Jalokivet koruissa

Jalokivet koruissa

Kivityypit

Voit lukea koruissamme olevista erilaisista jalokivityypeistä ja niiden mielenkiintoisista faktoista ja ominaisuuksista. Jalokivet ja jalokivet ovat kaksi nimeä samalle asialle, nimittäin korujen valmistuksessa käytetyille mineraalikappaleille. Niitä on monia eri muotoja ja värejä, mikä näkyy korujen valinnassa. Niitä on saatavana kaikessa vihreästä siniseen, keltaiseen, violettiin, valkoiseen ja punaiseen. Lyhyesti sanottuna koruja on kaikissa ajateltavissa olevissa väreissä ja muodoissa riippuen siitä, miten tuotantoa lähestytään.

timanttisormuksia

Timantit

Timantit ovat monen kokoisia, hintoja ja lajikkeita. Useimmat voidaan ostaa joko klassisen valkoisena tai mustina sävyinä. Joka tapauksessa timantit ovat yksi arvokkaimmista kivilajeista korumarkkinoilla.

Valkoiset timantit

Valkoiset timantit ovat klassisia kauniita kiviä. Valkoisilla timanteilla varustetut korut ovat koruja, joita useimmat naiset haluavat käyttää. 

Mustat timantit

Mustat timantit ovat moderneja koruja ja tyylikkäitä kiviä, jotka jokaisen tyylitietoisen naisen tulee omistaa. 

 doubledouble

Zirkonia

Zirkoni on kaunis ja tyylikäs mineraali, jonka useimmat tuntevat erilaisista sormuksista ja korvakoruista. Varsinkin näissä niitä käytetään. Kun zirkonia käytetään koruissa, ne auttavat tarjoamaan kauniita ja erittäin tyylikkäitä muunnelmia. Zirkonikorut ovat tyypillisesti valkoisia tai ilmeeltään erittäin kirkkaita. 

zirkoni kreolit 

Akvamariini

Nimi akvamariini tulee latinasta; aqua (vesi) ja marina (meri) = merivesi. Se on hieno kuvaus akvamariinikorujen kauniista sävyistä, jotka ovat läpinäkyviä sinisiä ja sinivihreitä, jotka tuovat mieleen meren värejä. 

 doubledouble

Ametisti

Ei ole epäilystäkään siitä, että ametisti ja korut ovat täydellinen yhdistelmä. Ne auttavat tarjoamaan laajemman ja monipuolisemman valikoiman korumarkkinoilla violettien tai violettien sävyillään.

Ametistikiven hämmästyttävä asia on, että sen sävyt voivat vaihdella paljon. Siksi monille valmistajille on tarjolla monia vaihtoehtoja ja värisävyjä.

Ametisti on suosittu ja värikäs jalokivi, joka tyypillisesti lisää koruisi violetin sävyn. Materiaali kuuluu kvartsiryhmään, ja sen väri voi vaihdella suuresti violetista väristä melkein valkoiseen.

 ametisti korvakorut

Sitriini

Keltaisten sävyjen täyteläisen kaleidoskoopin ansiosta sitriini näyttää upealta missä tahansa metallissa ja sopii yhtä hyvin sekä bruneteille että blondeille. Tällä korulla ei ole ikärajoituksia. Sitriini itsessään on kirkas ja omavarainen, joten "soolo" käytetään useimmiten. Sitriinin ja timanttien yhdistelmä näyttää ylelliseltä ja sitriinien, ametistien ja safiirien sekoitus näyttää kirkkaalta ja kesäiseltä.

Sitriini kullassa on kirkas iltaklassikko. Kivi ympäröi kappaletta lämpimällä hehkulla ja korostaa keltaisen metallin kauneutta ja jaloutta. Sitriinin ominaisuudet mahdollistavat sen käytön eri muodoissa ja koostumuksissa. Esimerkiksi sydämen, kukkien, terälehtien, auringon muodossa.

Löydät monia sitruunakoruja CHANTI.

 doubledouble

Emali

Emali on pinnoite, joka voidaan levittää korujen ulkopuolelle saadakseen niille kauniita ja näyttäviä värejä. CHANTI löydät koruja sekä emalilla että ilman. Löydät esimerkiksi paljon kauniita koruja eri kivilajeista. Klikkaa sisään ja tutustu tämän sivun emalikoruvalikoimaan jo tänään ja löydä juuri sinulle sopivat emalikorut. Meiltä löytyy muun muassa korvakoruja, riipuksia, sormuksia tai rannekoruja tytöille ja naisille. 

 päivänkakkara kaulakoru

Granaatti

Granaatti on yksi monista jalokivistä. Granaatti on mineraali, jota on saatavana useissa väreissä, mutta joka tyypillisesti auttaa luomaan kauniita punaisia tai tummanpunaisia koruja. Kun ostat granaattikoruja verkosta tai koruliikkeestä, ne ovat usein punaisia tai tummanpunaisia. Se tekee niistä ilmeisen jalokiven naisille, jotka rakastavat punertavia sävyjä.

doubledouble

Kvartsi

Kvartsi on yksi ensimmäisistä mineraaleista, joita ihmiset alkoivat käyttää. Korukvartsi on todella upeaa ja myös monipuolista.

Kvartsi on yksi ensimmäisistä mineraaleista, joita ihmiset alkoivat käyttää. Kvartsia on käytetty vanhimpiin koruihin. Arkeologit löytävät tästä kivestä yli 9000 vuotta vanhoja tuotteita. Jo nyt on vaikea kuvitella korujen valmistusta ilman sormuksia, rannekoruja tai kvartsikorvakoruja. Lisäosien mineraali leikataan cabochon-viipaleiksi. Käsittelymenetelmä riippuu näytteiden tyypistä ja optisista ominaisuuksista.

Cabochon (ranskasta caboche - head) on jalokiven tai puolijalokiveen käsittelymenetelmä, jossa se saa tasaisen kuperan kiillotetun pinnan ilman reunoja.

 kvartsisormus

Morganiitti

Morganiitti on puolijalokivi, joka tuli tunnetuksi vuonna 1910 ja sai nimensä vuonna 1911. Se liittyy kuuluisan amerikkalaisen hyväntekijän ja pankkiirin nimeltä Morgan. Morganits väripaletti vaihtelee vaaleanpunaisesta punertavan purppuraan. Joissakin tapauksissa mineraalilla voi olla keltainen tai persikkavärinen sävy. Sormukset ja korvakorut, joissa on morganiittia, ovat ainutlaatuista viehätyksen ja mysteerin taikuutta.

CHANTI löydät laajan valikoiman morganiittikoruja, jotka ovat loistava lisä mihin tahansa korukokoelmaan.

 morganiittirenkaat

Kuukivi

Kuukivi on harvinainen kauneus ja erittäin harvinainen mineraali luonnossa. Herkkä valko-harmaa-sinertävä väri kiiltävin sävyin saa kiven näyttämään kuutamolta. Kivien sävy on erilainen kuin mikään muu kivi. Läpinäkyvät kiteet ovat luonnossa erittäin harvinaisia. Kuukivellä on silkkinen kiilto, mutta tämä ei ole vain kiiltoa. Se on hyvin erikoinen spesifinen optinen efekti, jonka muodostavat läpinäkyvät prisma- tai lamellikiteet. Sinisillä kuukivillä on hämmästyttävän kaunis 3D-värisyvyys pyörittäessä.

 kuukivisormus

Onyx

Onyx on koristekivi, joka on kvartsityyppinen kvartsi. Onyksin erottuva piirre on sen erikoinen raidallinen väri, jonka luovat rinnakkaiset kivikerrokset, jotka sisältävät erilaisia ​​epäpuhtauksia. Mineraaliraitojen väri, riippuen näiden epäpuhtauksien tyypistä, voi olla erilainen: arabialainen (musta) onyx on mustavalkoinen, karneoli on punaisia ​​ja valkoisia raitoja, sardonyx on ruskea tai oranssinvalkoinen.

CHANTI löydät laajan valikoiman onyx-koruja.

onyx kaulakoru

Peridootti

Peridot on oliviinin mineraali jalokivi. Nimen "oliviini" keksi ranskalainen Alfred Werner. Se tulee latinalaisesta "oliivista", jonka väri on samanlainen kuin tämän mineraalin väri. Sanan "peridot" merkitys on ranskalaista alkuperää. Se on alun perin johdettu arabian kielestä "faridat" - jalokivi. 

 doubledouble

Helmi

Helmet ovat jalokivi, joka syntyy jokien ja puutarhojen vedessä. Kun vieras kappale joutuu simpukankuoreen, nilviäinen alkaa suojata sitä helmiäisellä itsepuolustukseksi. Helmillä voi olla eri värejä: valkoinen, kerma, kulta, hopea, sininen, musta, vaaleanpunainen - sävyjä on yli sata. Se, mitä kutsutaan helmeksi, riippuu nilviäisen tyypistä, veden laadusta, sen kemiallisesta koostumuksesta ja helmien kypsyydestä. 

Helmikorut ovat klassikko, joka ei koskaan mene pois muodista. Tämä on ainoa mineraali, joka ei vaadi käsittelyä. Helmi on luonnollisessa muodossaan. Sormukset, korvakorut, riipukset, kaulakorut, helmirannekorut näyttävät alkuperäisiltä, ​​mielenkiintoisilta ja tekevät omistajastaan ​​tyylikkäitä. 

helmikaulakoru

Helmiäinen

Helmi on luonnollinen jalokivi. Ihmiset ovat tunteneet helmiäisen jo tuhansia vuosia. Moderni trendi on kirkkaiden korukokoelmien luominen, jossa helmi yhdistetään jalokiviin, esimerkiksi timantteihin, smaragdeihin, safiireihin.

helmiäiskorvakorut

Meripihkan

Meripihkakoruja on käytetty tuhansia vuosia, itse asiassa muinaisista ajoista lähtien. Yksi meripihkakorujen ilmeisistä ominaisuuksista on, että niissä on oranssi väri. Meripihkan tuottaminen vie monta vuotta, sillä luonto tekee työn puolestamme. Meressä se syntyy. Meripihkan kappaleet ovat itse asiassa kivettyneitä hartsia, ja se tekee meripihkakoruista erittäin luonnollisen korun kaulassa tai ranteessa käytettäväksi.

ruskeat korvakorut

Rubiini

Rubiinikorut ovat erittäin eksklusiivisia ja se heijastuu sekä hintaan että ulkonäköön. Ne ovat kauniita ja osoittavat tiettyä vaurautta ja vaurautta. Rubiinikorut ovat tyypillisesti punaisia, koska se on jalokiven tunnusmerkki. Se löytyy kuitenkin monista punaisen sävyistä. Löydät karkeita rubiineja tummanpunaisissa sävyissä, kun taas leikatut voivat olla melkein vaaleanpunaisia.

rubiini sormus

Safiiri

Safiiri on mineraali. Safiirin nimi tulee kreikasta, jossa se tarkoittaa sinistä kiveä. Yksi safiirikorujen selkeistä ominaisuuksista on niiden erittäin vahva sininen väri, ja siksi se on helppo tunnistaa. Vaikka sävyt vaihtelevat kivestä toiseen, niillä kaikilla on erittäin kirkas, hieman tumma, sininen väri. Tämä tekee niistä ilmeisen valinnan korujen valmistuksessa, koska sininen vetoaa molempiin sukupuoliin. Joten vaikka sinisiä safiirikoruja käyttävät pääasiassa naiset, niitä voidaan tehdä sekä miehille että naisille.

safiirisormus

Smaragdi

Smaragdijalokivi on tunnistettavissa vihreästä väristään. Kiven sävyyn vaikuttaa kromipitoisuus. Smaragdit ovat hyvin yleisiä koruteollisuudessa, koska ne auttavat valmistamaan eksklusiivisia koruja. Samaan aikaan smaragdit ovat ainoita kiviä, jotka voivat antaa vihreän värin. Jo tämä tosiasia tekee niistä erityisen mielenkiintoisia tuottajille. Vihreät smaragdikorut sopivat hyvin useimpiin ihmisiin, ja niitä käytetään erityisesti riipuksiin, korvakoruihin ja sormuksiin. He tekevät tämän yhdessä materiaalien, kuten hopean, kullan ja valkokultan, kanssa.

smaragdi sormus

Topas

Topass-koruille on ominaista se, että kiveä on monissa väreissä ja sävyissä. Toisin kuin monet jalokivet, topasmineraalia löytyy useita lajikkeita. Se antaa valmistajille kaikki edellytykset koota korut tarpeen mukaan ja luoda tyylikkäimmät korvakorut, sormukset tai rannekorut. Topaasi tulee kreikasta, jossa sitä kutsutaan topatsoksi. Kuten muutkin jalokivet, mineraali on useita vuosia vanha ja sillä on pitkä historia. Se auttaa korostamaan heidän houkuttelevuuttaan ja arvoaan. On pitkään ollut suosittua ja ainutlaatuista käyttää topaasikoruja sinisenä, vihreänä, violettina tai ruskeana. Voit vapaasti valita haluamasi värin.

doubledouble

Turmaliini

Turmaliini on kivi, jolla on uskomattomia ominaisuuksia. Tämä jalokivi ylittää kaikki muut jalokivet eri väreissä. Kivi sai nimensä Euroopassa 1700-luvun alussa, kun hollantilaiset merimiehet alkoivat tuoda erilaisia ​​jalokiviä Amsterdamiin ympäri Ceylonia (Sri Lanka). Niiden joukossa - kultaisia ​​pylväskiteitä, joita saaren asukkaat kutsuivat "Turamaliks" tai "Tourmali". Mineraalin kiteitä edustavat usein prismat, joissa on pitkittäinen varjo, ja poikkileikkaus muistuttaa yleensä pallomaista kolmiota. 

doubledouble

Yleisiä kysymyksiä jalokivistä

Mitä ovat jalokivet?

Jalokivet ovat erilaisia mineraaleja, joita jauhetaan ja käytetään koruihin. Siellä on sekä aitoja että synteettisiä jalokiviä. Todelliset jalokivet tunnetaan myös jalokivinä. Termiä jalokivi käytetään kaikentyyppisistä kivistä, joita käytetään korujen yhteydessä.

Mikä on jalokivi?

Jalokivet ovat todellisia kiviä, jotka täyttävät tietyt vaatimukset. Kauneutta, harvinaisuutta ja kestävyyttä. Ei ole konkreettista tapaa selittää, kuinka kiveä voidaan kuvata jalokiveksi. Jalokiviryhmä perustettiin muinaisessa Kreikassa. Riippuen siitä, kuinka harvinaisia kivet olivat ja onko niille annettu uskonnollinen merkitys, eri kiviä voitiin kutsua jalokiviksi. Aiemmin vain timantit, safiiri, rubiini ja smaragdi luokiteltiin jalokiviksi, mutta nyt luettelo on pidentynyt.

Mitkä kivet ovat jalokiviä?

Jalokivien luettelosta on tullut pidempi kuin ennen vanhaan, sillä nyt se sisältää: timantti, rubiini, safiiri, smaragdi, ametisti, zirkoni, kuutiozirkonia, turkoosi ja akvamariini. Monet ihmiset ajattelevat, että luettelo on paljon pidempi, koska ihmiset sekoittavat usein jalokiviä ja jalokiviä keskenään. Sillä kaikki jalokivet ovat jalokiviä, mutta kaikki jalokivet eivät ole jalokiviä.

Ovatko jalokivet kiviä?

Jalokivet ovat kiviä, jotka täyttävät tietyt vaatimukset. Mitä tahansa kiveä ei voida kuvata jalokiveksi. On neljä tekijää, jotka määräävät, voidaanko kiveä kuvata jalokiveksi. Niiden on oltava suhteellisen harvinaisia, kestäviä, luonnollisen prosessin kautta muodostuneita ja tietynlaista kauneutta.

Mistä tietää, onko jalokivi aito?

Yksittäiset tekijät voivat määrittää, onko jokainen jalokivi aito. Jokaisella eri jalokivillä on omat kemialliset olosuhteet, jotka saavat kivet näyttämään erilaisilta.

Millä nimellä eri kiviä kutsutaan?

CHANTI meillä on laaja valikoima jalokivikoruja. Valikoima sisältää tämän tyyppisiä kiviä: timantti, ametisti, rubiini, safiiri ja useita muita.

Mistä jalokivet tulevat?

Erilaiset jalokivet tulevat useista paikoista ympäri maailmaa. Intian tiedetään olevan paikka, jossa louhitaan monia jalokiviä – se on mm. Rubiinit, safiirit ja timantit. Koko Amerikka, Afrikka ja Australia tarjoavat nykyään monia hienoimpia jalokiviä.

Mikä kivi minun pitäisi valita?

Kaikki kivet ilmaisevat jotain erilaista, joten voi olla vaikea tietää tarkalleen, mikä kivi valita koruusi. Jos haluat kivellä olevan merkityksen, voit valita syntymäkiven. Olemme CHANTI selittäneet eri kivet ja niiden merkityksen täällä. Sitten voit löytää syntymäkiven, tai ehkä saada inspiraatiota ja löytää täysin erilainen erityinen kiven korullesi.

Tarkista uusimmat postauksemme!