Emeraldin tuntemus

Emeraldin tuntemus

Smaragd

Kauniista vihreästä väristään tunnettu smaragdi on henkeäsalpaavan kaunis jalokivi. Kuten akvamariini, smaragdi kuuluu beryliperheeseen, ja sitä pidetään yhtenä neljästä suurimmasta helmistä timanttien, rubiinien ja safiirien ohella.

smaragdi riipus

Historiaa ja myyttejä

Muinaisina aikoina smaragdia pidettiin hedelmällisyyden ja kuolemattomuuden symbolina, ja se yhdistettiin kreikkalaiseen rakkauden jumalattareen Afroditeen. Smaragdia kutsutaan myös kuninkaiden jalokiveksi, ja sitä on pitkään pidetty arvokkaana jalokivenä. Luettelo tunnetuista kuninkaallisista, jotka selvästi kantoivat vihreää jalokiveä, ei sisällä muita kuin Kleopatraa. Hänen kerrotaan koristaneen itsensä ja palatsinsa smaragdeilla ja lahjoittaneen niitä ulkomaisille arvohenkilöille osoittaakseen vaurautensa ja voimansa. Myytti kertoo, että tulevaisuuteen pystyi katsomaan, kun laittoi smaragdin kielen alle - nyt käytämme niitä mieluummin koruina!

 

 

doubledouble

Smaragdikaivokset

Vanhimmat smaragdikaivokset sijaitsevat lähellä Punaista merta Egyptissä, ja nämä tunnetaan Kleopatran kaivoksina, jotka Egyptin faaraot ottivat ensimmäisen kerran käyttöön vuonna 3000 eaa. Nykyään suurimmat smaragdikaivokset sijaitsevat Brasiliassa, Kolumbiassa, Sambiassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Mutta hyvin pieniä määriä smaragdeja on löydetty myös täältä Skandinaviasta, kaivoksista Norjasta ja Ruotsista.

smaragdi sormus

Arvostus ja hinta

Smaragdin värillä on suuri merkitys hinnan kannalta, ja halutuin väri on hieman sinivihreä keskitummassa sävyssä vahvalla värikylläisyydellä. Jalokiven kirkkaus on myös tärkeä, mutta smaragdeissa sietää enemmän sulkeumia kuin jotkin muut jalokivet. Joitakin krominvärisiä vaaleanvihreitä kiviä myydään joskus smaragdeina, vaikka ne voitaisiin luokitella vihreiksi beryleiksi . Smaragdeilla tulee olla keskipitkän tai tummanvihreän sävy. Smaragdien värillä voi olla jotain tekemistä sen kanssa, mistä ne ovat kotoisin, mutta se voi vaatia koulutetun silmän erottamaan värisävyt toisistaan.

Smaragdi on erittäin kallis jalokivi, ja korkealaatuisia löytyy harvoin 1 karaatin suurempia. Ne ovat erittäin kalliita harvinaisuutensa vuoksi. 1 prosentin kanssa. Hyvän smaragdikaivoksen smaragdeista käytetään koruja, joten ne ovat sinänsä ainutlaatuisia. Suuret smaragdit hiotaan usein niin kutsuttuun smaragdimuotoon, koska juuri tämä muoto tuo esiin jalokiven parhaat puolet. Smaragdeja voidaan hioa myös muihin muotoihin, kuten myös muita jalokiviä voidaan hioa smaragdimuotoon, mutta tämä on yleensä se, jota haluat käyttää suurille smaragdeille.

 

 

doubledouble

 

 

Smaragdi koruja

Smaragdit ovat hyvin yleisiä koruteollisuudessa, koska ne auttavat tarjoamaan hämmästyttävän kauniita ja eksklusiivisia koruja. Samaan aikaan smaragdit ovat ainoita jalokiviä, jotka voivat antaa vihreän värin. Jo tämä tosiasia tekee niistä erityisen mielenkiintoisia tuottajille. Vihreät smaragdikorut sopivat hyvin useimpiin ihmisiin, ja niitä käytetään erityisesti riipuksiin, korvakoruihin ja sormuksiin. He tekevät tämän yhdessä metallien, kuten hopean, kullan ja valkokultan, kanssa. Smaragdi on myös toukokuun syntymäkivi. Jos sinulla on syntymäpäivä toukokuussa, smaragdi on sinulle ilmeinen helmi. CHANTIlla on laaja valikoima kauniita smaragdikoruja eri hintaluokissa, joten löydät jotain niin edulliseen hintaan kuin laadukkaaseenkin. Valikoimastamme löydät paljon kauniita korvakoruja, sormuksia ja riipuksia smaragdeilla. Smaragdikorujamme on hopeaa, kullattua hopeaa, kultaa ja valkokultaa, joten jokaiselle löytyy jotakin! Täältä löydät kaikki hienot smaragdikorumme.

Toivomme, että pidit tämän smaragdeja koskevan postauksen lukemisesta ja opit hieman viisaammaksi jalokivestä, jotta voit löytää kauniita smaragdikoruja.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Emeraldista

Mikä on smaragdi?

Smaragdi on jalokivi, joka voi vihreällä värillään nostaa mitä tahansa korua. Smaragdi oli erittäin haluttu 1500-luvulla, itse asiassa niin haluttu, että kaivokset tyhjennettiin ja jäljelle jäi vain huonompi laatu. Siksi smaragdista tuli hieman vanhentunut - mutta onneksi se ei kestänyt kauan. Smaragdi on vihreä mineraali, joka kuuluu beryllien perheeseen, ja se saa vihreän värinsä mineraalikromista.

Onko smaragdi jalokivi?

Smaragdi kuuluu jalokiviin kauniilla vihreällä värillään, harvinaisuudellaan ja korkealla laadullaan. Väri voi vaihdella hieman, ja kivi voi olla molemmat täysin vihreä, mutta myös keltainen tai sininen pohjasävy.

Ovatko smaragdit kalliita?

Hyvälaatuisilla smaragdeilla on erittäin korkea arvo. Tämä johtuu siitä, että yli 1 karaatin kokoiset smaragdit, jotka ovat väriltään täysin vihreät ja joissa ei ole sulkeumia, ovat erittäin harvinaisia. Pienissä smaragdeissa on vaikea nähdä sulkeumia, ja siksi niiden hinta on useimmiten edullinen. Smaragdien hinta kuitenkin nousee valtavasti, kun kivestä tulee suurempi kuin 1 karaatti, koska siellä niitä voidaan myydä yli 250 000 per. karaatti, jos väri on oikea.

Mitä smaragdi symboloi?

Kivismaragdi auttaa löytämään tasapainon elämässä. Se auttaa itsetuntemuksessa ja rauhallisuudessa ja voi auttaa luomaan rauhallisia unia.

Tarkista uusimmat postauksemme!