Granaatti

Granaatti

Granaatti on jalokivi, jota on saatavana useissa eri väreissä ja sävyissä. Väri vaihtelee ja löytyy vaaleanpunaisista sävyistä punertaviin ja täysin verenpunaisiin. Lisäksi ne voivat olla myös ruskean, harmaan ja vihreän eri sävyjä.

Historiaa ja myyttejä

Kiven sanotaan olevan nimetty granaattiomenan mukaan, koska se voi usein näyttää granaattiomenan siemeneltä.

Tämä jalokivi on ollut tunnettu tuhansia vuosia, ja sanotaan, että se oli kivi, joka johti Nooan arkin vedenpaisumusten läpi. Kranaatin merkitys on myös tuhansia vuosia vanha - se voi suojata vaarallisilta, kuten talisman.

Sijainti

Granaattikiviä löytyy useista paikoista maailmassa. Täysvihreät kranaatit on löydetty Tsavosta, Keniasta. Lisäksi kranaatteja löytyy muun muassa Sri Lankasta ja Madagaskarista.

Arvostus ja hinta

Kranaatti arvioidaan neljän parametrin perusteella. Paino, hionta, väri ja puhtaus. Mitä syvempi ja voimakkaampi väri on, sitä korkeampi on kiven arvo. Harvemmat ja pienemmät sulkeumat kivessä tarjoavat myös korkeamman arvon, koska kiven puhtaus on erittäin tärkeä.

doubledouble

Granaatti korut

CHANTI on laaja valikoima granaattikoruja useissa eri sävyissä. Granaattikivet pukevat sekä kulta- että hopeakoruja, ja niitä voidaan käyttää sekä rannekoruissa, sormuksissa, kaulakoruissa jne koska kiven kovuus on 7,5. Löydät kaikki granaattikorut täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Granaatti

Mikä on granaattikivi?      

Granaatti on termi ryhmälle jalokiviä, jotka kaikki liittyvät läheisesti toisiinsa kemiallisesti. Pyropit ovat verenpunaisia kiviä ja almadiinit ovat hieman punertavanruskeampia. Spessartin on oranssin, ruskean ja joskus punaisen sekoitus. Grossulit ovat vaaleanruskeita ja vihreitä, Andradit voi vaihdella vihreän ja mustan välillä. Uravoriitit ovat täysin vihreitä kiviä ja täysin mustia granaatteja kutsutaan melaniittiksi.

Onko kranaatti jalokivi?

Kaikki granaattimuodot ovat jalokiviä, koska ne muodostuvat luonnollisen prosessin kautta, ovat suhteellisen harvinaisia ja niiden ulkonäkö osuu tiettyyn standardiin.

Mitä kranaatti symboloi?

Granaattikiveä voidaan pitää pahuuden suojana. Ennen vanhaan sitä käytettiin maksasairauksien parantamiseen ja pahojen unien torjumiseen. Nykyään sitä pidetään menestyksen ja ystävyyden symbolina.

Tarkista uusimmat postauksemme!