Mielenkiintoisia faktoja koruista

Mielenkiintoisia faktoja koruista

Puhdas hopea on pehmeää

Jalometallihopea on puhtaassa muodossaan yksi pehmeimmistä jalometalleista, joten puhdasta hopeaa ei voida käyttää koruina. Hopean tekemiseksi kovempaa, jotta sitä voidaan käyttää koruissa, siihen sekoitetaan 7,5 prosenttia kupari. Tämä sekoitusmuoto on se, jonka useimmat meistä tuntevat ja joka on leimattu 925 sekoitusolosuhteiden vuoksi.

24k kultaa

Kuten hopea, puhdas kulta on myös pehmeää. Itse asiassa 24k kulta on niin pehmeää, että voit muotoilla sitä käsin. 24k kultaa, jota kutsutaan myös hienoksi kullaksi, on niin joustava, että voit litistää yhden gramman kultaa yhdeksi kokonaiseksi neliömetriksi, joka voi muuttua niin ohueksi, että se on läpinäkyvää.

Vaihtelevat rengaskoot

Jos esimerkiksi olet kokoa 55 vasemmassa nimettömässäsi, et voi aina luottaa, että se on samankokoinen kuin tarvitset oikealla.

Sormusten koot vaihtelevat usein käsistä toiseen, koska hallitsevassa kädessäsi on usein isommat ja tehokkaammat sormet.

punottu sormus

Ruusukulta

Metallinen ruusukulta ei ole puhdasta metallia. Ruusukulta saa vaaleanpunaisen värinsä sekoittamalla puhdasta kultaa kupariin. Ruusukullan valmistamiseen voidaan käyttää useita sekoitussuhteita , mutta tyypillisimpiä suhteita on 75 prosenttia kultaa ja 25 prosenttia kupari.

Maailman vanhimmat korut

Afrikassa Kapkaupungin itäpuolella sijaitsevasta luolasta tutkijat ovat löytäneet maailman vanhimpia koruja. Täältä olet löytänyt pieniä etanataloja, jotka ovat saaneet olla värillisiä, ja ne ovat 75000 vuotta vanhoja.

Helmet

Nykyään helmet ovat usein ihmisten tuottamia keinotekoisesti. Täällä asetat simpukkaan vieraan kappaleen, joka juuttuu vaippakudokseen ja käynnistää reaktion simpukan sisällä. Sitten alkaa helmiprosessi, jossa vaippakudokseen muodostuu helmi, josta tulee myöhemmin helmi. Nämä helmet ovat edelleen oikeita helmiä, prosessi on vain erilainen ja niitä voidaan kutsua keinohelmiksi.

sydän riipus

Syntymäkivet

On olemassa useita jalokiviä, joista jokainen edustaa tiettyä kuukautta. Sanotaan, että kivien on tarkoitus tuoda onnea niille, joilla on syntymäpäivä tuossa kuussa. Tämä tarkoittaa, että on 12 erilaista jalokiveä, jotka kuuluvat syntymäkivien luokkaan.

Uskon syntymäkiviin ja niiden tarkoitukseen uskotaan saaneen alkunsa joko Saksasta tai Puolasta, ja se on ollut perinne 1600-luvulta lähtien. 12 syntymäkiveä on vaihdettu useita kertoja vuosien varrella ja ne voivat edelleen vaihdella eri kulttuureissa.

Täältä löydät listan, josta löydät syntymäkivesi ja linkin suoraan CHANTI valikoimaan:

Tammikuu - Granaatti

Helmikuu - Ametisti

Maaliskuu - Akvamariini

Huhtikuu - Timantti

Toukokuu - Smaragdi

Kesäkuu - Helmi & Kuukivi

Heinäkuu - Rubiini

Elokuu - Peridootti

Syyskuu - Safiiri

Lokakuu - Opaali & turmaliini

Marraskuu - Topaasi & Sitriini

Joulukuu - Turkoosi

doubledouble

Synteettiset timantit

Synteettiset timantit ovat keinotekoisia timantteja. Synteettisiä timantteja on valmistettu useita vuosia, mutta vasta viime vuosina ne ovat hiipineet hieman koruteollisuuteen. Tarkasteltaessa synteettistä timanttia ja luonnontimanttia paljain silmän ei useimmiten pysty erottamaan eroa. Vaikka synteettiset timantit ovat tulleet koruteollisuudelle, se on vain 2 prosenttia. kaikista koruissa käytetyistä timanteista, jotka ovat synteettisiä. Synteettiset timantit ovat kuitenkin suosittuja teollisissa olosuhteissa, joissa niiden osuus on 98 prosenttia.

Ensimmäiset timantit

Meidän on palattava 600 vuoteen eKr. Täällä löydettiin ensimmäiset timantit Intian maaperästä. Tuolloin timantit olivat miehuuden, rohkeuden ja suuruuden symboli, mikä on vastakohta timanttien nykyiselle naiselliselle ilmeelle.

Vaikka timantit löydettiin Intiasta satoja vuosia aiemmin, ne löysivät tiensä Eurooppaan ensimmäisen kerran 1600-luvulla, missä kesti jopa 100 vuotta ennen kuin timantteja haluttiin.

Intia oli ainoa timanttien lähde vuoden 1700 alkuun asti, jolloin Brasiliasta löydettiin suuri määrä timantteja, mikä käynnisti timanttiteollisuuden Euroopassa. Noin 100 vuotta myöhemmin löydettiin suurin määrä timantteja koskaan. Niitä löydettiin Etelä-Afrikasta, joka on nykyään yksi suurimmista viejistä.

Jalokivet

Tiesitkö, että jotkut suosituimmista jalokivistä ovat miljardeja vuosia vanhoja? Timantti voi esim. olla jopa 3 miljardia vuotta vanha. Timantteja valmistetaan lähes 200 km maan alla, missä ne ovat paineen alaisia ja liikkuvat hitaasti kohti maan pintaa.

Sama koskee melkein jalokivirubiinia, jonka uskotaan olevan jopa 2,5 miljardia vuotta vanha. Kaikkia jalokiviä ei kuitenkaan muodostettu niin kauan sitten. Jalokivismaragdin katsotaan olevan vain noin 2600 miljoonaa vuotta vanha.

Tarkista uusimmat postauksemme!