Värilliset timantti korut

Värilliset timantti korut

Värilliset timanttikorut

Timantit ovat kauniita ja henkeäsalpaavia jalokiviä. Klassiset ja tyylikkäät valkoiset timantit sopivat hyvin kaikkeen, mutta timantteja on myös kaikenlaisissa muissa väreissä. Värilliset timantit ovat keskittyneet ja rikkovat ennätyksiä huutokauppakamareissa. Täällä CHANTI: llä meillä on laaja valikoima värikkäitä timantteja, joten löydät sinulle sopivan.

Värien luokittelu

On tärkeää erottaa toisistaan kansainvälisen väriasteikon värisävyt, jotka menevät täysin värittömästä hieman kellertävään väriin, ja mitä kutsutaan "Fancy Colored Diamonds", jotka ovat timantteja kaikissa sateenkaaren väreissä. GIA: n kansainvälinen väriasteikko luokittelee hienovaraiset värierot, jotka voivat olla näkymättömiä kouluttamattomalle silmälle. Asteikko kulkee D-Z: stä, ja jokaisella kirjaimella on selkeästi määritelty värivalikoima. Timantit värjätään vertaamalla niitä tunnettujen värien kiviin valvotussa valaistuksessa ja tarkoissa visuaalisissa olosuhteissa. Vaikka monet näistä värieroista ovat niin hienovaraisia, ne tekevät erittäin suuren eron timanttien laatuun ja hintaan. Värittömät valkoiset timantit ovat harvinaisimpia ja siten myös arvokkaimpia.

kultaiset sormukset

Ennen kuin GIA kehitti D-Z-väriasteikon, käytettiin useita muita järjestelmiä. Näitä olivat aakkosten kirjaimet, arabialaiset ja roomalaiset numerot ja kuvaukset, kuten "helmi sininen tai "sininen valkoinen". Kaikkien näiden luokitusjärjestelmien tulos oli epäjohdonmukaisuus ja epätarkkuus. Koska GIA-väriasteikon luojat halusivat aloittaa alusta ilman yhteyttä aiempiin järjestelmiin, he päättivät aloittaa kirjaimella D - kirjainmerkillä, joka ei yleensä liity huippulaatuun.

"Fancy Colored Diamonds" ovat paljon harvinaisempia kuin D-Z-asteikolla, ja siksi ne ovat myös paljon kalliimpia. Väri tulee hivenaineista, kuten typestä, ja boorista hiilirakenteessa. Jokainen väri on siis seurausta kyseisestä hivenaineesta. GIA julkaisi ensimmäiset värillisten timanttien alkuperäraportit vuonna 1956. Tuhansien värillisten timanttien vuosikymmeniä kestäneen tutkimuksen ja tutkimuksen tukemana 'GIA Colored Diamond Grading System' on tullut standardi näiden erittäin harvinaisten kivien arvioimiseksi. Nykyiset GIA Colored Diamond Grading -raportit kuvaavat värihahmoja seuraavilla termeillä: Heikko, Erittäin kevyt, Vaalea, Fancy Light, Fancy, Fancy Dark, Fancy Intense, Fancy Deep ja Fancy Vivid. Lähes kaikki suurissa huutokauppataloissa myydyt värilliset timantit on luokiteltu GIA: n toimesta.

Siniset timantit

Luonnollisilla sinisillä timanteilla on usein värinsä boorin läsnäolon vuoksi. Mitä enemmän booria on hiilirakenteessa, sitä syvempi sininen timantti. Niiden väri voi johtua myös säteilyaltistuksesta. Intia on historiallisesti sinisten timanttien lähde, mutta viime vuosina Etelä-Afrikan Cullinanin kaivoksesta on löydetty merkittäviä sinisiä timantteja. Yksi maailman tunnetuimmista helmistä, Hope Diamond on 45,52 karaatin Fancy syvän harmaansininen timantti. GIA-tutkijat tutkivat sitä vuonna 1988.

doubledouble

Vaaleanpunaiset timantit

GIA-tutkijat teoretisoivat, että monien vaaleanpunaisten timanttien väri johtuu värikeskuksista, jotka voivat valikoivasti imeä valoa spektrin näkyvällä alueella. Värikeskukset ovat seurausta ristikkovirheistä tai puutteista atomien järjestämisessä kristallissa. 15,81 karaatin timantti, nimeltään "Sakura", sai 29.3 miljoonaa dollaria Hongkongissa, ja siitä tuli kallein vaaleanpunainen timantti, jota on koskaan myyty myynnissä.

Vihreät timantit

Vihreät timantit saavat värinsä, kun säteily siirtää hiiliatomit normaaleista asennoistaan kristallirakenteessa. Tämä voi tapahtua luonnollisesti, kun timanttiesiintymät ovat lähellä radioaktiivisia kiviä tai keinotekoisesti soum, joka johtuu säteilytyksen käsittelystä. Luonnolliset vihreät timantit ovat erittäin harvinaisia. Ottaen huomioon, kuinka harvinaisia ne ovat ja kuinka helposti ne voidaan luoda keinotekoisesti, vihreitä timantteja pidetään aina epäluuloisina, ja siksi niitä tutkitaan useimmiten huolellisesti gemmologisissa laboratorioissa. Silti kehittynyt gemmologinen testaus ei aina pysty määrittämään värien alkuperää vihreissä timanteissa. GIA-tutkijoiden vuonna 1988 tutkima 41 karaatin "Dresden Green diamond" on suurin ja ehkä hienoin vihreä timantti, jonka tiedetään olevan todellinen.

smaragdi korvakorut

Keltaiset timantit

Typen läsnäolo saa timantin näyttämään keltaiselta. Keltaisen värin voimakkuus riippuu vaihtelevista typpimääristä. Keltaiset timantit luokitellaan "Fancyiksi", ja ne jäävät D-Z-asteikon ulkopuolelle.

Ruskeat timantit

Luonnollisten, ruskean timantin väri johtuu sisäisistä, rinnakkaisista ja ruskeista rakeista, jotka johtuvat kristalliristikon vääristymisestä. Ruskeat timantit ovat yleensä edullisempia verrattuna muihin timanttiväreihin.

Mustat timantit

Useimmat luonnollisesti värilliset mustat timantit saavat värinsä pilvistä, joissa on pieniä mineraalisulkeumia, kuten grafiitti, pyriitti tai hematiitti, jotka ulottuvat koko kiveen. Näillä timanteilla voi olla myös monia halkeamia tai murtumia, jotka ovat väriltään mustia tai jotka ovat muuttuneet mustiksi grafiittisaation vuoksi. Näiden sisäisten toimintojen pitoisuudet ovat vastuussa värjäyksestä. Luonnollisen mustan timantin todellinen väri voi kuitenkin vaihdella lähes värittömästä ruskeaan tai oliivinvihreään.

safiirisormus

Värillisten timanttien hinta

Harvinaisuuden, kauneuden ja voimakkaan ostajan kiinnostuksen yhdistelmä ajaa värillisten timanttien hintoja. Harvinaisimmat, värilliset timantit myydään usein miljoonilla dollareilla karaattia kohti. Niitä myydään suuremmalla arvolla kuin monet muut materiaalit, ottaen huomioon niiden koko. On kuitenkin myös värillisiä timantteja, jotka eivät maksa valkoisia silmistä. Edullisimmilla värillisillä timanteilla on ruskea, harmaa tai musta väri, ja ne ovat vähiten harvinaisia värillisistä diamanteista. Houkuttelevia timantteja näissä väreissä myydään usein muutamalla tuhannella dollarilla karaattia kohti. Ne myyvät joskus hinnoilla, jotka ovat alhaisempia kuin timantit D-Z-väriasteikolla, jotka ovat samankokoisia, leikattuja ja selkeitä.

Keltaiset timantit ovat harvinaisempia kuin brune-, harmaat ja mustat timantit. Monet ihmiset pitävät keltaisia timantteja kauneimpana, keltaisena helmenä kirkkautensa ja poikkeuksellisen kirkkautensa vuoksi. Kauniita timantteja, joissa on hieno keltainen väri, voi usein ostaa 5-10 000 dollarilla karaattia kohti koossa niinkin pieninä kuin alle kaksi karaattia.

Siniset, vihreät ja vaaleanpunaiset timantit ovat paljon harvinaisempia kuin keltaiset timantit. Seuraavaksi värit oranssi, violetti ja punainen. Näitä värejä myydään usein yli 100 000 dollarilla karaattia kohti, ja ne, joilla on paras väri ja laatu, myydään yli 1,000,000 XNUMX dollarilla karaattia kohti.

Värillisen timantin hinta riippuu muustakin kuin sen varjosta. Värikylläisyys ja värin tasaisuus timantin yli on myös tärkeää. Ne, joilla on puhdas sävy, ovat yleensä halutumpia kuin ne, joilla on muuttuneet poikaset.

kultaiset sormukset

Värilliset timanttikorut CHANTI:ssa

CHANTI: ltä löydät sekä korvakorut että riipukset värillisillä timanteilla edulliseen hintaan. Suosituimmat ovat pasianssi riipuksemme ja nastamme 14 karaatin kullassa luonnollisilla sinisillä timanteilla. Niitä on saatavana myös keltaisena, vihreänä ja ruskeana. Löydä värilliset timanttikorvakorut ja riipukset täältä.

Jos haluat modernin ja hienostuneen timanttikorun, mustat timanttikorut ovat täydellinen valinta. Olipa kyse renkaista, korvakoruista, riipuksista, kaulakoruista, hää- tai kihlasormuksista, joissa on kauniita mustia timantteja, löydät ne täältä CHANTI: stä. Musta timantti korut ovat sekä kultaa että valkoista kultaa eri karateista ja eri muotoja. Löydä mustat timanttikorut täältä.

Tarkista uusimmat postauksemme!