Timanttiopas

Timanttiopas

Timantit 

Tervetuloa CHANTI: n omaan timanttioppaaseen, joka antaa sinulle käsityksen timanttityypeistä, joita löydät täältä kaupasta. Sinut ohjataan eri arviointielementtien läpi ja opit, miten timantteja tulisi ylläpitää, jotta ne säilyttävät kauniin kiiltonsa. 

Ennen kuin ostat timanttikappaleen tai timantin, on tärkeää, että osaat arvioida timantteja varmistaaksesi, että timantti vastaa hintaa. 

sydän riipus

Neljä C:tä 

Timantit luokitellaan ensisijaisesti 4 C: n perusteella: Karaatti, Väri, Selkeys ja Leikkaus. Nämä ovat neljä tunnustettua luokitusparametria, joita käytetään maailmanlaajuisesti. Lisäksi käytetään usein myös viidettä C: tä, nimittäin luottamusta. Nämä ovat tärkeitä tietää, kun ostat timanttikoruja, joten tutustu niihin täällä. 

Karaatti 

Karaatti (karaatti) on termi timantin painolle, ja se on yksi tärkeimmistä elementeistä timantin arvioinnissa. Siksi sääntö lähtökohtana on, että mitä suurempi timantti, sitä arvokkaampi se on. On erittäin tärkeää hallita timanttikaraattia, koska sillä voi olla suuri vaikutus sen arvoon ja siten hintaan. Timanttien hinta nousee eksponentiaalisesti, joten 0,1 karaatin ero voi tarkoittaa useiden tuhansien kruunujen hintaeroa. 

doubledouble

1 karaatti on sama kuin 0,20 grammaa, mikä tarkoittaa, että 5,00 karaatin timantti painaa täsmälleen 1 gramman. Timantin paino määräytyy sen mittojen mukaan. Hyvin suhteutettu pyöreä loistava karaatti lasketaan erityisellä kaavalla, joka on tarkka noin 95 prosentille pyöreistä loistavista: (halkaisija / 6,42)3 

Karaatti voidaan kuitenkin mitata myös herkällä timantin painolla. 

On erittäin tärkeää olla sekoittamatta karaattia karaatin kanssa, koska vaikka ne kuulostavat samalta, ne merkitsevät kahta eri asiaa. Karat on termi kullan, esimerkiksi 24 karaatin kullan, luotettavuudelle. 

sydän korvakorut

Väri 

Väri kuvaa, kuten nimestä käy ilmi, timantin sävyä. Timanttien ingy sävy on klassinen valkoinen, mutta timantteja on todella saatavana kaikenlaisissa muissa väreissä. Täysin valkoiset – jopa värittömät – timantit ovat kuitenkin maailman harvinaisimpia, ja ne muodostavat alle prosentin maailman timanteista. Loput värjätään vaihtelevassa määrin epäpuhtauksien ja rakenteellisten vikojen vuoksi, joten niitä ei pidetä arvokkaina verrattuna värittömiin valkoisiin timantteihin. Timantin väriä voidaan arvioida eri asteikoilla, mutta kaksi eniten käytettyä lännessä ovat GIA (Amerikan gemmologinen instituutti) ja Skannaus. D. N (skandinaavinen timanttinimikkeistö).  

Mitkä värisävyt ovat kuitenkin halutuimpia, vaihtelevat suuresti, ja viime vuosina, erityisesti vaaleanpunaisista ja sinisistä timanteista, on tullut erittäin suosittuja ja siten arvokkaita. 

väriskeema

Selkeys  

Selkeys on termi timanttien selkeydelle. Timantin luonnollisen muodostumisprosessin seurauksena sulkeumia esiintyy lähes kaikissa timanteissa. Noin 300 erilaista sulkeumaa on määritelty, mutta yleisimmät, jotka löytyvät 90 prosentista kivistä, ovat: halkeamat, höyhenet, kristallikuplat ja ns.  

Timantin selkeys luokittelee siten sulkeumien lukumäärän ja luonteen. Nämä kotelot ovat usein niin pieniä, että niitä ei voida nähdä paljaalla silmällä. Ne sisältyvät kuitenkin tärkeäksi osaksi arviointia, koska lukuisat sulkeumat voivat estää kiven heijastuksen ja kirkkauden absorboimalla valoa. Timanteilla, joissa on vähän tai mikroskooppisia sulkeumia , on siten suurempi kyky heijastaa valoa ja ovat siten kalliimpia. 

doubledouble

Timantin selkeys arvioidaan suurennuslasilla, joka laajenee kymmenen kertaa. Selkeys on jaettu useisiin luokkiin, jotka GIA:n asteikon mukaan vaihtelevat epätäydellisyydestä (L1, L2, L3) virheettömyyteen (FL-IF). Niin sanotuilla virheettömillä timanteilla ei ole ulko- eikä sisäsulkeumia, kun taas epätäydellisillä timanteilla on sulkeumia, jotka näkyvät paljaalla silmällä.  

Kuten muutkin C: t, pieni ero voi tarkoittaa suurta hintaeroa, ja timanttihiomakone vähentää sulkeumia minimiin kiven jauhamisessa. 

Leikkaa 

Leikkaus (leikkaus) kuvaa timantin leikkausta. Raakatimantit ovat itsessään kauniita, mutta leikkaus voi nostaa arvoa merkittävästi. Vaikka termi tunnetaan nyt terminä timantin muodolle, todellisuudessa se tarkoittaa timantin leikkauksen laatua. 

Timanttihiomakoneen on siksi oltava erittäin tarkka karkeaa kiveä arvioitaessa maksimaalisen kiillon, valon voimakkuuden ja karaatin painon saavuttamiseksi. Hionta voi kuitenkin kompensoida paljon laihtumista, jos se tehdään oikein. "Pieni" hiontavirhe voi siten myös heikentää huomattavasti esileikatun timantin laatua. 

Puolien hionta, selkeys ja kulma toisiinsa nähden ovat tärkeitä tekijöitä diamantin laadulle. Timantissa valo tulee kruunun läpi (päällä oleva pinta), jonka jälkeen se heijastuu puolien väliin ja osuu paviljonkiin (kartion muotoinen pohja) ja ulottuu sitten takaisin kruunun läpi. Timantin leikkauksen laatua arvioidaan sitten timantin osien suhteen ja sen perusteella, kuinka hyvin valo taittuu timantin läpi. Arviointi perustuu mittakaavaan, jossa timanttia kuvataan seuraavasti: huono, oikeudenmukainen, hyvä, jakeet hyvät ja erinomaiset. 3 x Erinomainen on korkein laatu timantin leikkaamiseen.  

timantin muotoja

Loistava 

Kun tutkit timantteja, törmäät nopeasti termiin loistava - mutta mitä se tarkalleen tarkoittaa?  

Loistava on leikkausmuoto, jota kutsutaan myös "loistavaksi leikkaukseksi", jota on kehitetty useiden vuosisatojen ajan ja jota monet pitävät kauneimpana timanttileikkauksena. Kuten nimestä käy ilmi (loistava = loistava), tämä leikkaus luo ainutlaatuisen säteilyn puolien sijainnin vuoksi. Moderni pyöreä loistava koostuu 57 näkökulmasta. 

timanttisormus

Hieno leikkaus 

Kaikkein jäljiteltävissä oleva leikkaus on pyöreä leikattu loistava, mutta muut grindit, jotka menevät nimellä Fancy Cut, ovat lisänneet suosiotaan. Fancy Cut kattaa yksinkertaisesti kaikki grindit lukuun ottamatta klassista loistavaa leikkausta, jolle on ominaista sen pyöreä muoto. Fancy Cut -timantit ovat kuitenkin usein kolmanneksen halvempia kuin loistavat, joilla on sama karaatin paino.  

Soikea 

Soikea timanttileikkaus on luonut venäläinen Lazare Kaplan 60-luvun alussa, ja se on nyt yksi suosituimmista Fancy Cutista. Soikea leikattu timantti on hyvin samanlainen kuin pyöreä, mutta houkuttelevalla vaikutuksella se antaa illuusion suuremmasta. Kuten pyöreät loistavat, sulkeumia on vaikea nähdä soikeissa timanteissa. Soikealla timanttisormuksella saat vaikutelman että sinulla on ohuemmat ja pidemmät sormet, mikä antaa tyylikkään ja arvostetun ilmeen. 

Markiisi 

Hiottu markiisi, jota kutsutaan myös navan leikkaukseksi, on täydellinen muoto sulkeumien piilottamiseksi. Nimi tulee luultavasti tarinasta, että Aurinkokuningas Louis 14. 

Pudota 

Pisaraleikkaus, jota kutsutaan myös päärynäleikkaukseksi, timantit ovat, kuten nimestä käy ilmi, pisaran muotoisia. Tämä jauhatus on sekoitus markiisi-hiottua ja pyöreää loistavaa, ja se on harvinaisempi kuin muut jauhat.  

Sydän 

Hjerten muotoinen timantti on pisaran muotoinen timantti, jonka yläosassa on halkeama. Sydämen muotoisia timantteja pidetään romantikon timanttina. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että sydämen leikattu timantti voidaan kokea vähemmän kuin ne todellisuudessa ovat verrattuna muihin leikkauksiin. Jos haluat täydellisen sydämen muodon, voi olla hyvä idea mennä karaattiin. 

timanttisormuksia käsillä

Smaragdi 

Smaragdileikkaus kehitettiin alun perin smaragdeiksi, joten nimi, eikä se kimaltele lähes yhtä paljon kuin pyöreämmän muodon timantit. Sen sijaan nämä timantit tarjoavat pitkiä valolinjoja pitkänomaisen ja neliön muotonsa vuoksi, mutta osoittavat myös sulkeumat selvemmin, koska se on muotoiltu askelmilla, joita kutsutaan askelleikkaukseksi.  

Prinsessa 

Prinsessan tai prinsessan leikkaus syntyi 1960-luvulla, ja siksi se on yksi äidin muodoista ja vähitellen myös yksi suosituimmista loistavasti leikatun timantin jälkeen. On kuitenkin suurempi todennäköisyys, että nämä halkeamat säveltäessään, ja siksi prinsessatimanteissa vaaditaan suurempaa selkeyttä. 

doubledouble

Tyyny 

Tyynyllä leikattu timantti on todellinen klassikko, ja se on ollut sata vuotta. Koska tämä jauhaminen on vanhempi, sillä ei ole samaa kirkkautta ja heijastusta kuin uudemmalla loistavalla hiekalla, joka syntyi huolellisten laskelmien perusteella. Tyynynmuotoiset timantit ovat kuitenkin yksi muodoista, jotka kiertävät eniten pyöreiden timanttien jälkeen. Tyynyleikkausta pidetään klassisena ja tyylikkäänä pehmeillä muodoillaan. Tyynynmuotoisten timanttien ulkonäössä on kuitenkin suuri ero, koska timantin paviljongin (pohjan) jauhamiseen on monia tapoja, ja siksi ne ovat myös hyvin ainutlaatuisia. 

Itseluottamus 

Timantit arvioidaan siis neljän C: n perusteella: Karaatti, väri, selkeys ja leikkaus, mutta CHANTI viides C on myös tärkeä. Viimeinen C tarkoittaa luottamusta, eikä siinä, kuten muissa cs:ssä, kuvata tiettyä elementtiä, josta timantti arvioidaan, vaan se on pikemminkin kokonaisarvioinnin muoto. Kyse on luottamuksesta ja korkeasta ammattitaidosta. Voi olla hyvin hämmentävää päättää timantin arvosta ja laadusta, vaikka olisit lukenut, mihin timantti perustuu. Siksi meillä CHANTI on useita päteviä ihmisiä arvioimaan timantit sinulle, joten olet varma, että saat sinulle oikean timantin arvo-hintasuhteella. 

Kun ostat timantteja tai timanttikoruja Hos CHANTI, saat oman timanttitodistuksemme. 

Huolto 

Kaikki korut on säilytettävä ja huollettava asianmukaisesti, jotta ne säilyttävät kiiltonsa. Kaiken kaikkiaan timantteja ei ole lainkaan vaikea ylläpitää, koska ne ovat niin kestäviä ja siksi naarmuuntuneet helposti kuin monet muut korut ja kivet. Timanteista voi kuitenkin tulla matta ja puute, jos ne ovat likaisia. Erityisesti timanttikorujen päivittäisessä käytössä ne keräävät rasvaa ja likaa – mutta eivät pelkää – se voidaan puhdistaa pois.  

Useimmin kysytyt kysymykset timanteista

Mitä neljä C:tä tarkoittaa?

Tietääkseen timanttien arvon, käytetään eräänlaista arviointilomaketta. Maailmanlaajuisesti käytössä on neljä arviointiparametria, joita noudattamalla voidaan arvioida timantin arvoa.

Mitä musta timantti symboloi?

Mustan timantin sanotaan tarkoittavan intohimoa, energiaa ja voimaa. Se voi suojata pahalta ja auttaa rakentamaan itseluottamusta. Sen lisäksi sanotaan myös, että se voi auttaa torjumaan sairauksia. Vaikutus on paras, jos miehet käyttävät mustaa timanttia sormuksena ja naiset korvakoruina.

Mikä on musta timantti nimeltään?

Timanttia, jonka tunnemme koruista, kutsutaan piqueksi, mutta itse asiassa on olemassa toinenkin musta timantti. Sitä kutsutaan carbonadoksi, mutta sitä ei käytetä korujen valmistukseen.

sydän korvakorut

Mikä on musta timantti?

On olemassa kahdenlaisia mustia timantteja. Molemmat ovat luonnonkiviä, mutta näiden kahden välillä on suhteellisen suuri ero. Ensimmäinen on Carbonado : Tätä tyyppiä ei ole koskaan pidetty timanttina, jota voidaan käyttää koruissa, koska siinä on vain 3 neljästä c:stä. Koska tämä timanttityyppi on muodostettu kompaktista timanttien massasta, sillä ei ole selkeyttä. Tämä tarkoittaa, että se ei heijasta valoa samalla tavalla kuin normaali valkoinen timantti, eikä sillä siten ole timantin potentiaalia.

Carbonado saa mustan värinsä, koska se sisältää hematiittia ja magnetiittia, jotka ovat rautayhdisteitä ja grafiittia.

Toinen tyyppi on se, jota käytetään koruissa. Pique saa mustan värinsä grafiitista ja se on tarpeeksi läpinäkyvä, jotta siinä on kaikki 4 c:tä ja siitä on vähitellen tullut paljon haluttu timantti.

Mistä tiedät, onko timantti aito?

Jos ostat timantin, on tänään todella hyvä saada timanttitodistus, joten olet varma ostamasi timantin laadusta ja siitä, että timantti on aito.

Jos sinulla on kuitenkin jo timantti, jonka aitouden haluat varmistaa, voit hyödyntää kahta ratkaisua.

Ensimmäinen menetelmä on kelluvuuskoe, jossa timantti on pudotettava vedellä täytettyyn lasiin. Timantit putoavat pohjaan, kun taas väärennetyt timantit kelluvat useimmiten tai ovat keskellä vettä.

Toinen tapa arvostaa timantti on hieman riskialtis menetelmä. Hiekkapaperimenetelmä. Jos hio kiveä pienellä hiekkapaperilla, timantti ei hyväksy vaurioita tai naarmuja, kun taas väärennetyt timantit hyväksyisivät.

Voit myös mennä ammattilaisen puoleen ja pyytää heitä arvioimaan timanttisi paljon tarkemmin.

Kuinka arvioida timantti?

Timantti arvioidaan 4 parametrin perusteella, jotka tunnetaan paremmin neljänä C:nä. Cs tarkoittaa selkeyttä, leikkausta, väriä ja karaattia. Analysoimalla timantti neljän parametrin perusteella määritetään laatu ja koko.

doubledouble

Kuka voi arvioida timantteja?

Jos haluat timanttisi tai timanttikorusi arvioitavaksi, voit kääntyä ammattilaisen puoleen, joka voi auttaa sinua. Tässä monet jalokivikauppiaat voivat auttaa.

Mistä tietää, onko timantti aito?

Ne ovat useita tapoja, joilla voit nähdä, ovatko timanttisi aitoja. Luottaaksesi siihen, mene ammattilaisen puoleen, joka voi arvioida timanttisi oikeiden parametrien perusteella. On kuitenkin joitain pieniä ratkaisuja, joita voit kokeilla ensin kotona.

Voit ensin yrittää laittaa timantin vesilasiin, tämä voidaan tehdä vain, jos sinulla on löysä timantti. Timantin pitäisi uppoaa veteen ja jos se putoaa heti pohjaan, se on todennäköisesti oikea timantti. Synteettiset kivet kelluvat tai roikkuvat useimmiten vedessä.

Lisäksi voit myös yrittää hieroa hiekkapaperia timanttia vasten. Jos timantti on vaurioitunut, se ei ole aito.

Mitkä ovat timantin ominaisuudet?

Timantille on ominaista sen kovuus. Timantit ovat yksi maailman kovimmista materiaaleista, ja timantti voidaan hioa vain omalla pölyllään. Kaikki jalokivet arvioidaan Mohsin asteikolla, joka menee 1-10. Timantti on ainoa kivi, jonka arvo on 10, ja näin ollen jalokiven kaikkea kovuutta verrataan timanttiin.

Onko timantti kivi?

Timantit on valmistettu puhtaasta hiilestä, joka on puristettu niin kovaksi, että se muodostaa yhden maailman kovimmista materiaaleista, joka voidaan hioa vain timanttijauheella. Timantit ovat kiviä, joita kuvataan useimmiten jalokiviksi, joissa timantti on kovin ja arvokkain.

kultaiset korvakorut

Mikä on timanttien hinta?

Kaikille timanteille ei ole asetettu hintaa. Timantit arvioidaan neljän C:n perusteella, jotka yhdessä osoittavat timantin laadun. Voit löytää timantteja erittäin edullisilla hinnoilla, mutta täällä hinnan määrää myös laatu. Tästä syystä timantteja löytyy myös erittäin korkeista hintaluokista, joissa myös laatu on huippuluokkaa.

Mitä maailman kallein timantti maksaa?

Maailman kallein timantti ”Pink star” myytiin vuonna 2017 jopa 495 miljoonalla Tanskan kruunulla. "Hope Diamond" on koru, jonka arvioitu hinta on noin 2 miljardia kruunua. Se on siksi maailman kallein koru, jossa timantti on peräisin 1600-luvulta.

Mitä timanttisormus maksaa?

Timanttisormusten hinnat vaihtelevat suuresti. Hinta riippuu tietysti timantin koosta ja laadusta sekä itse sormuksen materiaalista. CHANTIlla on laaja valikoima timanttisormuksia useissa eri hintaluokissa, joten on mahdollista löytää juuri sinun uusi timanttisormus. Löydät kaikki CHANTI timanttikorut täältä ja timanttisormukset täältä.

sormus sormessa

Mistä ostaa timantteja?

Timanteilla käydään kauppaa kaikkialla maailmassa, CHANTI on laaja valikoima ylellisiä timanttikoruja edulliseen hintaan. Timantteja ostaessa on tärkeää saada todistus. Tämä varmistaa timantin aitouden sekä todisteen laadusta. Voit lukea lisää CHANTI timanttisertifikaateista täältä.

Ovatko timantit hyvä sijoitus?

Kautta historian monet ovat käyttäneet timantteja säästämismuotona. Niiden oli tarkoitus turvautua inflaatiota vastaan, ja ne ovat siten olleet vaurauden kertymistä. Luonnonväristen timanttien hinnan on arvioitu nousseen viimeisen 10 vuoden aikana 112 prosenttia. Timantit väreissä, kuten sininen, pinkki ja punainen, ovat lisääntyneet huomattavasti enemmän, koska tarjonta on suhteellisen vähäistä ja kysyntä vain kasvaa. Harvinaiset timantit sijoituslaadussa ovat erittäin hyvä sijoitus.

Muun muassa pinkit timantit sijoituslaadussa ovat nousseet yli 400 prosenttia. Vuodesta 2005.

Jos haluat sijoittaa timantteihin, on hyvä idea kysyä neuvoa ammattilaiselta.

Kuinka suuri on timantti?

Timantteja on useita eri kokoja, eikä ole olemassa yhtä kokoa, joka sopisi kaikille. Karaatti kertoo timantin painon. 1 karaatti vastaa 0,20 grammaa. Tämä tarkoittaa, että 5,00 karaatin timantti painaa täsmälleen 1 gramman. Tätä timanttien punnitsemistapaa on käytetty tuhansia vuosia, ja se on peräisin Intiasta ikään kuin ensimmäisiä timantteja kaivettaisiin.

Timantin koko on hintaan nähden erittäin merkittävä. Mitä suurempi timantti, sitä korkeampi hinta. 2,00 karaatin timantti on siksi yli kaksi kertaa arvokkaampi kuin kaksi 1,00 karaatin timanttia.

Mikä on karaatti?

Karaatti on "yksikkö", joka kertoo timantin painon. 1 karaatti vastaa 0,20 grammaa. Karaatti ja karaat ovat kaksi täysin eri asiaa. Carat kertoo timanteista, karaatti kertoo kullasta, missä tunnemme sen tyypillisesti 8k, 14k jne.

doubedouble

Kuinka laskea karaatti?

Karaatti on yksi neljän C:n parametreista, joka auttaa arvioimaan timanttia. Karaatti on timantin paino ja koko, jossa erityisesti paino on merkittävä.

1 karaatti vastaa 0,20 grammaa. Siksi 5,00 karaatin timantti painaa täsmälleen 1 gramman.

Mitä eroa on timantilla ja briljantilla?

on timantti, joka on leikattu "Brilliant-leikkauksella". Tämä leikkaus koostuu 57-58 fasetista, ja monet pitävät sitä kauneimpana timanttileikkauksena.

Kuinka monta puolta timantilla on?

Timantti leikataan useimmiten 57–58 fasetilla, jonka monet tuntevat "Brilliant-leikkauksena". Ne voidaan kuitenkin myös hioa molemmilla tai harvemmilla puolilla. Esimerkiksi "Prinsessaleikkaus" hiotaan usein noin 50 fasetilla, mutta itse asiassa niitä voidaan tehdä jopa 144 fasetilla.

Miltä timantti näyttää?

Timantteja löytyy monessa eri koossa ja värissä. Useimmat timantit vaihtelevat erittäin kirkkaan keltaisesta valkoiseen, ja monille voi olla vaikea nähdä värieroja.

Timantteja löytyy kuitenkin kaikenlaisissa väreissä, joista tyypillisimpiä ovat valkoiset tai kellertävät. Timanttien väri arvioidaan kirjainkaavion perusteella, joka alkaa D - Z. Jos timantti on hyvin valkoinen, siinä on yksi ensimmäisistä kirjaimista.

Timantteja voidaan leikata lukemattomilla tavoilla, joista jokainen muuttaa dramaattisesti timantin ulkonäköä. Näillä leikkauksilla on monia eri nimiä, mukaan lukien "Brilliant-cut", "Prinsessa-leikkaus" ja "Cussion-cut".

Tarkista uusimmat postauksemme!