksi ennen kuin ne on kiillotettava uudelleen ja kiillotettava kankaalla.

Kuinka säilyttää korusi?

Korujen laadun säilyttämiseksi paras tapa säilyttää korusi on laittaa ne koru- tai korulaatikoihin. Siten korusi välttävät liikaa auringonvaloa ja ilmaa. Ihanteellisin on myös se, että korusi säilytetään erikseen, jolloin vältyt myös naarmuilta.

korujen säilytys

Kuinka kauan kullatut korut kestävät?

Kullattujen korujen kestävyys vaihtelee suuresti, ja se riippuu ennen kaikkea siitä, kuinka paljon niitä käytät ja kuinka hyvin hoidat niitä. Säilyttämällä niitä hyvin, ottamalla ne pois urheilun, nukkumisen ja kylpemisen aikana pidennät niiden säilyvyyttä. Kullattu korun pinta on kuitenkin käsitelty ja siksi väri naarmuuntuu ajan myötä.

Kuinka säilyttää hopeakoruja?

Voit varmistaa korujen pitkän käyttöiän pitämällä niistä hyvää huolta. Kun et käytä korujasi, on hyvä idea laittaa ne makaamaan korurasiassa tai korurasiassa, jotta ne voivat olla pimeässä ja välttää naarmuja.

Kuinka säilyttää kultakoruja?

Korusi nauttivat tummista ja ilmatiiviistä. Korurasia tai korurasia on ihanteellinen pidentämään korusi kestävyyttä ja varmistamaan, että laatu pysyy hyvänä.

Tarkista uusimmat postauksemme!