Jalokivi Peridot

Jalokivi Peridot

Oliivinvihreä jalokivi Peridot on johdettu kivennäisestä oliviinista, joka on oliivin latinankielinen sana. Kivi on yksi harvoista, joita on saatavana vain yhdessä värissä, nimittäin vihreänä. Väri voi kuitenkin vaihdella keltaisempiin sävyihin. Se on raudan määrä kivessä, joka määrittää sen värin. Mitä enemmän rautaa siinä on, sitä tummempi kivi. Jos rautapitoisuus on alhainen, kivi näyttää vaaleammalta ja jossain määrin myös keltaiselta.

Historiaa ja myyttejä

Keskiajalla uskottiin, että Peridot voisi tarjota parantavia voimia, jotta ihminen pääsisi taudista. Peridoottia verrataan usein aurinkoon, koska sillä on korkea kiilto ja se säteilee aivan kuten aurinko.

Monet ihmiset käyttävät erityisesti Peridotia sydämen parantamiseen ja särkyneen sydämen tekemiseen uudelleen kokonaiseksi.

Sijainti

Peridot löytyy korujen käyttöön monista paikoista ympäri maailmaa. Niitä on muun muassa Etelä-Amerikassa ja Australiassa, mutta itse asiassa myös useissa paikoissa Euroopassa.

Pakistanista löytyy korkeinta laatua oleva Peridot ja niitä kutsutaan Kashmir Peridotiksi.

Hinta ja arvosana

Kaivetut Peridootit ovat usein laadultaan keskitasoisia tai hyviä, mikä tarkoittaa, että koruina käytetään useimmiten vain hyvin pieniä kiviä.

Korut Peridotilla

Oliivinvihreä kivi voi viedä korumme uudelle tasolle. Jos haluat hieman väriä koruihin, mutta haluat silti jonkinlaista lempeyttä, niin Peridot-koru voi olla hyvä vaihtoehto.

Kivi on suhteellisen pehmeä ja sen kovuus on hieman alle 7. Siksi on tärkeää pitää hyvää huolta erityisesti korussa olevasta kivestä, jotta se välttää iskuja ja iskuja. Tämä voi aiheuttaa naarmuja kiveen. Löydät kaikki korumme Gemstone Peridotilla täältä.

Useimmin kysyttyjä kysymyksiä jalokivi Peridotista

Mikä on peridot-kivi?

Tällä kivellä on hieno oliivinvihreä väri, jossa vihreän sävy voi vaihdella sen mukaan, kuinka paljon rautaa kivessä on. Se on suhteellisen pehmeä kivi, jota esiintyy useimmiten laavasta - mutta sitä voi löytää myös muun muassa meteoriiteista. Peridotti on erittäin pehmeä kivi ja se naarmuuntuu nopeasti. Siksi se sopii parhaiten kaulakoruihin ja korvakoruihin laadun ylläpitämiseksi.

Mitä peridot symboloi?

Rooman aikoina peridotti yhdistettiin usein aurinkoon, koska se on uskomattoman kiiltävä kivi ja sitä kutsuttiin "illan smaragdiksi". Se voisi tarjota parantavia voimia, ja kiveä kantamalla tai käyttämällä voi välttyä vakavilta sairauksilta.

Tarkista uusimmat postauksemme!