Mikä on meripihka

Mikä on meripihka

Meripihka ei ole jalokivi, mutta sitä pidetään jalokivenä. Ruskea ja osittain oranssi "kivi" löytyy Tanskan länsirannikolta. Viimeisten miljoonien vuosien aikana kovettunut hartsi on siirtynyt metsien pohjalta rannoille vesien kautta Euroopan halki.

Historiaa ja myyttejä

Meidän on palattava noin 35 miljoonaa vuotta taaksepäin tarkastellaksemme meripihkan alkua. Meripihkaa ei ole löydetty paikasta, jossa se on muodostunut. Veden, jääkauden jään kautta meripihka on levinnyt koko maailmaan.

Meripihkaa on uskomattoman parantava kehollesi ja psyykelle. Se parantaa sairauksia ja hermostoa, lievittää stressiä ja masennusta ja ei vähäisimpänä, se stimuloi sekä oikeaa että vasenta aivopuoliskoa.

Sijainti

Meripihkaa löytyy usealta Tanskan rannikolta, mutta erityisen monet onnistuvat löytämään meripihkaa länsirannikolta. Meripihka on kotoisin eri paikoista Euroopasta. Täällä hartsi muodostui metsäalueille yli 30 miljoonaa vuotta sitten.

Arvostus ja hinta

Meripihkan hinnat ovat nousseet muutaman viime vuoden aikana. Tämä tarkoittaa, että meripihka on nykyään arvokkaampi kuin se on ollut aiemmin. Vaikka meripihka on suhteellisen harvinaista, sillä ei silti ole samaa arvoa kuin muilla jalokivillä tai kullalla ja hopealla. Rannalta tai muualta löytämääsi meripihkaa on mahdollista myydä. Tanskassa on monia mahdollisuuksia myydä ja ostaa meripihkaa.

Korut meripihkan kanssa

CHANTI on laaja ja laaja valikoima meripihkakoruja. Meripihkaa on saatavilla useissa eri sävyissä, jotka kaikki ovat edustettuina meillä koruissa. On mahdollista valita yksivärinen meripihkan koru, mutta myös kaikki sävyt samassa korussa.

 doubledouble

Usein kysyttyjä kysymyksiä meripihkasta

Mikä on meripihka?

Meripihka on kovettunutta hartsia, joka tulee puista. Kestää tuhansia vuosia, ennen kuin hartsi on tarpeeksi kovettunut, jotta sitä kutsutaan meripihkaiseksi. Koska meripihka tulee puista, joista hartsi on tippunut metsän kerrokseen, voi usein löytää meripihkaa, jossa on erilaisia esineitä. Se voi olla pieniä hyönteisiä, lehtiä, maaperää jne.

Mistä meripihka koostuu?

Meripihka on luonnollinen materiaali, joka on johdettu joistakin puista. Meripihka on kivettynyttä hartsia, joka on tuhansien vuosien ajan kovettunut tarpeeksi, jotta voimme kutsua sitä meripihkaksi.

Onko se meripihkaa vai muovia?

On useita tapoja testata, onko meripihkasi aito. Ensimmäinen tapa on täyttää kulho vedellä ja sitten lisätä suolaa. Jos meripihkasi kelluu kulhossa suolaveden kanssa, se on luultavasti aitoa meripihkaa.

Toinen tapa on hieman riskialtisempi, koska saatat tuhota "meripihkasi". Tässä sinun on lämmitettävä osa meripihkastasi sytyttimellä. Jos siinä on eläimen neulojen tai hartsin tuoksu, meripihka on aito. Mutta jos se haisee muovilta, niin meripihkasi ei valitettavasti ole aito - tämä menetelmä voi olla vaikeaa, jos meripihkasi on valmistettu muovista ja se sulaa.

Mistä tiedät, onko se aitoa meripihkaa?

Helpoin tapa tarkistaa, onko meripihka aito, on lisätä suolaa vesikulhoon. Suola tulee sekoittaa pois, jonka jälkeen voit laittaa meripihkan kulhoon. Jos meripihkasi kelluu, voit luottaa siihen, että meripihka on aito. Suolamäärän tulisi olla noin 16 grammaa 1 dl vettä kohti.

Mistä löytää meripihkaa?

Meripihkaa löytyy usealta Tanskan rannikolta, mutta useimmat ovat olleet onnekkaita länsirannikolla, jossa meripihkaa nähdään säännöllisesti.

Tarkista uusimmat postauksemme!