Turkoosi korut

Turkoosi korut

Turkoosi 

Turkoosi on harvinainen haluttu kivi, joka löytyy vain muutamasta paikasta maan päällä. Jalokiviä on jo pitkään arvostettu ja sen on katsottu tuovan onnea sen kanssa. Jo 3000 f.Kr muinaiset egyptiläiset tuottivat koruja turkoosilla. Varhaiset alkuperäiskansat pitivät jalokiveä erittäin tärkeänä liittämällä sen taivaan jumalaan. He käyttivät turkoosia kanavoimaan parantavia energioita kosmoksesta. Muinaisessa Kreikassa naiset käyttivät turkoosia symboloimaan puhtauttaan. Kaikkialla maailmassa on muinaisia perinteitä ja tapoja, jotka liittyvät turkoosiin väriin, mutta nykyaikana jalokivi liittyy viisauteen, tyyneyteen ja suojeluun.  

pitkät zirkonikorvakorut

Toisin kuin muut jalokivet, turkoosia ei arvioida yhden luokitusjärjestelmän perusteella. Tunnetuin menetelmä on persialainen menetelmä, jossa kiven arvo arvioidaan selkeyden ja värin perusteella. Mitä selkeämpi ja tummempi kivi, sitä parempi. Lisäksi turkoosin laatua arvioidaan myös kovuuden perusteella, jossa kovimmat ja siten parhaat kivet ovat 6 Mohsin asteikolla. Parhailla turkoosikivillä on siis sininen väri ilman erillistä matriisia, joka on ohut kuvio elementeistä, jotka kulkevat kiven läpi. 

doubledouble

Turkoosi korut  

Turkoosia on käytetty koruihin useita vuosituhansia, ja siinä on perinteisesti kultapistoke. Lännessä on kuitenkin jo pitkään ollut perinne käyttää hopeaa turkoosiin koruun, mutta nykyään jotkut korusuunnittelijat ovat alkaneet seurata persialaisia ja käyttää sen sijaan kultaa korujen malttiin.  

Valikoimassamme on korvakorut, rannekorut, riipukset ja renkaat, joissa on turkoosi sekä kultaa, hopeaa että kullattua hopeaa.  

Tarkista uusimmat postauksemme!