Kaikki kalvosinnapeista

Kaikki kalvosinnapeista

Kalvosinnapit

Kalvosinnapit ovat täydellinen koru miehille, jotka haluavat laittaa ainutlaatuisen erottuvan luonteen tyyliinsä. Mansetin painike voi olla sekä kiiltävä, tyypillinen että henkilökohtainen. Se on koru, jonka kaikkien miesten pitäisi omistaa.

Kalvosinnapin historia

Kalvosinnappi juontaa juurensa aina 1400-luvulle asti, mutta siitä tuli "yleinen" pukeutua vasta 1700-luvun lopulla, kun miehet tänä aikana tulivat onnellisemmiksi muodollisilla vaatteilla.

1800-luvun vaihteessa keskiluokkaan siirtyi enemmän ihmisiä, mikä tarkoitti, että vaatekaappi muuttui perinteisemmäksi. Miehet alkoivat käyttää pukuja. Teollinen vallankumous merkitsi silloin sitä, että kalvosinnapit voitiin valmistaa massatuotantona ja asettaa useimpien yhteiskunnan saataville sen sijaan, että ne olisivat vain ylemmälle luokalle. Jalokivet ja värilliset kalvosinnapit eivät olleet aluksi yleisiä, vasta walesilainen prinssi Edward VII popularisoi värilliset kalvosinnapit käyttämällä fabergén kirkasta settiä.

doubledouble

1900-luvun edetessä suunnittelijat alkoivat kokeilla kalvosinnappien materiaaleja, malleja ja jopa koristeita. Erityisesti emali tuli suosittu tapa jalokivikauppiaille koristaa nämä korut, mikä mahdollisti kirkkaiden värien ja suhteellisen kohtuuhintaisten hintojen käytön.

1980- ja 1990-luvuilla kapitalismin valta-asema merkitsi sitä, että monien miesten oli pukeuduttava muodollisesti liiketoimintaa varten, ja näin on myös 2000-luvulla.

Kalvosinnapit ovat saatavana monenlaisina muunnelmina, ei vain tyylissä, materiaalissa ja suunnittelussa, vaan myös kiinnityksen tyypissä. Käytännön syistä jotkut ovat tulleet suositummiksi ja yleisemmiksi kuin toiset. Halusitpa sitten luodin takaisin, valaan selän tai torpedomallin, kalvosinnapit ovat saatavilla jokaisen miehen tarpeisiin ja estetiikkaan.

doubledouble

Kalvosinnapin osat

Jos haluat saada kahvan ulkonäköön ja ilmata hienostuneen tietämyksesi kalvosinnapeista, on tärkeää, että hallitset kalvosinnapinkin osia. Mansetin painikkeen yläosaa kutsutaan etuosaksi. Siinä on usein muotoilu, jalokivi tai muu hieno materiaali. Seuraava osa on keppi, joka kulkee mansetin reiän läpi ja on kytketty takaosaan. Selkä on mansetin nupin alaosa. Jotta mansetinnuppi voidaan lukita paikalleen, selkää voidaan kääntää 90 astetta niin, että se ei putoa mansetin reiästä. On kuitenkin olemassa tietyntyyppisiä kalvosinnappeja, joissa sulkemismekanismi koostuu ketjusta, narusta tai kaarevasta sauvasta, ja mansetin nupin takaosassa on usein identtinen muotoilu kuin edessä.

Kalvosinnappien tyypit

Kalvosinnapit ovat monia erilaisia, ja ne on helppo tunnistaa heidän nimistään, koska nimet annetaan mansetin painikkeen muodon jälkeen. Kahta yleisintä kalvosinnappityyppiä kutsutaan "valasmalliksi" ja "torpedomalliksi". Valasmallilla on takapuoli, jossa on valaan hännän muoto, joten nimi. Asetat valaan kalvosinnapit kääntämällä selän pystysuoraan asentoon niin, että se on yhdensuuntainen sauvan kanssa, kuljettamalla sen hihansuiden reikien läpi ja kääntämällä lopulta selkä takaisin vaakasuoraan asentoon. Valaiden kalvosinnapit ovat suosittuja, edullisia ja helppokäyttöisiä. Lukitusmekaniikka kuluu kuitenkin paljon, joten laadusta ja siitä, kuinka usein niitä käytetään, ne eivät usein kestä niin kauan. Torpedon mansetinnuppi muistuttaa hyvin valaan mansetinnappia, mutta takaosa muistuttaa enemmän torpedoa. Torpedon kalvosinnapit asetetaan samalla tavalla kuin valasmalli. Nämä kalvosinnapit ovat myös halpoja, mutta voivat myös rikkoutua kulumisen vuoksi. Kalvosinnappien kesto riippuu sekä laadusta, kulumisesta että materiaalista.

Raaka-aineet

Aivan kuten kaikki muutkin korut, kalvosinnapit valmistetaan myös monissa eri materiaaleissa. Jotkut yleisimmistä materiaaleista ovat ruostumaton teräs ja hopea, koska ne soveltuvat kaikenlaisiin paitoihin ja kestävät erittäin kulutusta.

doubledouble

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalvosinnapit

Monet kalvosinnapit on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, koska kuten nimestä käy ilmi, se on ruostumaton ja siksi sillä on hyvä kestävyys. Se on kestävä materiaali, ja siksi kalvosinnapeilla on pitkä käyttöikä. Ruostumattomassa teräksessä on harmahtava kiilto, ja se on helppo sovittaa muihin väreihin. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalvosinnapit ovat siksi hyvä ja turvallinen valinta. Tällä materiaalilla on hieman teollinen ja raaka ulkonäkö. Löydät ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalvosinnapit täältä.

Sterling Hopea Kalvosinnapit

Sterling-hopea näyttää ruostumattomalta teräkseltä, mutta on hieman kuumasävyisempi. Sterling-hopea on monipuolinen, hienostunut ja ajaton, ja tämä kaunis seos ansaitsee paikkansa yhtenä rakastetuimmista jalometalleista. Hopeiset kalvosinnapit on myös helppo sovittaa muihin väreihin, joten sinun ei tarvitse viettää aikaa oikean väripaidan valitsemiseen siihen. Sterling-hopealla on mukava kiilto ja se kestää naarmuja. Löydä hopeiset kalvosinnapit täältä.

Kuinka laittaa kalvosinnapit

Jos et ole varma, miten kalvosinnapit asetetaan oikein, voit varmasti seurata tätä opasta lisävarusteiden esittelyyn.

Tuo paitasi, jossa on erittäin pitkät ja taivutetut kaksinkertaiset hihansuut, ja taita mansetti takaisin itsensä päälle. Käännä mansetin nupin sauvaa niin, että se on pystysuorassa, siirrä se kangaskerrosten läpi ja käännä se sitten takaisin vaakasuoraan asentoon. Ja nyt voit käyttää mukavia kalvosinnappejasi ylpeänä.

Mansetin tyypit

Sen lisäksi, että on olemassa kaikenlaisia kalvosinnappeja, on myös monia erilaisia hihansuita. Ensinnäkin on yksi mansetti, jonka näet useimmiten täysin normaaleissa paidoissa. Tässä mansetissa on pääsääntöisesti 1-3 painiketta, etkä voi käyttää kalvosinnappeja tämäntyyppiseen mansettiin.

Kaksinkertaiset hihansuut puolestaan tulevat ilman painikkeita ja siksi lähellä kalvosinnapit. Näitä käsirautoja kutsutaan myös "ranskalaisiksi hihansuiksi". Sen vuoksi oletetaan, että ne ovat peräisin Ranskasta. Ranskalaisia hihansuita on neljä: ranskalainen neliön mansetti, ranskalainen kulmamansetti, ranskalainen pyöreä mansetti ja ranskalainen mannermainen mansetti.

kalvosinnapit

Kuinka sovittaa kalvosinnapit asuun

On tärkeää, että kuten minkä tahansa muun korun kanssa, varmistat, että se vastaa asuasi. Siksi sinun tulisi harkita kalvosinnappien väriä ja muotoilua vastaamaan muuta pukuasi. Kuten aiemmin mainittiin, turvallinen valinta on kalvosinnapit, joiden väri putoaa väripyörän ulkopuolelle, esimerkiksi: valkoinen, musta, harmaa ja hopea. Voi myös olla fiksua sovittaa kalvosinnappien väri yhden tai useamman asun osan väriin. Kuten jos sinulla on sininen paita, sininen solmio tai muu sininen solmio, valitset kauniit siniset kalvosinnapit. Värilliset kalvosinnapit sopivat myös todella hyvin valkoisiin ja kevyisiin paitoihin, koska se luo mukavan kontrastin.

Kalvosinnappeja voi käyttää monella eri tavalla, mutta tärkeintä on, että olet itse hulluna ulkonäköön. Joten päästä irti ja ole luova!

Kalvosinnappien säilyttäminen

Korujen, mukaan lukien kalvosinnapit, säilyttämisellä on suuri vaikutus siihen, kuinka hyvin ne pysyvät kauniina ja kiiltävinä. Pidä ne poissa kylpyhuoneesta tai muista paikoista, joissa on suuria lämpötilan vaihteluja - esimerkiksi avoimen ikkunan alla. Ne on säilytettävä huoneenlämmössä, kaukana suorasta auringonvalosta ja mieluiten paikassa, jossa on alhainen kosteus, jotta vältetään hopean värjäytyminen. Säilytä siksi kalvosinnapit turvallisesti ja pimeässä, jotta vältetään auringonvalo ja aineet, jotka voivat vahingoittaa niitä. Ihanteellisin on säilyttää ne kalvosinnappilaatikossa, jotta ne eivät naarmuta toisiaan ja vältät niitä saamasta auringonvaloa ja ilmaa. Jos et omista kalvosinnappilaatikkoa, se on hyvä sijoitus, mutta voit myös säilyttää ne tavallisessa korurasiassa. Löydä omat korurasiamme täältä.

doubledouble

Kalvosinnappien puhdistaminen

Kuten muutkin korut, kalvosinnapit kuluvat ja vaativat siksi asianmukaista säilytystä, puhdistusta ja huoltoa. Kalvosinnapit on helpointa puhdistaa lähettämällä ne jalokivikauppiaalle puhdistusta varten, mutta se voidaan tehdä myös kotona pehmeäkarvaisella hammasharjalla, miedolla astianpesuaineella ja puuvillakankaalla. Jotta kalvosinnapit loistavat uudelleen, voit kiillottaa ne kevyesti vetyperoksidiin kastetulla puuvillapyyhkeellä. Kun olet puhdistanut ja kiillottanut kalvosinnapit, ne tulisi mieluiten säilyttää korurasiassa, kalvosinnappilaatikossa tai vastaavissa, jotta vältetään auringonvalo ja ilma, jotta ne eivät hapetu taivärjäytyy.

Tarkista uusimmat postauksemme!