Postimerkkejä

Postimerkkejä

Jalometallien leimaamista koskeva lainsäädäntö 

Jalometalleista valmistetuissa koruissa on oltava kaksi leimaa: tahmeuden leima ja nimileima. Nämä postimerkit takaavat ostajille, että tuote täyttää lupauksensa. Viranomaiset ovat nimenneet FORCE Technologyn jalometallien valvontaan Tanskassa. Siksi heidän on varmistettava, että korujen jalometallien pitoisuudesta annetun lain säännöksiä noudatetaan. 

 timanttisormus

Kulta 

Kulta puhtaimmassa muodossaan on muokattavissa oleva materiaali. Siten puhdas kulta on liian pehmeää ja siksi sitä käytetään seostettuna muiden metallien, useimmiten hopean ja kuparin, kanssa. Seostetun kullan puhtaus on ilmoitettu karaatissa, jossa puhdas kulta, jota kutsutaan myös hienoksi kullaksi, on 24 karaattia. Mitä pienempi karaatti, sitä pienempi on kullan pitoisuus seoksessa, mikä on erittäin tärkeää kullan hinnalle. Kotona käytetään useimmiten 8, 14 tai 18 karaattia. Kulta seostetaan useimmiten hopealla ja kuparilla, ja suurempi määrä kuparia antaa kullalle punertavan kultaisen värin, kun taas enemmän hopeaa tekee kullasta kirkkaamman. 

Kun kultainen koru leimataan, valmis seos ilmoitetaan promillena. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi 18 karaatin kultaa leimataan 750, koska 750 tuhannesta kullan seoksesta on puhdasta kultaa.  Se on leimattava FORCE-hyväksytyllä ja rekisteröidyllä pääleimalla, jota kutsutaan myös nimileimaksi. Leiman 750 lisäksi 18 karaatin kullalle yleisimmät kultaleimat ovat: 333 (8 karaattia), 375 (9 karaattia) ja 585 (14 karaattia). 


Alle 1 gramman painoiset kulta-, platina- ja palladiumtuotteet on vapautettu säilyttämis- ja nimileimausvaatimuksesta. 

 doubledouble

Hopea 

Puhdas hopea, jota kutsutaan myös hienoksi hopeaksi, on myös liian pehmeä moniin käytännön tarkoituksiin, kuten korujen valmistukseen. Hopea seostetaan kuparilla, ja kuten kulta, sen puhtaus on merkitty promillea kohti. Yleisin hopean leima on 925, ja tämän puhtauden hopeaa kutsutaan sterling-hopeaksi. Tämä hopean muoto sopii allergikoille sen alhaisen kuparipitoisuuden vuoksi, mutta jotkut saattavat silti kokea allergioita 925 sterling-hopealle, useimmiten korvakoruilla. Kuten kultakorut, hopeakorut on myös leimattava FORCE-hyväksytyllä ja rekisteröidyllä nimileimalla.  

Hopean jäätymisen estämiseksi käytetään rodiumpinnoitusmenetelmää. Tämä on pintakäsittely, jossa hopeakoruja käsitellään rodium-aineella sen suojaamiseksi hapettumiselta. Kun hopea on rodiumilla päällystetty , se muistuttaa valkoista kultaa ja sillä on usein raaempi ilme. Rodiumilla päällystettyä hopeaa otettaessa fiksu asia on, että se pitää kiiltonsa paremmin ilman rappausta. Jos ajan myötä se kuitenkin menettää kiiltonsa, se voidaan yksinkertaisesti yksinkertaisesti päällystää uudelleen.  

 zirkoni renkaat

Hopeaa voidaan myös hapettaa, mikä tarkoittaa sen asettamista erityiseen nesteeseen, joka antaa hopealle tummemman, tahratun ilmeen. Hapettunut hopea muistuttaa siten hopeaa, joka hapen vuoksi on muuttunut mustaksi, mutta tasaisemmalla ja kiiltävämmällä ilmeellä.  

Samoin voit kullata hopeakoruja, jotka ovat myös pintakäsittely, jäljitellä kultakoruja. On oltava tietoinen siitä, että kaikki hopeakorujen pintakäsittelyt kuluvat ajan myötä. Erityisesti täällä renkaat ja rannekorut, koska ne altistuvat jatkuvasti ulkoisille vaikutuksille. Pintakäsittely voidaan kuitenkin luoda uudelleen paikallisessa jalokivikauppiaassa. 

 doubledouble

Valkoinen kulta ja ruusukulta 

Seostamalla eri metalleilla saadaan kullan eri värejä. Jos pelaat hopealla ja palladiumilla, valkoisen kullan väri tuotetaan. Väri ei kuitenkaan koskaan ole täysin valkoinen, minkä vuoksi päällystät valkoiset kultakorut ohuella rodiumkerroksella pinnalla. Rodium koostuu kovasta valkeasta metallista, ja sillä on erittäin voimakas kiilto. Tällainen pinta kuluu ajan myötä ja muuttaa väriä valkoisesta harmahtavampaan sävyyn. Pinta voidaan luoda uudelleen. Jos toisaalta kultaan halutaan vaaleanpunaisempi väri, jota kutsutaan myös ruusukultaksi, kultaan seostetaan suurempi määrä kuparia. 

Kaikki CHANTI: n korut on leimattu FORCE-hyväksytyllä pito- ja nimileimalla, joten olet varma, että korut täyttävät niiden kuvaukset.  

Tarkista uusimmat postauksemme!