Topaasi jalokivi

Topaasi jalokivi

Hopeatopaasi on täysin väritön kivi, jota ei ole käsitelty millään tavalla. Värin lisäämiseksi Topas-kiviin ne joko lämpökäsitellään tai säteilytetään. Sitten värit voivat muuttua muun muassa siniseksi, kultaiseksi ja vaaleanpunaiseksi.

Topasin suosituin väri on sininen. Täällä muun muassa värit "Londonin sininen" ja "Sveitsin sininen" luonnehtivat markkinoita.

Historiaa ja myyttejä

Aiemmin vain kultaiset Topaasit olivat suosituimpia. Varsinkin egyptiläiset tunnistivat värit, sillä sen uskottiin saaneen lämpimän ja kultaisen värinsä aurinkojumala Ra. Siitä lähtien roomalaiset ovat nauttineet Topaksista, joiden he uskovat olevan yhteydessä Jupiteriin.

Sijainti

Topaasikiviä löytyy monista paikoista maailmassa. Molemmat eri paikoissa Euroopassa, Afrikassa, Venäjällä ja monissa muissa paikoissa.

Arvostus ja hinta

Topaasi on yksi kovimmista jalokivistä, koska sen kovuus on 8/10 Mohsin asteikolla. Vaikka Topas-kiven kovuus on korkea, se on helposti murtuva palasiksi ja siksi niistä on huolehdittava, jos käytät niitä korussa.

Korut Topas

CHANTI on laaja valikoima Topas-koruja. Hieno sininen väri antaa korulle erityisen ja ainutlaatuisen kosketuksen. Topaasi on hyvä kestävyys, jos käsittelet korujasi oikein. Mikään jalokivi ei kestä iskuja ja iskuja.

Topaasi on marraskuun syntymäkivi, joten tämä kivi on ihanteellinen sinulle, joka on syntynyt marraskuussa.

doubledouble

Usein kysyttyjä kysymyksiä Topasista

Mikä on topaasi?

Topas on jalokivi, joka todella lähti nousuun keskiajalla, kun sillä uskottiin olevan erityisiä voimia. Useimmat Topas-kivet ovat värittömiä, mutta niissä voi olla erivärisiä sävyjä, ja erityisesti sinisen sävyt ovat suosittuja.

Onko Topaz jalokivi?

Jalokivi Topasin kovuus on 8, mutta se voi helposti halkeilla ja murtua, jos siihen kohdistuu kovia iskuja tai vastaavia.

Topasta löytyy useita eri kokoja. Yleensä ne ovat koruina käytettyinä hyvin pieniä, mutta kivi voi itse asiassa olla suuri ja painaa useita kiloja.

Mitä Topas tarkoittaa

Topaskivi on parantava ja energisoiva kivi, joka lisää tietoisuuttamme elämän teoista. Se etsii kehossa parantamisen tarpeessa olevia paikkoja, ja Topaasi-kivi on osa kahtatoista rintakilpikiveä, jotka on pyhitetty Paratiisin porteille, joissa kaksitoista enkeliä vartioivat.

Minkä värinen topaasi on?

Puhtaassa muodossaan Topas on valkoinen, eli mitä voidaan pitää läpinäkyvänä, mutta erilaiset mineraalit voivat antaa kivelle muita sävyjä. Erityisesti sininen sävy on suosittu, mutta myös vaaleanpunainen on haluttu. Se on kuitenkin erittäin harvinainen ja vaikea saada.

Tarkista uusimmat postauksemme!