Etsi syntymäkivisi

Etsi syntymäkivisi

Syntymäkivi  

Syntymäkivet ovat tulleet erittäin suosituiksi lahjanantajille ja jalokivien ystäville niiden kuohuviinien ja värikkään kauneuden vuoksi, eikä vähiten heidän henkilökohtaisen ja sentimentaalisen olemuksensa vuoksi. Nykyaikaisen perinteen mukaan on 1-3 jalokiviä, joista jokainen edustaa syntymäkuukautta vuodessa. Syntymäkivet voivat koristaa molempia renkaita, rannekoruja, kaulakoruja ja korvakoruja, joten jokaiselle löytyy jotain. Tiedätkö, miksi tämä perinne on olemassa ja miten se alkoi? Tässä artikkelissa tarkennetaan syntymäkivien alkuperää ja teemme sinusta viisaamman syntymäkiven takana olevasta symboliikasta. 

Syntymäkiven alkuperä – Tarina Raamatullisista ajoista 

Tämän perinteen alkuperä voidaan jäljittää raamatullisiin aikoihin asti, jolloin viittauksia syntymäkiviin on löydetty Exoduksesta, Vanhasta testamentista. Tässä kuvataan, että Mooseksen veli Aaron käytti rintalevyä, joka oli koristeltu 12 eri kivellä, joista jokainen edusti yhtä Israelin 12 heimosta. Sanotaan, että näillä kivillä oli suuria voimia ja että ne voisivat kertoa ihmisille kohtalonsa.  

Ensimmäisen vuosisadan käännösten mukaan rintalevyn ensimmäinen rivi koostui karneliasta, krysoliitista ja berylista. Toinen rivi koostui jacintista, akteesta ja ametistista, ja kolmas ja viimeinen rivi koostuivat topaasista, onyxista ja jasperista. Näiden mineraalien nimeäminen tällä hetkellä riippui kivien väristä eikä niiden kemiallisesta koostumuksesta, mikä vaikeuttaa sen määrittämistä, mitä kiviä todella käytettiin.  

Vasta 500 vuotta sen jälkeen, kun Aaronin rintalevy kuvattiin Exoduksessa, löydettiin yhteys 12 jalokiven ja vuoden kuukausien välillä. Viidennellä vuosisadalla historioitsija St. Jerome alkoi sitten rohkaista kristittyjä käyttämään näitä kiviä. Tästä tuli perusta perinteelle, jonka oli tarkoitus kestää useita vuosisatoja, jossa ihmiset käyttivät kaikkia 12 kiveä hihnoissa ja rannekkeissa. Moderni perinne käyttää vain omaa syntymäkiveä alkoi vasta 1500-luvulla, ja se on todennäköisesti peräisin joko Saksasta tai Puolasta. Perinne syntymäkivillä löytyy myös hinduperinteistä, jotka todennäköisesti inspiroivat länttä.  

sydänriipus kivillä

Modernit perinteet 

Huolimatta siitä, että syntymäkivistä oli tullut kansainvälinen suuntaus, jonka juuret olivat vuosisatoja kestäneessä käytännössä, syntymäkivien luettelosta ei ollut vilpitöntä yksimielisyyttä. Siksi Yhdysvaltojen jalokivikauppiaiden kansallinen yhdistys kokoontui vuonna 1912 virallisesti standardoimaan amerikkalaisten syntymäkivien luettelon. Tässä luettelossa oli tarkoitus yhdistää erilaisia tapoja, jotka olivat kehittyneet ajan myötä. Samalla oli varmistettava, että valitut kivet olivat käytännöllisiä amerikkalaisille jalokivikauppiaille sekä tuottaa että myydä. Alkuperästään lähtien luetteloa on muutettu eri tavoin lisäämällä uusia kiviä. Korutrendi on siis saanut alkunsa ensimmäisellä vuosisadalla, ja Yhdysvallat oli alkusysäys nykyiselle trendille. 

Etsi syntymäkivi 

Korut, joissa on syntymäkiviä, ovat kaikille. Hengelliset sekä sinä, jotka vain pidätte itseään mahtavina. 

Jos haluat hypätä trendiin ja piristää tyyliäsi henkilökohtaisella korulla, joka on koristeltu syntymäkivelläsi, löydät kiven syntymäkuukaudellesi alla.  

Tammikuu - Granaatti 

Jos olet syntynyt tammikuussa, syntymäkivi on kranaatti. Tämä jalokivi tunnetaan punaisesta väristään, vaikka itse asiassa se löytyy myös monista muista väreistä. Se on saanut nimikranaatin, koska raakamuodossaan se muistuttaa granaattiomenan ydintä. Sirpalekiveä on erityyppisiä, mutta pyrop-kranaatti on suosituin kirkkaan, punaisen värinsä vuoksi.  

Kranaatti symboloi energiaa, totuutta ja tahdonvoimaa. Seuraavaksi se on rakkauden symboli ja symboloi sinun ja rakkaasi välistä yhteyttä. Kranaatin alkuperä liittyy kreikkalaisen viljajumalattaren Persephonen myyttiin, joka myytin mukaan oli loukussa alamaailmassa talvikuukausina, koska vastoin alamaailman jumalan Haadeksen tahtoa hän söi granaattiomenan siemeniä. Löydät kaikki kranaattikorut täältä. 

Helmikuu - Ametic 

Ametisti on syntymäkivi sinulle, jotka olet syntynyt helmikuussa. Tämä jalokivi tunnetaan erityisesti kauniista violetista väristään, ja se on yksi perinteisistä jalokivistä. Amethet on kiteinen jalokivi, ja se on kvartsin muunnelma väreissä, jotka vaihtelevat vaaleasta lila-violetista syvään punertavaan violettiin. Erilaisten myyttien kautta ameyst liittyy kreikkalaiseen jumalaan Dionysukseen, viinin ja ekstaasin jumalaan. Lisäksi amethi edustaa sekä rauhaa että tyyneyttä, ja sen kerrotaan auttavan mieltä virtaamaan vapaasti ja olemaan levossa ja selkeässä ja selkeäsydämisessä. Helmikuussa syntyneillä ihmisillä on usein kiire huolehtia muista, samalla kun heidän on saavutettava omat tavoitteensa. Amethi voi siis toimia hyvänä muistutuksena ottaa rauhallisesti silloin tällöin. Löydä amemetyst-korumme täältä. 

Maaliskuu - Akvamariini 

Jos olet syntynyt maaliskuussa, syntymäkivi on kaunis akvamariini, joka säteilee rauhallista energiaa merestä. Akvamariini on beryl-perheen sinivihreä jalokivi. Suuri osa antiikin merimiesten akvamariinin takana olevasta symboliikasta, koska muinaisina aikoina kreikkalaiset ja roomalaiset uskoivat, että akvamariini voisi suojella merimiehiään. Jalokiviä käytettiin talismaanina kaulassaan, ja joskus ne heitettiin veteen uhrauksena merijumala Poseidonille. Akvamariini liittyy selkeyteen, tyyneyteen ja harmoniaan, ja ensimmäisenä kevään syntymäkivistä se edustaa uudestisyntymistä ja muutosta. Kristalliasiantuntijat uskovat myös, että tämä kaunis meren jalokivi antaa meille mahdollisuuden käyttää syvintä viisauttamme, antaen meille voimaa pysyä uskollisina arvoillemme, ilmaista tunteita ja kommunikoida avoimesti muiden kanssa sydämestä. Löydät akvamariinikorut täältä. 

rubiini sormus

Huhtikuu - Timantti 

Jos olet syntynyt huhtikuussa, syntymäkivisi on halutuin jalokivi - timantti. Kreikkalaisesta sanasta "adamas" johdetulla nimellä, joka tarkoittaa voittamatonta, timantit symboloivat sekä kiintymystä, voimaa että ääretöntä rakkautta. Timanttien taikuudesta on monia muinaisia teorioita, mukaan lukien se, että timantit luotiin salamalla tai Jumalan kyynelillä. Timantteja on pitkään pidetty jalokivenä, jolla on parantavia voimia, jotka voivat lisätä energiaa, älykkyyttä ja poistaa myrkkyjä kehosta. Timanttia pidetään alle-syntymäkivien kuninkaana, ja se on yksi vaikeimmista jalokivistä, jonka kovuus on 10/ 10 mohsin asteikolla. Tähän huhtikuun vauvat johtuvat ominaisuuksista, kuten itsepäisyydestä, tahdonvoimasta ja voimasta. Jos olet syntynyt huhtikuussa, on siis selvää, että hankit kauniin diamantin korukokoelmaan. Löydät kaikki timanttikorumme täältä. 

Toukokuu - Emerald 

Kuninkaiden jalokivi, smaragdi, kuuluu sinulle, joka syntyi toukokuussa. Kauniista vihreästä väristään tunnettu smaragden on henkeäsalpaavan kaunis jalokivi. Kuten akvamariini, smaragdi on osa beryl-perhettä, ja sitä pidetään yhtenä neljästä suuresta jalokivestä sekä timanteista, rubiineista ja safiireista. Antiikin aikana smaragdia pidettiin hedelmällisyyden ja häpäisemättömyyden symbolina, ja se liittyy kreikkalaiseen rakkauden jumalattareen, Afrodiittiin. Yksi myytti kertoo meille, että pystyit näkemään tulevaisuuteen, jos laitoit smaragdin kielesi alle - pidämme niitä nyt mieluummin koruina! Löydät kaikki smaragdikorut täältä. 

Kesäkuu – Helmi, Kuukivi ja Aleksandrialainen 

Jos olet syntynyt kesäkuussa, sinulla ei ole vain yhtä, vaan kolme erilaista syntymäkiveä. Helmi, kuukivi ja alexandiitti. Niillä kaikilla on yhteisiä ominaisuuksia, mutta niillä on myös eroja, joten voit valita juuri kiven, joka sopii sinulle ja ainutlaatuiselle persoonallisuudellesi.  

Helmi – Meren jalokivi 

Helmiä kutsutaan "meren jalokiveksi", eikä ilman syytä. Kauniit, orgaaniset kivet koristavat nyt monia koruja ja ovat ajaton korutrendi. Helmi on jo pitkään ollut viattomuuden, puhtauden ja siveyden symboli, ja se liittyy myös luottamukseen ja ystävyyteen. Kreikkalaisen mytologian mukaan helmet – kuten monet muutkin ajattelevat timanteista – olivat Jumalan kyyneleitä. Löydä helmikorut täältä. 

Kuukivi  

Kuukivi on osa ortolasiperhettä, ja se tunnetaan kimaltelevasta pontikan kaltaisesta pinnastaan. Kuten nimestä voi päätellä, kuukivi liittyy kuuhun, ja se on myös rakkauden, hedelmällisyyden ja unen symboli. Tätä jalokiviä pidetään siksi hyvänä apuna uniongelmia vastaan. Koska kivi liittyy kuuhun, uskotaan, että kesäkuussa syntyneillä henkilöillä on erityisen terävät vaistot, ja siksi heidän pitäisi kuunnella intuitiotaan. Löydät kaikki kuukivikorut täältä. 

Alexandritten - smaragdi päivällä, rubiini yöllä 

Alexandritten on osa krysoberyyliperhettä, ja se tunnetaan erityisesti merkittävästä värimuutoksestaan - vihreä auringonvalossa ja punainen keinotekoisessa valossa. Tämä jalokivi symboloi onnea, vaurautta ja älyä ja edustaa fyysisen ja hengellisen välistä tasapainoa. Se voi siis tuoda sinut tasapainoon sen kanssa, kuka olet.  

doubledouble

Heinäkuu - Rubin 

Jos olet syntynyt heinäkuussa, rubiini on syntymäkivisi. Rubiini on osa corundum-perhettä, ja se on suosituimmista, perinteisimmistä ja arvokkaimmista jalokivistä. Se erottuu aina voimakkaasta, punaisesta väristä. Monet kulttuurit pitävät rubiinia kuninkaiden jalokivenä, ja rubiini on jo pitkään liittynyt valtaan ja vaurauteen. Lisäksi se on rakkauden ja intohimon symboli. Kerran ajateltiin, että jos käyttäisit rubiinia kehosi vasemmalla puolella, sinulle taattaisiin rauhallinen elämä. Oletettiin, että kaikilla rubiinilajeilla oli samanlaiset ominaisuudet, ja niiden suojaavien voimien lisäksi niiden kerrotaan auttaneen hallitsemaan pahoja ajatuksia ja vihaa. Löydä kaikki rubiinikorut täältä. 

Elokuu - Peridot 

Peridot on elokuussa syntyneiden syntymäkivi. Henkeäsalpaava, vihreä jalokivi muodostaa syvän maan sisällä ja tulee pintaan tulivuorenpurkausten kautta. Muinaisen legendan mukaan vihreät peridot-kiteet edustivat Havaijin tulivuoren jumalattaren Pelen kyyneleitä. Peridot symboloi harmoniaa, terveyttä ja tyyneyttä. Myötätunnon jalokivenä tunnettu peridotti voi  rauhoittaa vihaa ja suojata painajaisilta. Löydät kaikki peridot-korumme täältä. 

Syyskuu - Safiiri 

Jos olet syntynyt syyskuussa, safiiri on syntymäkivisi. Tämä jalokivi, kuten rubiini, on osa corundum-perhettä, ja se tunnetaan kauniista, syvän sinisestä väristään, vaikka se tulee kaikissa sateenkaaren väreissä punaista lukuun ottamatta.  Safiiri symboloi uskoa ja puhtautta, ja sitä pidetään kaikkein hengellisiä kaikista jalokivistä. Kreikkalaisessa mytologiassa safiiri liittyy kreikkalaiseen apollo-jumalaan, ja Delphin oraakkelissa safiireja kuljetettiin usein, koska ne olivat yhteydessä hengelliseen maailmaan. Löydä safiirikorut täältä. 

safiirisormus

Lokakuu – Vaaleanpunainen tourmaliini 

Sinulle, jotka olet syntynyt lokakuussa, syntymäkivi on vaaleanpunainen turmaliini, joka on korvannut opaalin. Vaaleanpunainen turmaliini on jo pitkään liittynyt viisauteen, ystävyyteen ja ehdottomaan rakkauteen. Kerrotaan, että tämä jalokivi voi auttaa rauhoittamaan tunteitasi vaikeina aikoina ja rauhoittamaan ahdistusta. Rakkauden symbolina tämä jalokivi on myös täydellinen romanttinen lahja jollekin, josta välität! Löydät kaikki kauniit vaaleanpunaiset turmaliinikorut täältä. 

Marraskuu - Topaz 

Jos olet syntynyt marraskuussa, syntymäkivi on topaasi. Tämä jalokivi on saatavana lukuisina väreinä, mutta se tunnetaan parhaiten kiiltävästä, keltaisesta väristään. Ennen 1900-lukua kaikkia keltaisia, ruskeita ja oransseja jalokiviä kutsuttiin topaadeiksi, mutta nykyään topaasi on tarkemmin määritelty - sekä kemiallisesti että fyysisesti. Topaz on jo pitkään liittynyt vaurauteen, mutta jalokiven symboliikka kattaa myös terveyden, rakkauden ja astrologian. Topazin parantavista ominaisuuksista on monia teorioita, kuten se suojaa pimeältä magialta, painajaisilta ja onnettomuuksilta. Löydä parhaat passikorut täältä. 

Joulukuu – Sininen topaasi, tansania ja turkoosi 

Jos olet joulukuun lapsi, sinulla on kolme syntymäkiveä, joista valita - kaikki sinisen värispektrin sisällä. Sininen topaasi, tansania ja turkoosi. Sininen topaasi on jalokivi, joka symboloi monia asioita: rakkautta, selkeyttä, tyyneyttä, harmoniaa, uskollisuutta ja paljon muuta. Sininen topaasi saa nimensä joko kreikkalaisesta sanasta topazion, joka tarkoittaa tulta, tai Egyptin saaresta Topazos. Muinaiset kreikkalaiset uskoivat, että sinisellä topaatsilla oli viilentäviä ominaisuuksia, kun taas egyptiläiset uskoivat, että se voisi ylläpitää rauhaa ja vaurautta. Löydät kaikki korumme sinisellä topaatsilla täältä. 

Turkoosi on harvinainen ja haluttu kivi, joka löytyy vain muutamasta paikasta maan päällä.  Varhaiset alkuperäiskansat yhdistivät sen taivaan Jumalaan ja kiinnittivät siksi suurta huomiota kiveen. He käyttivät turkoosia kanavoimaan parantavia energioita kosmoksesta. Muinaisessa Kreikassa naiset käyttivät turkoosia symboloimaan puhtauttaan. Kaikkialla maailmassa löydät turkoosiin liittyviä muinaisia perinteitä ja tapoja, mutta nykyaikana jalokivi liittyy viisauteen, tyyneyteen ja suojeluun. Löydä turkoosit korumme täältä. 

Toivomme, että olet nauttinut oppaamme lukemisesta syntymäkiven löytämisessä ja että olet tullut hieman viisaammaksi syntymäkivien takana olevasta symboliikasta ja historiasta.  

Tarkista uusimmat postauksemme!