Onyksi

Onyksi

Onyksi on kivi, joka tunnetaan erityisesti täysin mustasta ja erittäin intensiivisestä väristään. Jalokiveä ei kuitenkaan löydy vain mustana. Onyksi voi esiintyä sekä harmaana että punaisena, mutta itse asiassa myös valkoisina sävyinä.

Historiaa ja myyttejä

Onyksi sanotaan voivan olla hyödyllinen vaihtoehtoisissa hoidoissa. Kyse on parantavien vaikutusten soveltamisesta. Sanotaan, että kivi voi poistaa pahan ja huonon energian. Se asettaa asiat perspektiiviin ja luo tasapainon.

Sijainti

Tämä jalokivi löytyy useista paikoista maailmassa. Erityisen paljon onykkoja on Brasiliassa, Intiassa ja Etelä-Amerikassa.

Hinta ja arvosana

Onyksi oli muinaisina aikoina erittäin suosittu kivi, mutta koska sittemmin on alettu valmistaa synteettistä onyksia sekä koneistettua kiveä, sen arvo on laskenut.

Korut Onyksilla

Onyksi kovuus on 6-7, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan helposti käyttää koruissa.

Musta kivi antaa korulle hieman reunaa ja tekee korusta erikoisen. Onyksi-kivi pukee sekä hopea- että kultakoruja. CHANTI on valikoima Onyks-koruja, joten voit löytää sinulle täydellisen parin. Pääset suoraan koruihin Onyksilla täältä.

doubledouble

Usein kysyttyjä kysymyksiä Onyksi

Mikä on onyksi?

Onyksi on kivi, joka tunnetaan täysin mustasta pinnastaan. Kiveä on kuitenkin saatavana myös muissa sävyissä, ja se erottuu monikerroksisella koostumuksella, mikä näkyy myös kivessä.

Koruissa käytetään pääasiassa mustia onykseja. Onyksi on tunnettu muinaisista ajoista lähtien, jolloin kiveä käytettiin kulhoissa, maljakoissa jne. Tuolloin kivi oli paljon kysyttyä, mutta vasta kun myöhemmin kehitettiin koneita, jotka pystyivät toimimaan kiven kanssa, hinta alkoi laskea ja sitä on sittemmin käytetty laajalti koruissa.

Minkä värinen onyksi on?

Näemme kivionyksin useimmiten täysin mustana kivenä, mutta sitä on saatavana myös punertavana, harmahtavana ja jossain määrin myös valkoisena.

Mitä onyksi symboloi?

Kivionyksi antaa vastuuntuntoa, rohkeutta ja itsehillintää. Onyksi puhuu aisteillemme ja suojaa negatiivisilta tunteilta ja ajatuksilta.

Tarkista uusimmat postauksemme!