Kaikki tieto jalokivestä Citrin

Kaikki tieto jalokivestä Citrin

Jalokivi Citrin tunnetaan keltaisesta ja osittain oranssista väristään. Tämä väri on erityisen suosittu kesäkoruissa, mutta keltainen väri sopii kaikkiin vuodenaikoihin ja kaikille ihmisille.

Kiven hieno keltainen väri voidaan helposti sekoittaa muiden jalokivityyppien kanssa. Sinun ei pitäisi pelätä, että Citrine-korusi estävät sinua harkitsemasta muita jalokiviä koruinasi.

Keltaisella värillään Citrine voi muistuttaa meitä kaikkia yhdestä erityisestä asiasta: sitruunasta. Tämä koskee myös kiven nimeä, joka tulee ranskan sanasta sitruuna.

doubledouble

Historiaa ja myyttejä

Vaikka Sitriini muistuttaa meitä sitruunasta, se voi muistuttaa meitä myös jostain muusta: auringosta. Tämä on myös järkevää, koska sanotaan, että Citrin kantaa voimia auringosta.
Nykyään kiveä käytetään pääasiassa tenttikivenä, koska se antaa tukea ja vähentää ahdistuksen ja stressin tunnetta.

Sijainti

Suurin osa sitruunoista tulee Brasiliasta. Citrinin tarjonta on paljon pienempi kuin kysyntä, mikä tarkoittaa, että Citrinillä on väärennössisko, poltettu Citrin. Paahdettu sitriini ei ole sitriini, vaan ametisti, joka on kuumennettu.

Arvostus ja hinnat

Sitriini, kuten monet muut jalokivet, arvioidaan neljän parametrin perusteella. Hionta, puhtaus, väri ja paino. Mitä suurempi kivi, sitä korkeampi arvo. Useimmiten. Kuitenkin myös kolmella muulla parametrilla on tärkeä rooli. Jos kivessä on syvä ja intensiivinen väri, vähän sulkeumia ja sopiva hionta, arvo on vielä suurempi. Monet jalokivet ovat usein pieniä, koska sulkeumat eivät mahdollista suurempien ja oikean puhtauden omaavien kiviä.

monivärinen sormus

Sitriinistä valmistettuja koruja

Keltaiset jalokivet antavat raikkaan ja kesäisen ilmeen. Kivi sopii kullatuille, kullatuille kulta-, valkokulta- ja hopeakoruille. Sitriinin kovuus on 7, mikä tekee siitä sopivan korukäyttöön.
Sitriini on syntymäkivi marraskuussa syntyneille.

Löydät laajan valikoimamme Citrin-koruja täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Citrinistä

Onko sitriini jalokivi?

Sitriini on jalokivi, joka ei usein sisällä epäpuhtauksia. Kivi saa keltaisen ja oranssin värinsä muodostumisen aikana läsnä olevasta rautamäärästä ja muuttaa siten väriä. Luonnollinen sitriini on hyvin harvinainen, koska useimmiten näkemämme sitriinit ovat ametisteja, jotka on lämpökäsitelty ja jotka ovat siten muuttuneet kellertäväksi.

Mitä Citrin tekee?

Kivisitriinillä on useita ominaisuuksia, jotka voivat auttaa meitä ihmisiä. Se voi auttaa puhdistamaan ja uudistamaan sinut ja ajatuksesi. Se auttaa luomaan menestystä, koska se lisää itseluottamustasi ja antaa sinulle uskoa itseesi. Sitriini on siksi hyvä rauhoittamaan hermoja ja uskomaan sen vatsan tunteeseen. Kivi on täynnä hyvää energiaa ja se voi vahvistaa omaasi vaikeissa tilanteissa. Monilla ihmisillä on tapana käyttää aina sitriiniä, jotta lähellä on aina turvallisuuden tunne.

Mitä Citrin tarkoittaa?

Sana Citrine tulee ranskan sanasta lemon, joka sopii hyvin kiven väriin. Monet ihmiset tietävät Citrinin koekivenä, koska se tukee ahdistusta ja epäilyksiä.

Tarkista uusimmat postauksemme!