Miksi koruni muuttuvat mustiksi?

Miksi koruni muuttuvat mustiksi?

Haalistuneet korut

Kun korut värjäytyvät, meillä on taipumus olla valmiita heittämään se roskakoriin, koska ne voivat helposti näyttää likaisilta ja pehmoisilta. Se ei johdu siitä, että koruissa tai omistajassa olisi mitään vikaa - se on prosessi, joka tapahtuu melko luonnollisesti, ja onneksi se on helppo korjata.  

Kultasormus

Miksi koruni värjäytyvät? 

Korut värjäytyvät, koska se joko hapettuu, mikä tarkoittaa, että se reagoi ilmassa olevaan hapeen tai koska se joutuu kosketuksiin kemikaalien, kuten rikin, hien ja muiden, kanssa. 

Mikä on hapettuminen? 

Hapettuminen on luonnollinen reaktio, joka tapahtuu, kun koru reagoi ilmassa olevaan hapeen. Tämä voi aiheuttaa värimuutoksia koruissa, jotka voivat näkyä mustien pisteiden tai ruosteen kaltaisten tahrojen muodossa.  

Miksi hopea pimenee? 

Kun hopeakorut muuttuvat mustiksi, se johtuu siitä, että ne hapettuvat. Tämä johtuu siitä, että hopea on jalometalli, joka luonnollisessa prosessissaan voi hapettua, jos se joutuu kosketuksiin ilmassa olevien aineiden, hien tai ihon tuotteiden, kuten voiteiden, hajuvesien tai vastaavien, kanssa.  Tämä ei tarkoita, että korut tuhoutuvat, ja useimmissa tapauksissa onneksi voit päästä eroon hapettumisesta puhdistamalla korut. 

Voiko kulta myös hapettua? 

Vaikka hopeakorut hapettuvat helpommin kuin kultakorut, hopeakorut eivät ole vain hopeakoruja, jotka voivat värjäytyä. Kulta on elementti, ja siksi se ei voi itsessään hapettaa tai muuttaa väriä. Syy kultakorujen värjäytymiseen on se, että kulta sekoitetaan muiden metallien kanssa halutun seoksen saamiseksi, jotta kulta voidaan muotoilla. Joten se ei ole kulta, vaan nämä metallit, jotka sekoitetaan, mikä aiheuttaa kultakorujen hapettumisen.  

Kultasormus 

Miten estän korujani muuttumasta mustiksi? 

Korujen käyttö 

Koruja on kohdeltava rakkaudella, jos halutaan pidentää sen käyttöikää. Alla olemme tehneet yleiskuvan useista tärkeimmistä toimenpiteistä, jotka on toteutettava, jos haluat säilyttää korujesi kiillon.  

Korujen säilytys 

Koruja kannattaa säilyttää korulaatikoissa tai kangas-/muovipusseissa. Voit myös ripustaa korusi korutelineisiin - tässä on kuitenkin tärkeää, että korut roikkuvat hyvällä etäisyydellä, jotta ne eivät naarmuta toisiaan. Vaihtoehtoisesti voit myös säilyttää korujasi lasilaatikossa. Yhteistä säilytysvaihtoehdoille on, että korujen tulisi mieluiten olla tai ripustaa erikseen, jotta ne eivät naarmuta toisiaan.  

korut korurasiassa

Vesi 

On tärkeää, että otat korusi pois ennen käsien pesua, uimista, astioiden pesua jne., Koska korut eivät pidä vedestä.  

Hiki 

Samoin sinun täytyy ottaa korusi pois ennen urheilun pelaamista ja nukkumista, koska keho hikoilee paljon ja hiki ei voi haihtua korujen alla. Siksi monet kokevat mustana iholla, jossa koru on istunut, koska hikoilu nopeuttaa korujen hapettumista.  

Kosteus 

On huono idea säilyttää koruja kylpyhuoneessa, koska se on usein hyvin kostea, mitä korut eivät pidä. Siksi pidä korujasi varastoimasta kosteissa paikoissa. 

Kemikaaleja 

Nyrkkisääntönä on, että sinun tulisi välttää korujen joutumista kosketuksiin minkäänlaisten kemikaalien, kuten voiteiden, hajuvesien ja muiden kemikaalien, kanssa. 

doubledouble

Mikä voi värjätä hopeaa? 

Kun hopea altistuu hapelle ja muille kaasuille, ajan myötä korujen pinta hapettuu luonnollisesti, mikä voi aiheuttaa tummia tahroja tai ruosteen kaltaisia tahroja.  

Hopeaa voidaan värjätä myös rikkiä sisältävillä tuotteilla. Tämä koskee suolaa, villaa, hajuvettä, etikkaa ja monia muita. Pesuaineet ja kloorivesi voivat myös värjätä hopeaa. Onneksi värjäytymisestä on helppo päästä eroon. 

Mikä voi värjätä kultaa? 

Kulta on elementti, ja siksi se ei voi itsessään hapettaa tai muuttaa väriä. Syy kultakorujen värjäytymiseen on se, että kulta sekoitetaan muiden metallien kanssa halutun seoksen saamiseksi, jotta kulta voidaan muotoilla. Joten se ei ole kulta, vaan nämä metallit, jotka sekoitetaan, mikä on syy siihen, miksi kultakorut voivat hapettua. Tämä tapahtuu yleensä vain korujen kanssa 8 karaatin kullassa, koska kullan prosenttiosuus korussa kasvaa sitä korkeammalle karaatin korut. 8 karaatin kultakorut voivat joskus tulla hieman punertaviksi ajan myötä. Se johtuu usein kehon haposta ja hiestä, joka ajan myötä voi vaikuttaa kullan väriin. Lisäksi kloori ja valkaisuaineet voivat värjätä kultaa.  

sydämen ääretön koruja

Miten puhdistan koruni, jos ne ovat muuttuneet mustiksi? 

Korujen puhdistamiseen on erilaisia tapoja. On aina hyvä aloittaa kiillottamalla korut kiillotusliinalla.  

Kuinka puhdistaa hopeakoruja 

Voit puhdistaa hopeakorut liottamalla ne lämpimässä saippuavedessä, harjaamalla ne puhtaalla hammasharjalla ja pyyhkimällä sitten korut perusteellisesti kuivalla kiillotusliinalla.  

Kuinka puhdistaa kultakoruja 

Voit puhdistaa kultakorut liottamalla ne lämpimään saippuaveteen, harjaamalla ne puhtaalla hammasharjalla ja pyyhkimällä sitten korut perusteellisesti kuivalla kiillotusliinalla.  

Kuinka puhdistaa kullatut korut 

Jos korusi on päällystetty, ei voida välttää sitä, että ajan myötä tämä pinnoite kuluu enemmän tai vähemmän. Jos kuitenkin pidät hyvää huolta kullatuista koruistasi ja puhdistat sen usein kuivalla ja pehmeällä kiillotusliinalla, on mahdollista pidentää pinnoitteen käyttöikää merkittävästi. 

helmikaulakoruja

Kuinka puhdistaa helmi koruja 

Helmiä on käsiteltävä varovasti, koska ne ovat hyvin alttiita lialta ja likalle. Helmet on puhdistettava kuivalla ja pehmeällä kiillotusliinalla, ja tämä pitää lian ovessa. 

Kuinka puhdistaa koruja kivillä 

Korut, joissa on jalokiviä, voidaan puhdistaa lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella. Tämän jälkeen korut on harjattava pehmeällä ja puhtaalla hammasharjalla ja pyyhittävä lopulta pehmeällä ja kuivalla liinalla.  

Muistikas

Vältä korujen laittamista pinoihin, koska hapetetut korut voivat "hyökätä" muihin koruihin. 

Tarkista uusimmat postauksemme!